Skip to content

Botanofobi, frykt for planter

14 de juli de 2021

Hvis du følger eller følger bloggen, er det lite sannsynlig at du har botanofobi, men virkeligheten er at i verden det er mennesker som føler virkelig frykt for det enkle faktum å være i nærheten av en plante. Følelsen av ubehag er like sann som den jeg kunne føle meg selv hvis jeg ble satt ved siden av en krokodille; Og jeg vil ikke engang fortelle deg om det var en megalodon (det er navnet som er gitt til den største haien som eksisterte for omtrent 2 millioner år siden: den var 20 meter lang!).

Vi vet at planter er der av en grunn, på samme måte som krokodillen eller haien spiller en viktig rolle i økosystemet. Men fobier er forferdelig. La oss se hva er botanofobi og hvordan behandles det.

Hva er botanofobi?

Det er frykt eller frykt for alle slags planter: trær, busker, palmer, blomster, klatreplanter, … Det er en vedvarende, unormal og uberettiget følelse (som alle fobier). Det kan dukke opp når som helst i livet, fra vi er barn til vi vokser opp og blir voksne, men på grunn av fantasien vi har som barn, er det mer sannsynlig at det kommer til syne i tidlig alder.

For eksempel kan det å se på filmer der planter har en «killer» oppførsel overfor andre livsformer skape mye frykt og angst hos barnet. Men også hvis du vokser opp i en familie som mener planter stjeler oksygen fra mennesker, vil du kanskje ikke gå i nærheten av noen.

Hvordan behandles det?

Du kan forvente at jeg sier «gå til psykologen», men før det skal jeg gi deg råd om noe annet. Snakk med folk som liker planter og som også vet om dem. Hvis du har muligheten, møte en botaniker som vil forklare hva plantevesener er og hvordan de oppfører seg.

Se naturdokumentarer (»The Private Lives of Plants» av David Attenborough anbefales på det sterkeste) selv om du er redd. Han mener at det som sees på TV ikke kommer ut av det; det vil si at de ikke kan passere gjennom glasset slik at du kan være rolig.

Astrophytum ornatum blomster

Uvitenhet er mat av frykt. Les om planter, så litt etter litt vil du se at de ikke utgjør noen fare. Opp med humøret.