Skip to content

Blind kylling: symptomer og behandling

13 de juli de 2021

I dag skal vi snakke om et skadedyr som forårsaker skade på forskjellige avlinger. Er om blind mannPhyllophaga spp.) De er velutviklede larver som er i stand til å ødelegge hele plantens rotsystem på bare noen få dager. Siden kjemiske produkter noen ganger brukes for mye for å kontrollere blindhøns, er det nødvendig å utføre en integrert behandling der skaden som er forårsaket blir eliminert.

Hvis du vil vite hvordan du gjenkjenner denne pesten og blir kvitt den, er det bare å fortsette å lese 🙂

Symptomer på planten

For å erkjenne at en plante er påvirket av blindemanns buff, vil vi se dens tilstand. De mest åpenbare symptomene er gulfarget løvverk, plantedød, visning osv. Problemet med dette skadedyret er at når skaden oppdages, er det for alvorlig.

Larvene utvikler seg på en dybde på 10 til 15 cm og går gjennom tre instarer, hvis gjennomsnittlige varighet er større enn 9 måneder, som avhenger av forholdene i miljøet og arten.

Behandlinger

Det er flere måter å behandle planter som er berørt av dette skadedyret.

  • Integrert styring og overvåking: Det første er å gjennomføre en undersøkelse av området for å vite forekomsten av pesten. Når det gjelder blindmannens buff, kan det gjøres forebyggende studier. Tiden for å utføre denne overvåkingen er i regntiden når det er mer fuktighet. En felle tilberedes med vann, gjær, moset banan og litt vaskemiddel. Dette tjener til å drepe dem når de når anlegget. Så vi kan se likene og vite at pesten angriper avlingene våre.
  • Kjemisk kontroll. Frøet vi dyrker kan sprayes med insektmidler slik at skadedyret ikke kommer i nærheten. Dette fungerer også for andre typer insekter. Denne beskyttelsen varer i omtrent 20 dager. Etter det må du bruke granulerte insektmidler i jorden, siden de angriper røttene.
  • Biologisk kontroll. Entomopatogene sopp og bakterier kan brukes til å kontrollere blindhønslarver. Disse er Beauveria bassiana, Metarhizium anisopliae, Bacillus popilliae og Heterorhabditis bacteriophora, henholdsvis.
  • Kulturell kontroll. En skanning av jord eller brakk kan gjøres for å utsette blinde fuglelarver for solens stråler. De vil også bli utsatt for fugleangrep.

Jeg håper at du med disse tipsene kan bli kvitt denne pesten.