Skip to content

Botanisk ordliste for nybegynnere

28 de juli de 2021

Har du nettopp kommet inn i hagearbeidets verden og ikke forstår hva noen av de mest brukte ordene i tekniske ark refererer til? Ikke bekymre deg. Det har skjedd med oss ​​alle. På denne dagen vi vil fortelle deg betydningen av disse ordene som ser ut til å være hentet fra en bok på et fremmed språk, og du vil se hvordan det senere blir lettere for deg å forstå dem, og dermed være i stand til å designe en drømmehage.

Det er mange, det er derfor vi har samlet for deg de hyppigste å se i botaniske kort og bøker. Og hvis du har spørsmål, ikke la dem være uløst. Legg inn en kommentar, så svarer vi så snart som mulig.

Ixora chinensis

Å kunne få plantene klassifisert og bestilt hjelper oss mye å vite hva denne planten heter, opprinnelsesstedet, dimensjonene når de er voksne, … kort sagt, det hjelper oss med å designe, ikke bare hagen vår, men også vår uteplass eller terrasse.

Noen ord som vi kan finne er følgende:

  • Innfødte arter: plante som lever på et bestemt sted. De er også kjent som «innfødte planter».
  • Dioecious plante: de er de med kvinnelige føtter og hannføtter i forskjellige eksemplarer.
  • Kjønn: er en kategori som inneholder mange planter med veldig like egenskaper. For eksempel når vi ser det vitenskapelige navnet på flamboyant, Delonix regia, ville sjangeren være Delonix.
  • Arter: når en plante av samme slekt er forskjellig fra de andre, får den en annen art. For eksempel, og fortsetter med det flamboyante, ordet kongelig det ville være artenes betegnelse. Hvorfor? Fordi det er flere i Delonix som har en annen blomstrende farge.
  • Variasjon og / eller form: i noen tilfeller kan vi se at etter arten er det sorten eller formen. Det er vanlig å se det på kortene til kaktus eller andre saftige planter. Variasjonen blir vanligvis satt når det er noen karakteristiske trekk for den aktuelle planten. Og formen når vi snakker om spesielle og nysgjerrige planter, for eksempel: monstrøs form, cristataform osv.
  • Dyrke: det er et eksemplar som ikke finnes i naturen, men som er laget av mennesker i laboratoriet.
  • Vitenskapelig navn: den består alltid av slekt og arter. Sorten og / eller formen og sorten vil også være en del av den hvis det er tilfelle, det vil si hvis den spesifikke planten har noen av disse egenskapene.

Gazania

Det er interessant å kjenne noen tekniske data fra plantene for å kunne informere oss bedre om stell og vedlikehold. Tokene vil hjelpe oss mye, slik at lidenskapen for hagearbeid kan vare evig.