Skip to content

Hva er eddik for planter?

9 de juli de 2021

Hjemme har vi mange ting som vi kan bruke til å ta vare på plantene og hagen. En av dem er verken mer eller mindre enn eddik. Ja Ja. Denne væsken som vi vanligvis tilfører salater, kan for eksempel være en av våre beste allierte for å unngå (eller løse) problemer som kan oppstå.

Så hvis du vil vite hva eddik er til for planter, så skal jeg fortelle deg alt. 🙂

Bruk eddik til planter

Øk surheten i vannet

Vann å vanne

Det er mange planter – spesielt de som kommer fra Kina eller Japan, for eksempel japanske lønn – som ikke kan vannes med kalkholdig vann, ellers vil bladene deres begynne å se klorotiske ut, det vil si gule med veldig synlige nerver. For å unngå dette, er det som kan gjøres tilsett en liten skje eddik i en liter vann.

For å forhindre at den blir for sur, må du sjekke pH-verdien med pH-striper eller en digital måler (solgt), for å bli for lav (under 4) kan også forårsake problemer for planter.

Avvis dyr

Hvis vi ikke vil at dyr som hunder, katter, kaniner, vaskebjørn eller hjort skal komme til hagen vår, anbefales det sterkt å fylle en sprayflaske med vann og tilsett en spiseskje eddik. Da blir det bare spray de områdene som er problematiske, som inngangen eller hjørnene.

Dyr har en mye mer utviklet luktesans enn vår, så sterke lukt som eddik er ikke til smak for mange, som de vi har kalt. I alle fall, la meg fortelle deg at hvis katter er (eller bor) i hagen din, anbefales det også å unngå å sette planter i deres passasjonsområder.

For eksempel, hvis du vet at de bruker et bord for å klatre opp veggen, gi dem en «gang» hvor de kan gå og hoppe uten å måtte slippe noe.

Deoksider verktøy

Verktøyene, hvis de ikke blir tatt vare på (til og med å ta vare på dem) etter hvert som de ruster. For å bremse prosessen det er veldig interessant å legge dem i et basseng med ren eddik.

I tillegg vil eddiken tjene til å desinfisere dem, noe som er veldig viktig. Mikroorganismer er ikke synlige med det blotte øye, men det betyr ikke at de ikke er der. Derfor, hvis verktøy brukes om og om igjen, uten å rengjøre dem, risikerer vi å gjøre plantene syke.

Fjern sopp

Sopp kan drepe våre elskede planter i løpet av dager eller uker, men nå vi kan unngå dette ved å spraye dem med ren eddik. Det tjener også til å behandle frøplanter.

Det er det vi sa før: ingenting som å ta forebyggende tiltak for å unngå å miste planter på grunn av sopp og andre mikroorganismer.

Hvis planten din er veldig, veldig syk, med stilker som begynner å bli mørkebrune, med for tidlig blad og / eller blomsterdråpe, så behandle den med soppdrepende middel.

Naturlig bløtdyrmiddel

Snegl på planten

Snegler og snegler vises spesielt i regntiden, og når de gjør det, gjør de det «big time». De kommer ut i stort antall, på vei mot plantene. Når de kommer til dem, begynner de å spise dem. Men heldigvis Vi kan forhindre at situasjonen blir verre ved å spraye eddik på plantene.

Disse bløtdyrene har en glupsk appetitt. For å ha plantene mer beskyttet kan du legge myggnetting rundt dem, som om det var et slags drivhus. Det vil være spesielt nyttig hvis du for eksempel må ut på tur og det er en prognose om regn i ditt område, for når du kommer tilbake, vil du finne pottene dine like sunne og hele som når du forlot dem 😉.

Kan du vanne plantene med eddik?

Metall vanning kan vanne en plante

Eddik er veldig sur, rundt 2,4 og 3,4. De mest acidofile plantene, som azaleaer eller kameliaer, trenger en pH på minst 4. Hvis vi bare vanner med eddik, vil røttene brenne, og resten av planten vil også dø.

Imidlertid kan det brukes til å senke pH i vannet hvis det er veldig kalkholdig, så lenge pH blir analysert for å forhindre at det faller for lavt. Av denne grunn, og med tanke på at eddik er billigere enn olje (som også kan brukes til å senke pH), er det veldig interessant for de menneskene som dyrker acidofile planter i et område der vann … vel, nei det er for bra 🙂, som det for eksempel skjer i mange deler av Middelhavsområdet.

Er det bra å fumigere med eddik?

Alt vil avhenge av om det er blandet med vann og hva pH i denne blandingen er. Hvis det er minimum 4, ja det er bra, siden det er et godt produkt å avvise dyr og fjerne sopp.

Visste du om disse bruken av eddik til planter? Jeg håper at fra nå av kan du bedre kontrollere dyrene og mulige skadedyr eller sykdommer 🙂.