Skip to content

Bonsai frø, eksisterer de?

26 de juli de 2021

Bonsai er veldig nysgjerrige og eksepsjonelle planter. Med dem, vi kan ha et stykke natur hjemme, og oppbevar dem i spesielle brett i mange, mange år.

De tiltrekker oss så mye oppmerksomhet at vi noen ganger har blitt fristet til å kjøpe frø. Men… Finnes det bonsai-frø?

Bonsai Azalea

Når vi ser et miniatyrtrær vokse i en minibakke, er det vi ser resultatet av arbeid som har tatt år siden plantene selv vokser slik deres gener tilsier at de skal. Bonsai er derfor en teknikk for å designe fantastiske levende kunstverk… som aldri ender. Faktisk hørte jeg en gang en bonsaistmester si at «du ser det bli født, barna dine danner det og barnebarna dine liker det.»

Med dette i tankene, bonsai frø dessverre de eksisterer ikke. Når vi kjøper disse frøene, er det vi tar med hjem, hvis alt går bra og de spiser, fremtidige planter å ha i hagen eller i en gryte.

Barrtrær bonsai

Hvis vi vil lage vår egen bonsai fra bunnen av, må vi fortsett å så den i et såbed med et porøst underlag (Det anbefales sterkt å bruke akadama alene eller sammen med kiryuzuna i forholdet 7: 3, slik at plantene får en utmerket start). Generelt vil de første våkne etter to måneder, og når de har mellom to og fire par ekte blader, kan de overføres til noe større potter, som tidligere kutter taproot (det skilles fra de andre ved å være den tykkeste og lengst).

Når det blir sterkere, kan vi begynne å jobbe med det. Selvfølgelig bør du vite at du må ha mye tålmodighet og rbryt syklusene til treet vårtEllers kan vi ende opp med å utsette arbeidet i et helt år. I denne artikkelen finner du mye mer informasjon om hvordan du lager bonsai av frø: klikk her.

Så nå vet du, ikke la deg lure av de som ønsker å selge deg bonsai-frø.