Skip to content

Brente eller tørre blader

22 de juli de 2021

Noen ganger på året er det vanlig å oppdage at noen av plantene våre har tørrblader. Dette skjer ofte i tilfelle inne i planter og på grunn av overflødig varme. Det morsomme er at plantene ikke trenger å bli utsatt for sommertemperaturer for å lide av dette problemet, siden en overflødig varme i miljøet kan også føre til tørre blader.

De brente tips De kan også vises hvis miljøet er for tørt, typisk for klimaanlegg, eller hvis planten utsettes for et vindu med direkte sollys. Forbrenningene vises vanligvis på tuppen av bladene eller i noen områder av bladene. I det første tilfellet skyldes de miljøtørrhet, i det andre av overdreven direkte soleksponering gjennom vinduer.

Fordi dette symptomet vises oftere i storbladede planter, er det ønskelig trim den skadede delen med saks og prøver å bevare bladets form. Hvis planten har brede og store blader, anbefales det kutt hele bladet. Det gode er at flekkene ikke sprer seg, så det er bare et spørsmål om tid før planten ser grønn ut igjen.

Når du oppdager brannskader på bladene til inneplantene dine, må du huske å sjekke hvor planten ligger og andre aspekter som tørr miljø, vanning av vanning og årstid. På denne måten kan du endre forholdene for å unngå flekker.

Hvorfor blir bladspissene brune?

Luftstrømmer

brunt brent blad

Når vi anskaffer en innendørs plante og plasserer den i et gangområde, eller i nærheten av et vindu som vi vanligvis har åpent, det er veldig vanlig at plantebladene blir brune. De kan til og med bli slik også hvis du er veldig nær en vegg.

For å unngå eller løse det, vil det være nok til legg det i et område der det ikke er utkast, langt nok borte fra veggene.

Mangel på vann

De brune tipsene de er vanligvis det første tegnet på at planten blir tørst, enten på grunn av manglende vanning eller fordi det er lite nedbør.

Mens de brune spissene ikke blir grønne igjen, du kan forhindre at det blir verre bare ved å vanne planten oftere.

Jorda eller underlaget holder ikke vann

Underlag for planter

Denne årsaken kan være nært knyttet til den forrige. Hvis vi har planten i en veldig porøs jord, eller i en gryte med sandstrand, kan røttene ha vanskeligheter med å absorbere mengden vann de trenger.. I tillegg, hvis jorden vi har lagt i potten har en tendens til å komprimere for mye, vil den heller ikke kunne absorbere vannet.

Hva skal jeg gjøre i disse tilfellene? Det vil avhenge av hvor vi har anlegget:

 • til vanlig: Før plantingen kan du blande jorden med torv eller mulch hvis vannet siver inn for raskt, det vil si hvis det ikke tar mer enn et par sekunder. I tilfelle den allerede er plantet, kan du legge et lag på ca. 4-5 cm tykt av disse underlagene for å holde det fuktig i lengre tid.
 • Blomsterpotte:
  • Sandy type substrat: med mindre vi har saftige planter, er det best å transplantere planten og legge underlag som inneholder torv, mulch eller kompost.
  • Underlaget er for komprimert: når dette skjer, må du senke gryten i en beholder med vann og la den være der i minst 30 minutter slik at jorden blir gjennomvåt.

Røttene er tom for rom eller skadet

Vi gjør ofte feilen ved ikke å transplantere plantene over lang tid, på grunn av dette tvinger vi dem til å være i en beholder hvor røttene litt etter litt går tom for plass og næringsstoffer. Jo mindre tanke dag, bladene begynner å bli stygge, med brune tips. I tillegg, hvis vi vanner eller gjødsler dem i overkant, kan de bli skadet.

Derfor, hvis vi har en plante som ikke har blitt transplantert eller / eller befruktet på lenge, det anbefales sterkt å flytte den til en større gryte med nytt underlag, og / eller gjødsle den med spesifikk gjødsel fra våren til sensommeren.

Sol

Solbrente blader

Solbrente blader er sannsynligvis en av de vanligste årsakene. Vi kjøper for eksempel en vakker Cycas revolutaVi legger den ute i full sol og neste dag ser vi at den har noen brente blader. Hvorfor? Fordi den aktuelle planten ikke har blitt akklimatisert.

Hva skal jeg gjøre hvis du har solbrente blader? Vi vil, det første er å sette det i halvskygge, hvor du kan komme deg fra det som skjedde. Vi vil la den ligge der i et par uker, og vi vil kutte av bladene som har blitt veldig skadet og knapt har klorofyll. Etter den tiden vil vi gradvis og gradvis utsette den for solen, og starter om våren. Kalenderen du kan følge, kan være denne:

 • Første fjorten dager: to timer med direkte lys, enten tidlig morgen eller sen ettermiddag.
 • Andre fjorten dager: fire timer med direkte lys, enten tidlig morgen eller sen ettermiddag.
 • Tredje fjorten dager: seks timer med direkte lys.
 • Fjerde fjorten dager: åtte timer med direkte lys.

Til alle tider, du må gå gjennom arkene for å se om de får brannskader eller ikke. I tilfelle vi ser at de brenner, vil vi redusere eksponeringstiden.

Overflødig gjødsel

Overflødig gjødsel

Abonnenten er en av de viktigste oppgavene som alle som har planter må utføre, men like nødvendig som å gjøre det, er det å gjøre det bra, lese etiketten på beholderen nøye, siden hvis vi overdriver det, vil røttene brenne og dø.

For å prøve å fikse det, vi kan vanne samvittighetsfullt. Dermed vil overskuddet av mineralsalter bevege seg bort fra røttene.

Hva er årsakene til gule blader på planter?

Mangel på mineraler

blad mangler på mineraler

Planter trenger en serie mineraler for å vokse og utvikle seg. Hvis noen mangler, blir bladene raskt gule, vanligvis av mangel på jern eller magnesium. La oss vite hvordan vi kan skille det:

 • Jernmangel: de unge bladene begynner å bli gule og etterlater nervene godt synlige. Det løses ved å gi det jernchelater (til salgs).
 • Mangel på magnesium: Eldre blader begynner å bli gule, fra venene til kantene. Det løses ved å gi det gjødsel rik på magnesium.

Kald

gult blad

Hvis vi har kjøpt en tropisk plante og har forlatt den utenfor, eller vi har for eksempel et tre som, selv om det motstår frost, er den første vinteren som går med oss, det er normalt at bladene blir gule av kulde.

I disse tilfellene, unngå å utsette følsomme planter for lave temperaturer. Med hageplanter trenger du ikke gjøre noe, så lenge vi vet at du virkelig kan tilpasse deg å leve under disse forholdene.

Mangel på vann

Hvis det går mye tid og vi ikke vanner, bladene vil rynke og gule, til det punktet at de kunne falle. Heldigvis har den en løsning: gi den en god vanning 🙂.

Overskudd av vann

Vanning av planter

Uten vann er det ikke noe liv, men med et overskudd av det har planter mange vanskeligheter å eksistere. Av denne grunn er det veldig viktig å kontrollere vanning, og vann bare når jorden er tørr. Hvis de nedre bladene begynner å gulne, lider du sannsynligvis av overflødig vann.

Å få det tilbake er vanskelig, men du kan prøve følgende:

 1. Først blir den fjernet fra potten, og vær forsiktig så du ikke bryter rotkulen.
 2. Etterpå er den pakket inn med flere lag absorberende papir.
 3. Deretter plasseres den i et lyst rom så lenge det er nødvendig, til jorden har mistet all fuktighet.
 4. Etter den tiden plantes den i en gryte som tidligere har hatt et lag med vulkansk leire.
 5. Etter 3-4 dager blir den vannet.

Slutten av livet hans

Bladene, selv de av disse staudene, har sin egen forventede levealder. Avhengig av art, kan de leve i noen måneder til noen år før de gulner og faller. Så hvis vi observerer at de nedre bladene begynner å bli stygge, men ellers ok, er det ingenting å bekymre seg for.

Det er høst

Blader om høsten

I løpet av høsten har mange trær og busker sin vakre gule ballkjole. Hvorfor? Fordi klorofyllproduksjon, som gir bladene grønn farge, det stopper. Ved å gjøre det dukker karotenoider opp, som er ansvarlige for å overføre sollysens energi og også gi dem den gule fargen.

Konklusjoner

mandarin med gule blader

På bestemte tider av året er det vanlig å oppdage at noen av plantene våre har tørrblader som kan vises hvis miljøet er for tørt, eller hvis planten utsettes for et vindu med direkte sol. Forbrenningene vises vanligvis på tuppen av bladene eller i noen områder av bladene. I det første tilfellet skyldes de tørr miljø, i det andre på grunn av overdreven eksponering for direkte sollys gjennom vinduene.

Fordi dette symptom opptrer oftere i storbladede planter Det er praktisk å kutte ut den ødelagte delen med en saks og prøve å bevare bladets form. Hvis planten har brede og store blader, anbefales det å kutte hele bladet. Det gode er at flekkene ikke sprer seg, så det er bare et spørsmål om tid før planten ser grønn ut igjen.

Når du oppdager brannsår på plantene husk å sjekke hvor anlegget ligger og andre aspekter som tørrhet i miljøet, vanning og hyppighet av året. På denne måten kan du endre forholdene for å unngå flekker.