Skip to content

Blackberry (Rubus ulmifolius) Varianter av Rubus ulmifolius

9 de juli de 2021

I dag skal vi snakke om en planteart som du sikkert kjenner. Det handler om bjørnebæret. Dens vitenskapelige navn er Rubus ulmifolius og den kjennetegnes hovedsakelig av å ha en sterk aroma, svart farge og syrlig smak. Denne frukten kan spises både alene, som i iskrem, yoghurt og i andre typer bearbeidede matvarer som fruktsalater, viner, kaker, kompotter og andre tilberedninger.

I denne artikkelen skal vi forklare alle egenskapene, pleien og bruken av Rubus ulmifolius.

Hovedtrekkene

bjørnebær frukt

Denne planten og dens tilhørende frukt kreves ikke bare for smaken og for fremstilling av forskjellige prosesser, men også det kreves for sin mengde nyttige egenskaper for helsen. Blant disse egenskapene finner vi muligheten til å bekjempe diabetes, sår og angina, i tillegg til mange andre stoffer som komponerer det der det har krefteffekter.

Blant egenskapene den har i matfeltet, finner vi en stor mengde vitamin A og C, samt et høyt kaliuminnhold, noe som gjør denne frukten et perfekt vanndrivende middel for eliminering av overflødig væske i kroppen. Å konsumere bjørnebær på en hyppig basis bidrar til å oppnå høyere nivåer bestemt i kroppen. Det spiller også en grunnleggende rolle i dietter med lavere kalori på grunn av mangel på kaloriinnhold.

Utseendet til denne planten er ikke veldig vanlig. Det er et mørkt og skinnende bær som er dannet av foreningen av flere mindre frukter. Hver mindre frukt har et frø inni. Denne planten tilhører Rosaceae-familien og er en busk som vokser naturlig i mange regioner. Når det gjelder stilkene, utvikler de seg vanligvis oppreist, selv om de strekker seg over bakken etter hvert som tiden går. Normalt nå en lengde opptil 4 meter og har hvite eller rosa blomster med fem kronblader. Bladene er løvfellende og veksler mellom 3 og 7 ovale eller elliptiske brosjyrer.

Røttene er ganske lange, selv om de vanligvis ikke vokser veldig dypt. Skuddene blir lett født og kan isoleres separat for å få en annen plante til å vokse igjen. Til å begynne med er frukten grønn i fargen, men når den utvikler seg og modnes, blir den rødlige toner, og når den når full modenhet, får den den karakteristiske lilla fargen.

Varianter av Rubus ulmifolius

Rubus ulmifolius sivestre

Denne frukten kan vokse både alene og i klynger. Den vokser vanligvis mellom juni og august, avhengig av værforholdene at det er i hvert øyeblikk. Når du vokser vilt, avhenger det mye av nedbøren som har vært der. Blant de mest kjente bjørnebærsortene er vanlig bjørnebær, dvergbrombær, mangel på stubb og bjørnebær og Logan.

Vanlig bjørnebær er den vi kjenner med navnet Rubus ulmifolius og det er den mest kjente. Forskjellen den har i forhold til andre arter skyldes tiden den spirer og smaken av saften. På den annen side er stubbebærbæren mindre i størrelse og modnes litt tidligere enn vanlig bjørnebær. Dvergbrombæret er det som produserer små gyldenfargede frukter som brukes til å lage forskjellige syltetøy og puddinger. Selv om vanlig bjørnebær kan forveksles med en annen art kjent som Rubus Loganobaccus hovedforskjellen er at denne arten har fruktene med en mer syrlig smak.

Blackberry fordeler

Rubus ilmifolius

Som vi har nevnt før, er det ikke bare den deilige og pittoreske smaken av denne frukten som gjør den i høy etterspørsel. En håndfull av disse fruktene har flere helsemessige fordeler. Vi skal liste opp en av de viktigste fordelene den har:

  • Hjelper med å redusere diaré, menstruasjonssmerter og gastroenteritt. Dette skyldes innlemmelsen av fiber i kroppen.
  • Når vi har dårlig feber, hjelper en liten juice med denne frukten til å forfriske og revitalisere de som føler den største svakheten.
  • For de menneskene som allerede har plager eller betennelse i tannkjøttet, kan det være ganske nyttig.
  • Når bjørnebærfrukten er moden Det inneholder mye vitamin C. Dette vitaminet bidrar til å forbedre og forhindre forkjølelse og forstoppelse.
  • Det kan tjene som en snerpende.
  • Eliminerer overflødig væskeretensjon.
  • Deflames og beskytter huden.
  • Det er nyttig for de som har hemoroider for bedre å kontrollere tarmstrømmen.
  • Hjelper med å forhindre revmatisme.

Dyrking av Rubus Ulmifolius

bjørnebærblader

Selv om denne planten stort sett finnes i vill form, dyrker mange den til eget forbruk. For å plante denne planten i hagen eller frukthagen din, må du ha noen hensyn. Først av alt er klimaet der vi skal plante det. Ikke alle arter overlever tørke. Det utnytter bare varmen til begynnelsen av blomstringen og fruktutviklingen. Klimaet må være temperert og fuktig.

Du trenger en jord som ligner på en skog. Dette er, den må gi tilstrekkelig støtte og fuktighet, men samtidig være godt drenert. Det er ikke veldig krevende med vanning, men du må holde det fuktig hele året. Det er veldig nyttig å lære å totalisere stilkene. For dette må vi veilede dem slik at de ikke blir viklet inn i hverandre, og på denne måten blir samlingen deres mye enklere.

Multiplikasjonen av bjørnebæret har ingen problemer. Dette fordi det relativt enkelt kan holdes på nivå med bakken. Når det gjelder vanning, det må være konstant for å opprettholde fuktigheten nevnt ovenfor, men ikke i store mengder. Jeg har anbefalt å dryppe vanning slik at blomstringen og fruktsettet blir optimalt.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan vite mer om Rubus Ulmifolius.