Skip to content

Brudemadrass (Soleirolia soleirolii)

11 de juli de 2021

De Soleirolia soleirolii Det er derfor en potteplante som ofte brukes til å dekke bakken i fuktige og skyggefulle områder er et attraktivt alternativ til gress.

Så i denne artikkelen vil vi fortelle deg hva deres egenskaper, måter å dyrke den på, vanning, etc.

Kjennetegn

små grønne blader

De Soleirolia soleirolii er en flerårig flerårig plante, hjemmehørende i Middelhavsområdet og det vokser raskt. Den har tynne, ømme stilker og veldig små blader.

På grunn av sin vekstform, nedlagt eller krypende, på kort tid denne planten danner tette tepper noen få centimeter høye og om sommeren produserer den små runde hvitrosa blomster med liten dekorativ verdi.

Som oftest bladene er mørkegrønne, selv om det er mange varianter av klare blader. Denne planten, også kjent som Bridal madrass, er ideell for å dekke bakken eller som en innendørs plante, og kan plasseres i hengende containere.

Soleirolia foretrekker ikke veldig lyse posisjoner, Hvis du dyrker den i hagen din, bør den være på et skyggefullt eller halvskyggefullt sted.

Svært lave temperaturer og under -10 °, kan skade bladeneMen luftdelen av planten vil vokse raskt neste vår og kan dyrkes enten innendørs eller i hagen.

Innendørs anbefales det hold dem borte fra varmekilder, for å unngå å motta luft som er for tørr.

The Bridal Madrass kan brukes til å dekke vegger eller som erstatning for mose i en japansk hage, for eksempel. Massene av små blader er spredt over hele bakken og danner et tett teppe.

Når du dekker bakken, vil fortsette å spre seg over steiner, fallne tømmer og så videre, danner et vakkert landskap.

Vanning av Soleirolia soleirolii

Jorden der Soleirolia soleirolii den skal holdes konstant fuktig, men ikke for fuktig. Hvis du dyrker den i hagen din, bør du vanne den daglig slik at jorden ikke tørker ut. Hvis du merker at planten mister de ytterste bladene, bør du avbryte vanningen til våren. Det er det tilrådes å ikke fukte de delikate bladene, da de lett blir skadet.

Unngå å vanne plantene som er utendørs og når temperaturene er lave, slik at roten ikke blir skadet.

Disse plantene skal dyrkes i jord rik på organisk materiale, godt drenert, fuktig og med litt sur pH. Hvis du har dem i containere, må du plante dem på nytt hvert annet år, siden de har en tendens til å vokse mye, dette skal skje i løpet av vårperioden.

I hagen skal den sås på et sted der de kan finne riktig plass for å kunne utvide seg, siden disse plantene hvis de finner et passende habitat, de kan også være invasive.

Kultur

små moselignende blader

Om våren kan anlegget deles i porsjoner på noen få kvadratcentimeter og som har godt utviklede røtter, så du vil få nye planter raskt. Delene skal plasseres veldig forsiktig, i individuelle beholdere, fylt med rik, lett jord.

Dette er planter som reproduserer veldig enkelt, så du vil ikke ha noe problem med å få nye planter.

Parasitter og sykdommer

Den viktigste dødsårsaken til disse plantene er generelt tørke. Derimot, de kan også bli angrepet av edderkoppmidd eller at rotutviklingen kompromitteres av rotrot, som et resultat av overvanning eller til og med for kompakt og udrenert jord.

Forholdsregler

Hvis du ser at planten blir svart, er det fordi den får for mye vann. Hvis det skjer om vinteren, anlegget ditt har frosset. Hvis det blir gult, er det fordi jorden er for våt. Og endelig, hvis stilkene er lange og ikke veldig løvrike, er det fordi den mangler lys.

Kort sagt, den Soleirolia soleirolii den overlever i tørre perioder og kommer seg raskt etterpå, og foretrekker skyggefulle steder. Bladene dør av vinterfrost, men de vil komme seg til å vokse kraftig om våren.