Skip to content

Bonsai pleie om våren og sommeren

25 de juli de 2021

Liker du bonsai, men er du bekymret for ikke å vite hvordan du skal ta vare på dem? Ikke bekymre deg. Selv om det er sant at de er planter som trenger en rekke oppmerksomheter slik at de alltid ser spektakulære ut, er dyrkingen ikke så vanskelig som man kunne forvente. Faktisk trenger du bare to ting: tålmodighet Y observasjon. Den første vil hjelpe deg å ha et miniatyr som i tillegg til å være sunt, ser pent ut; og den andre som vet i hvilken tilstand planten er.

I de varme månedene blir begge dyder enda viktigere, ettersom vannet trenger å øke. Så, la oss få vite det hva er bonsai-pleien om våren og sommeren.

plassering

Bonsai i hagen

De aller fleste trær må plasseres i full sol, men … virkeligheten er at når de blir jobbet som bonsai, må vi være veldig forsiktige hvor vi legger det. Faktisk anbefales det ofte mer legg dem i et halvskyggefullt område, som den du kan se på bildet ovenfor. Dermed oppnås to ting:

  • La bladene holde seg grønne og pene.
  • At underlaget holder seg fuktig i lengre tid.

Spesielt hvis du bor i et veldig varmt klima, for eksempel Middelhavet, uavhengig av arten det gjelder. det anbefales å unngå å sette den i full sol.

Vanning og gjødsel

Bonsai Eurya

Vanning og gjødsling er to oppgaver som hver gartner må utføre. Når det gjelder bonsai, må de vannes veldig ofte om våren og sommeren. Dagene blir lengre og lengre, og når solstrålene når oss mer direkte, fordamper vannet umiddelbart. Av denne grunn, Den skal alltid vannes tidlig om morgenen eller, bedre, på sen ettermiddag, med en vanning hver 2-3 dag. Når temperaturene begynner å bli høyere og høyere, vil vi vanne oftere. I sommersesongen kan det være nødvendig å vanne til og med to ganger om dagen.

Hvis vi snakker om abonnenten, vil vi bruke en formulert spesielt for bonsai, eller hvis vi foretrekker, en organisk, som f.eks. guano.

Klemming

Bonsai

I løpet av disse sesongene, selv om beskjæring ikke anbefales, kan den klippes for å opprettholde stilen til bonsai. For det, vi kan klippe med saks de skuddene som er igjen.

Gå videre og ta en bonsai. Jeg er sikker på at du har det veldig bra å ta vare på det 🙂.