Skip to content

Brannskade (Erwinia amylovora)

9 de juli de 2021

De Erwinia amylovora er en bakterie som forårsaker en av de mest alvorlige smittsomme sykdommene og farlig som påvirker alle typer planter, busker og trær, spesielt planter som tilhører Rosaceae-familien. For tiden er det minst 150 arter fordelt på 37 slekter som er berørt av denne pesten, selv om det også må sies at denne bakterien ikke påvirker mennesker eller dyr.

Kjennetegn

brannskader eller Erwinia amylovora

Faren for å spre brannskader bestemmes vanligvis av faktorer som insekter, fugler, vind og vann som lett sprer bakteriene og derimot mennesker ved hjelp av verktøy, klær, hender osv. Under gunstige forhold, eksponentiell vekst av bakteriene kan forekomme, for eksempel den høye luftfuktigheten som kan forårsake at plantene dør på kort tid.

Blomstringssesongen er det viktigste punktet for planter å bli smittet og spre sykdommen. På den annen side, bier som spiller en ledende rolle i bestøvningsprosessen, Dessverre bidrar de ved å transportere bakteriene til blomstene, som den lett trenger gjennom nektar.

På samme måte trenger dette skadedyret inn i vevet til vertsplantene, slik at linser, stomata, blomsternektar eller sår er de mulige stedene for infeksjonen.

Symptomer
Symptomer kan vises på stengler, blader, blomster, frukt og grener av planten, gjennom den vegetative syklusen. I blomstringsperioden, infiserte blomster blir mørke og tørre. Vanligvis påvirkes all blomstring, men individuell blomsterdød kan forekomme. De syke bladene blir brune, visne, tørre og får den karakteristiske rødbrune fargen, som om de er brent. Derav navnet på sykdommen, brannskader eller brannskader..

Fruktene kan angripes når som helst i dannelsen og veksten, de har en tendens til å dehydrere og mørkne til de til slutt råtner. Hos arter som har blitt omplantet og når infeksjonen av skuddene har skjedd, infeksjonen blir systematisk og dreper planten.

De infiserte og tørre delene har en tendens til å forbli festet til planten i lang tid; mens de visne skuddene er bøyd i form av en krok. I bagasjerommet og grenene gir infeksjonen lesjoner med en ganske uregelmessig kontur mørk i tonen. Plantedød oppstår når bakteriene når alle de woody vevene i stammen og grenene.

I infiserte vev i regnfulle eller fuktige forhold, kan et hvitaktig ekssudat observeres, noen ganger med et trådformet utseende, dannet av bakterieceller som kan spre seg som nevnt i begynnelsen. Det kan fastslås at sykdommen utvikler seg ofte fra de øvre grenene og den sprer seg til de yngste under gunstige forhold for forplantningen, spesielt i perioden fra mai til september.

Forebygging og kontroll

skadedyr på frukttre som heter Erwinia amylovora

De Erwinia amylovora den har utslettet store områder under dyrking av pærer og epler i mange deler av verden. Kontrollen og kampen mot brannsår er i utgangspunktet forebyggendeDet er derfor noen anbefalinger er viktige:

  • Bruk av materiale under hygieniske forhold, laget i områder uten bakterier.
  • Vær oppmerksom på plantens tilstand, spesielt for å observere om det er symptomer på brannskader;
  • Fjern syke grener, blader og frukt. Det anbefales å gjøre kuttene 70 cm under det infiserte området og fjerne de syke infiserte plantene på stammen.
  • Desinfiser verktøyene som brukes til å fjerne områdene som er smittet av bakteriene. Det anbefales å bruke til desinfisering av verktøy, 1% natriumhypokloritt eller 7% alkohol.
  • Ved mistanke om tilstedeværelsen av bakteriene, rapporter til fytosanitære myndigheter.
  • Andre anbefalinger er ikke overdriv bruken av nitrogengjødsel, unngå overdreven vanning og grønn beskjæring, vær årvåken og eliminere unødvendig sekundær flora.

Behandlinger før blomstring er nyttige for redusere bakterierisiko og forhindre smitte; mens behandlingene under vegetativ aktivitet har liten forebyggende effekt og enda mindre, hvis infeksjonen allerede har skjedd.