Skip to content

Hvor mange typer bonsai er det?

2 de februar de 2021

Selv om det ved første øyekast kan virke som et lite tre, kan ingenting være lenger fra sannheten. De som elsker disse plantene vet at dyrkingen deres innebærer en sann kunst. Og, av den grunn, skille mellom de forskjellige typer bonsai som eksisterer antar å oppdage størrelsen på denne hagearbeidsteknikken. For, så mye som vi tror det, er en bonsai ikke bare et lite tre i en brett. Bonsai gjemmer seg bak en filosofi basert på lidenskap for naturen, men også på dens respekt.

De forskjellige typene bonsai reagerer nøyaktig på det hensynet til vekst. Fordi, i henhold til orientalske teknikker, er en del av suksessen til innendørs bonsai-pleie eller eksteriør består av la dem vokse med litt frihet. Fordi, så mye som vi i stor grad kan styre formen takket være hvordan du beskjærer en bonsai eller hvordan vi kan koble den til, sannheten er at vi ikke kan pålegge vår vilje vår vekst. Hvis du gjør det, er det mer enn sannsynlig at ditt velvære vil lide. Og det er nettopp det vi ikke vil ha.

Så la oss finne ut hvilke typer bonsai som finnes. En måte å nyte, enda mer, av en plante som blir forelsket i de som er dedikert til dyrking.

 • KLASSIFIKASJONER AV TYPENE AV BONSÁI
 • A. Typer bonsai i henhold til størrelsen
 • 1. Shito, den minste av bonsai-typene
 • 2. Mame, en annen av de mindre vanlige bonsaiene
 • 3. Shohin, den perfekte bonsai for nybegynnere
 • 4. Komono, en av de vanligste typene bonsai
 • 5. Chumono, samlernes bonsai
 • 6. Omono, kongen av bonsai
 • B. Typer bonsai i henhold til formen
 • 1. Chokkan, en av de mest populære typene bonsai
 • 2. Moyogi, den uformelle vertikale bonsai
 • 3. Shakan, det skjeve treet
 • 4. Kengai, fossen bonsai
 • 5. Fikinagashi, en av de mest poetiske bonsaiene
 • 6. Literati, den kinesiske bonsai-stilen
 • 7. Yose-ue, en bonsai-skog

KLASSIFIKASJONER AV TYPENE AV BONSÁI

Det første du må vite når du snakker om hvilke typer bonsai som finnes, er at det er flere måter å katalogisere den på. Vi snakker om en hagearbeidsteknikk med århundrer med tradisjon og som i tillegg har en viktig symbologi. Selv om navnene ikke kan uttales, skader det ikke å oppdage hva som er skjult bak navnene på de forskjellige typene bonsai. Noen navn som, oversatt fra japansk, betyr unike ting som intuisjon, serpentin eller kvinnesete.

Klassifisering av de forskjellige typene bonsaiOppdag alle våre typer bonsai her

Men la oss se i detalj hvilke typer bonsai som finnes i henhold til deres klassifisering. En som ikke er laget fra et eneste synspunkt, og som kan gjøre at anlegget vårt har forskjellige navn.

A. Typer bonsai i henhold til størrelsen

Det er den mest grunnleggende klassifiseringen av de forskjellige typene bonsai. Høyden på planten får den til å bli navngitt på en eller annen måte.

1. Shito, den minste av bonsai-typene

Benevnelse for bonsai som måler mindre enn fem centimeter i høyden. De er den minste bonsai som finnes, og de er slett ikke vanlige. De plantes vanligvis med frø i små beholdere, og har vanligvis ikke mer enn to grener.

2. Mame, en annen av de mindre vanlige bonsaiene

Mame, en av de minste typene bonsai

For de bonsaiene som ikke overstiger 15 centimeter i høyden. Oversettelsen av navnet hans sier alt: det betyr «som passer i håndflaten.»

3. Shohin, den perfekte bonsai for nybegynnere

En av de vanligste typene bonsai. De varierer mellom 15 og 25 centimeter i høyden. På grunn av den enkle kultiveringen, anbefales de vanligvis for initiering i bonsai-dyrking.

4. Komono, en av de vanligste typene bonsai

Komono, en av typene bonsaiKos deg med denne eldgamle kunsten! Få din i vår nettbutikk Hagearbeider

En annen av de vanligste typene bonsai. Målingen varierer mellom 21 og 30 centimeter.

5. Chumono, samlernes bonsai

Bare egnet for de som allerede er flytende i å dyrke bonsai. Vi snakker om en av de største bonsaiene: de varierer mellom 30 og 60 centimeter. Dimensjoner som er resultatet av mange års dyrking som betyr at disse typer bonsai for det meste bare kan sees i samlinger av elskere av disse plantene.

6. Omono, kongen av bonsai

Dens størrelse lar ingen være likegyldige. Og vi viser til en bonsai som varierer mellom 60 og 120 centimeter. De brukes vanligvis til å dekorere hager eller uteplasser.

B. Typer bonsai i henhold til formen

En annen av de viktigste klassifiseringene i bonsai-verdenen. Faktisk er det nomenklaturen som er mest brukt blant eksperter på disse plantene. Stammenes form, hellingen og kronen er det som definerer hver av disse bonsaiene.

1. Chokkan, en av de mest populære typene bonsai

De er preget av en rett koffert, som avtar fra basen mot de øvre grenene.

2. Moyogi, den uformelle vertikale bonsai

Moyogi, en av de vanligste typene bonsaiEn av de vakreste og unike typene bonsai. Få din her

Det er bokstavelig talt dens oversettelse. Hovedkarakteristikken for denne typen bonsai er at de, i likhet med Chokkan, er vertikale, men har en viktig forskjell. I stedet for en rett bagasjerom er figuren svingete og buet.

3. Shakan, det skjeve treet

Dette navnet er gitt til alle bonsai som har blitt dyrket ved å gi dem en stigning under 45 grader. De har vanligvis et stort antall synlige røtter på motsatt side. Til slutt er en annen viktig detalj at de vanligvis har en trekantet kopp.

4. Kengai, fossen bonsai

Kengai, en av typene bonsai

Navnet hans sier alt. Det er sannsynligvis en av de mest spektakulære typene bonsai. Det karakteriseres fordi toppunktet på treet er under høyden på potten.

5. Fikinagashi, en av de mest poetiske bonsaiene

Oversettelsen sier alt: forblåst tre. Disse typer bonsai hevder å etterligne trær som lever i vindfulle områder. Hovedkarakteristikken er at både bagasjerommet og grenene er skråstilte.

6. Literati, den kinesiske bonsai-stilen

Formen hyller orientalsk kalligrafi, som representerer den med arrangementet av grenene og kofferten. Dens egenskaper: den har knapt noen grener, og kofferten er slank.

7. Yose-ue, en bonsai-skog

Redwood skog
En av de mest slående typene bonsai på grunn av sin struktur og form. Finn ut hvordan det er

En av de vakreste typene bonsai. Ikke bare har de flere eksemplarer plantet i samme beholder. I tillegg er det viktig at de er rare og at settet holder et trekantet utseende.

Har du noen av disse typene bonsai hjemme? Fortell oss hvilken du liker best!