Skip to content

Bruk av aspirin i planter

23 de juli de 2021

Aspirin er en pille som vi vanligvis har hjemme. Det er veldig effektivt for å lindre mindre smerter og de første symptomene på forkjølelse, men … Visste du at det også kan hjelpe deg å ta bedre vare på planter?

Det er en veldig interessant medisin som kan hjelpe deg med å få mye sunnere og sterkere potter, som er i stand til å motstå angrep av sopp og bakterier sterkere. Prøv disse bruken av aspirin i planter, og du vil fortelle meg 🙂.

Få blomstene dine til å vare lenger

Tulipaner i en vase

Hvis du er en av dem som liker å dekorere hjemmet ditt med friske blomster du vil få dem til å vare mye lenger hvis du legger en aspirin i vasen. Acetylsalisylsyre, ved å redusere produksjonen av etylen, gjør at blomstene blir som den første dagen lenger. I tillegg forsinker det utseendet til bakterier.

Beskytt plantene dine mot sopp

Tomater i såbed

Sopp er svært skadelige mikroorganismer som kan drepe planter i løpet av få dager. En måte å beskytte dem mot Fusarium og Verticilium, to av de hyppigste soppene, er fortynne en aspirin i en liter vann i en sprayflaske, og påfør på plantene eller på frøene før du fortsetter å så dem.

Forbedre immunforsvaret

Potteplante

Enten de er innendørs eller utendørs, må planter møte mange problemer hver dag hvis de vil komme seg videre: endringer i temperatur, tørke eller overflødig fuktighet, skadedyr … Alt dette kan svekke immunforsvaret deres, noe som vil ende for å gjøre dem veldig sårbar. For å hjelpe dem, det anbefales sterkt å fortynne 1 tablett i en liter vann og spray hver tredje uke gjennom vekstsesongen.

Visste du om disse bruken av aspirin i planter? Vi håper det vil være veldig nyttig slik at du kan vise frem grytene dine 🙂.