Skip to content

Bonsai kuriositeter

23 de juli de 2021

Bonsai er miniatyrtrær eller busker som er tålmodig og respektfullt bearbeidet de kan perfekt imitere ethvert tre eller busk som vi finner i naturen. Disse underverkene ble skapt slik at mennesker kunne slappe av uten å forlate hjemmet, og gutten klarte de.

Selv samuraiene brukte tid på å ta vare på de bortskjemte plantene etter hver kamp. Men i tillegg til dette er det andre ting jeg vil fortelle deg. Ting som kan overraske deg og bringe deg nærmere denne magiske og mystiske verden. Dette er bonsai kuriositeter som du burde vite.

En bonsai er et levende kunstverk. Være i live, den kan aldri bli ferdig. Du kan fullføre definisjonen av en stil, men planten vil produsere nye blader, blomster og frukt hvert år, slik at den som vil ha en må påta seg dette engasjementet med dette prosjektet, et prosjekt som kan overføres fra foreldre til barn, fra besteforeldre til barnebarn og fra onkler til nevøer.

A) Ja, levealderen til et under som dette kan være hundrevis av år. I Bonsai Museum i Crespi, Italia, er det en Ficus som er rundt 1000 år gammel. Tusen år! Det er ingenting 🙂. Selv om bartrær vanligvis er de eldste, for eksempel enebær som finnes i Kato-familiens Mansei-en barnehage i Omiya, Japan, som er over 1000 år gammel.

Japansk lønn bonsai

Og der, i Japan, til ikke lenge siden en familie må ha en bonsai som er minst 300 år gammel for å bli ansett som tradisjonell. Selv om det ikke var i dette landet der denne teknikken oppstod, men i Kina i løpet av det 3. århundre f.Kr. Men ja, alt må sies: Japanerne har klart å perfeksjonere det maksimalt og alt takket være observasjon.

Alle som vil jobbe med en plante må være tålmodige og observere mye. Hver dag bør du bruke litt tid på å se nøye på anlegget ditt. Inspiser bladene, vær oppmerksom på endringene som oppstår i den i løpet av ukene og månedene. På denne måten kan du bedre beskytte den mot mulige skadedyr og sykdommer, og du vil vite når du skal beskjære den, vanne den, binde den eller til slutt ta vare på den.

Zeljova bonsai og azalea

Dette kunstverket beveger segvokse utenfor. Du må føle at årstidene går, spesielt hvis det er en plante fra temperert eller kaldt klima. Det må bare være innendørs hvis det er tropisk, som Serissa for eksempel, og vi bor i et område der vintertemperaturen faller under null grader.

Vi trenger ikke ha det travelt med å få det mer eller mindre ferdig. Beskjæring det drastisk uten å ha observert at det kan svekke det sterkt, og forsinke et år eller to (eller flere) arbeidet.

Hvis du har ønsket å vite mer, klikk her.