Skip to content

Bonsai kultivasjonskalender

26 de juli de 2021

Har du nettopp kjøpt en bonsai og ikke vet hvordan du skal ta vare på den? Ikke bekymre deg. I denne artikkelen vil vi se hvilken pleie trenger treet ditt slik at den kan vokse sunt, uten problemer. Fordi disse plantene har oss forelsket i mer enn en og mer enn to, vet vi godt hvor kompliserte de ser ut til å være. Ja, ja, de later.

Og hvis du ikke tror meg, følg rådene jeg skal gi deg, og du vil se at det bare handler om at treet ditt tilpasser seg deg, og du til det 😉. Ta en titt på bonsai voksende kalender.

Løvfellende bonsai

Zelkova Bonsai

Løvfellende bonsai som lønn, alm eller Prunus er vanligvis den mest ervervet av fargen bladene får i løpet av høsten. I tillegg er de også de enkleste å ta vare på siden de motstår frost uten problemer. Her er en kort oppsummering av hvordan de blir tatt vare på:

Kabling Transplantasjon Sende Beskjæring
Vår sommer Høst eller vår Vår sommer Høst

Selvfølgelig må vi aldri glemme å vanne, noe vi vil gjøre omtrent 5 ganger i uken om sommeren og 3-4 resten av året.

Evergreen bonsai

Ficus rubiginosa bonsai

Evergreen bonsai er en skjønnhet. De er vakre gjennom alle månedene av året, og som om det ikke var nok de kan være inne så lenge et utenforliggende sted ikke er tilgjengelig eller arten er tropisk, for eksempel Serissa phoetida eller Carmona. Sett dem i et veldig lyst rom borte fra trekk og gi følgende pleie:

Kabling Transplantasjon Sende Beskjæring
Vår Høst Vår sommer Høst

Når det gjelder vanning, vil vi fortsette å vanne 3-4 ganger om sommeren hvis det er innendørs og 4-6 hvis det er utendørs; resten av året vil vi redusere frekvensen til 2-3 ukentlig.

Bartre bonsai

Bartre bonsai

Og til slutt har vi bartrær. Vi kommer ikke til å lure deg: av de tre er disse de mest kompliserte. Hvis du alltid må holde arbeidsredskapene dine rene før du bruker dem, er det viktig med disse plantene at de er forurenset, ellers vil de bli påvirket av sopp i løpet av få dager. Likeså også Det er viktig at de er på utsiden, og at du etter hvert kutt tar på deg helbredende pasta. Dette er omsorgen de trenger:

Kabling Transplantasjon Sende Beskjæring
Vår sommer Slutten av vinteren Vår sommer Sent vinter-vår

Hvis vi snakker om vanning, vil vi vanligvis vanne omtrent 4 ganger om sommeren og 3 resten av året.

Kos deg med Bonsai 🙂.