Skip to content

Bruk av eddik i hagen

20 de juli de 2021

Vi bruker eddik mye i matlaging, men visste du at den også har forskjellige bruksområder i hagen? Enten for å forhindre eller eliminere skadedyr og sykdommer, eller for å ha en litt surere jord, med dette produktet vi kan ha mye sunnere hagebrukeplanter.

Det er grunnen til at vi skal fortelle deg det hva bruker eddik i hagen, slik at du kan glede deg over både å dyrke grønnsaker og frukttrær, samt smaken.

Avvis fluer

Forhindre fruktfluer med eddik

Frukt har en veldig behagelig smak for fluer, som ikke bare lander på dem for å smake på dem, men kan også legge eggene inne i dem, slik tilfellet er med fruktflua. Heldigvis, vi kan holde dem borte hvis vi blander 1 kopp vann + 1/2 kopp eplecidereddik + 1/4 kopp sukker og vi heller løsningen i en beholder åpen for treet.

Forhindrer at sopp dukker opp

Sopp er mikroorganismer som forårsaker mange problemer for planter og deres frø. En måte å unngå dem på er ganske enkelt spray dem med ren eddik.

Beskytt hagen din mot snegler og snegler

Snegl på planten

Disse bløtdyrene gjør mye skade, spesielt på yngre planter. Vi kan forhindre at dette skjer spraying med ufortynnet eddik.

Gjødsel hageplantene dine

Like viktig som vanningen er abonnenten. Uten «mat» vil ikke planter kunne vokse eller bære frukt ordentlig. For å få en sunnere hage, Vi vil tilsette 2 ss eplecidereddik til 3 liter vann, og vi vil vanne.

Forsurer jord og vanningsvann

Drypp vanning i hagen

Det er noen planter som trenger litt sur jord og vanningsvann, som for eksempel blåbær. For dem anbefales det på det sterkeste tilsett 1 kopp eddik i hver tredje liter vann.

Rengjør hageverktøy

Å bruke hageverktøy som ikke rengjøres regelmessig, kan utgjøre en risiko for planter, siden mikroorganismer (sopp, bakterier, virus) kan forbli på dem. Derfor er det veldig viktig at vi rengjør dem, for eksempel med eddik. Blandingen er som følger: 10 deler vann til 1 eddik.

Visste du at eddik hadde så mange bruksområder?