Skip to content

Brassica nigra (svart sennep)

8 de juli de 2021

Det er en gruppe ganske heterogene plantearter som finnes i Brassicaceae-familien. Denne familien er hjem for ikke flere og ikke mindre enn 3709 arter. Blant disse artene er det mange varianter med unike egenskaper og som har forskjellige kurs. I denne artikkelen skal vi dedikere oss utelukkende til å snakke om Brassica nigra. Det er en plante som er kjent under navnet sennep.

Hvis du vil vite mer om egenskapene og pleien til Brassica nigra, dette er innlegget ditt.

Hovedtrekkene

Svart sennep

Det er en type årlig urteaktig plante som består av en hovedstamme og knapt har noen forgreninger. Den har blader som er ganske store hvis vi sammenligner den med den totale størrelsen som planten kan nå i voksen tilstand. I motsetning til andre planter i denne familien har vanligvis en ganske akselerert vekst så lenge den oppfyller de nødvendige miljøforholdene.

Selv om det regnes som en urteaktig plante, kan den uten problemer overstige en og en halv meter i høyden. Det er en aromatisk plante med medisinske egenskaper som er typiske for et middelhavsklima. De Brassica nigra Det finnes vanligvis i klimatiske soner som skiller seg ut for å ha høye temperaturer om sommeren og om våren og mildere om vinteren. I tillegg har disse områdene vanligvis ikke mye nedbør, og jorda deres er ikke for rik på organisk materiale.

Ikke desto mindre, vi kan finne svart sennep nesten hvor som helst, så lenge det ikke er for begrenset av klimatiske egenskaper. Et eksempel på dette er når vi har tropiske eller subtropiske klima der de takket være høye temperaturer kan utvikle seg ganske enkelt. Selv i noen typer kontinentale klima der temperaturen er høyere om sommeren, men veldig lav om vinteren, er det mulig at en god utvikling kan finne sted hvis nedbøren ikke er for høy.

Den har en reproduktiv syklus som varer rundt 4 måneder. Så lenge det er behagelige temperaturer, er dyrkingen lettere og det produseres flere frø. Avhengig av situasjonen og vindregimene, kan den tåle lave temperaturer i korte perioder. Den ideelle tiden å så i hager og på land i Middelhavsområdet er på begynnelsen av våren.

Hvis du skal plassere det i kalde områder, er det mulig at dyrkingen blir forsinket litt mer for å unngå mulig frost med veldig kalde temperaturer som kan forårsake visse problemer i utviklingen.

Krav til Brassica nigra

Vi skal dele alle behovene til Brassica nigra avhengig av hvor vi er.

Jordtype og egenskaper

Utvikling av Brassica nigra

Når vi sier å så Brassica nigra vi snakker om en ganske rustikk plante når det gjelder jordvalg. Det vil si at det er en plantetype som ikke er veldig krevende med typen jord og mengden næringsstoffer som er tilgjengelig. Selv om dette er tilfelle, har det vist seg at svart sennep har en tendens til å vokse og utvikle seg bedre i jord med kalksteinpreferanse og som har middels konsistens, dyp og noe kjøligere. Som fersk refererer vi ikke til mengden fuktighet som jorden kan holde, avhengig av mengden næringsstoffer den har. Det vil si at den er i stand til å lindre mangelen på næringsstoffer med et overskudd av fuktighet.

Når vi sier å velge den beste avlingen for Brassica nigra, vi velger avlingen i rotasjon. Det regnes som en korsblomstrende plante, slik at rotasjonsordningen kan passe ganske bra. Det kombineres ikke alltid godt med andre brassica-planter, siden de ikke har de samme ernæringsmessige kravene, og på lang sikt kan det ende opp med å påvirke jordens helse og plantens ytelse.

Vanning og kompost

Brassica nigra

Som vi har nevnt tidligere, er det ikke en plante som trenger jord som er for rik på næringsstoffer. Derfor trenger vi ikke å komplisere livene våre ved hjelp av forskjellige typer kompost. Med en ganske enkel kompost mens den er rik på organisk materiale, kan du gjenopprette jordens og mikroorganismenes egenskaper. Med disse var det mer enn nok til å kunne oppnå en god utvikling av planten og å ha sin komplette syklus uten problemer.

For å forberede jorden trenger vi den for å ha en veldig dyp tekstur. Dette er nødvendig slik at røttene kan fremme veksten og kan nå områder der de normalt ikke har tilgang. Denne delen er av avgjørende betydning, siden hvis vi planter den i en jord som ikke er for rik på næringsstoffer, må røttene dekke en større amplitude for å kunne fange alle nødvendige næringsstoffer. Hva mer, vi vil være i stand til å distribuere det organiske materialet som vi bidrar bedre med gjødsel bedre og vi forbedrer jordens fysiske egenskaper.

Når vi favoriserer utvidelsen av røttene til en plante, oppnår vi at jordens egenskaper som luftvirkning, vannretensjon og granulater, blant andre, er mye mer optimale for god vekst og utvikling av planten.

Når det gjelder vanning, trenger den ikke for mye vann, verken kontinuerlig eller klumpete. Denne planten har god motstandsdyktighet mot lange perioder med tørke, så det vil bare være nødvendig å gi et minimum volum vann for å hjelpe til med å hydrere jorden uten å bli vanntett. Vi vil vanne igjen når vi ser at landet er tørt. Vi må ikke overdrive vanningsvannet siden denne planten gir oss pytter.

Samling av Brassica nigra

Svart sennepsfrø

Til slutt må vi vite det fra 40 dager etter at frøet spirer, begynner blomstringen. Denne tiden avhenger av klimaet vi er og opphopningen av soltimer og kulde. Dens frukting er ganske rask og som hovedregel, og de er vanligvis i månedene juli og august. Indikatoren for å samle er at frøene begynner å sorte og stilkene blir gule.

Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om Brassica nigra.