Skip to content

Bonsai pleie om vinteren

27 de juli de 2021

På slutten av sommeren ser vi hvordan dagene blir kortere og temperaturen synker. Trærne begynner å forberede seg på den kalde vinteren, og dette kan sees i at løvfellende klekker seg i sine beste høstdrakter av rød, gul eller oransje, de eviggrønne bremser veksthastigheten, og fruktene blir modne.

Omsorgen som vår bonsai trenger fra nå til våren kommer er mange og varierte.

Bonsai

Sende

Fra september (på den nordlige halvkule) til november anbefales det å gjødsle med en gjødsel som har mer fosfor og kalium enn nitrogen. Dette vil hjelpe deg bedre overvinne klimaforholdene om vinteren, og om våren vil det spire uten problemer.

Også og hvis du ikke vil bruke kjemikalier vi kan bruke organisk gjødsel I små mengder.

Irrigasjon

Ved ankomst av kulde følger risikoen for frost, så det anbefales på det sterkeste bli vannet om morgenen for å forhindre at vannet fryser. Hvis det er snakk om noe kjølig art, vil den vannes med varmt vann.

Bonsai arbeid

Høsten er et ideelt tidspunkt å nyte bonsai, siden det er da det er nødvendig å beskjære, kablere, transplantere (spesielt eviggrønne arter) … kort sagt, gjør alle jobbene som fans av denne kunsten liker så mye. Det er også på tide å bruke såkalt vinterolje for å eliminere mulige egg som er avsatt på treet.

Vår bonsai om vinteren skal bare vannes.

kirsebær

Hvis du har en tropisk art og lever i et klima med kalde vintre, er det tilrådelig beskytt den av disse klimatiske forholdene ved å gjøre det til et drivhus eller holde det innendørs med mye lys og borte fra trekk.

For resten gjenstår det bare å nyte av arbeidet ditt.