Skip to content

Bruk av eddik i hagen

25 de juli de 2021

Eddik brukes ofte på kjøkkenet for å lage deilige oppskrifter. Men, Visste du at vi også kan bruke den til å ta vare på plantene våre? Faktisk kan det hjelpe oss med å holde befolkningen på snegler og bløtdyr under kontroll, å avvise katter og hunder, og å bekjempe insektene som forårsaker skadedyr og soppene som forårsaker så mye skade.

Her forteller vi deg bruk av eddik i hagen og på terrassen slik at du ikke lenger trenger å bekymre deg for noe.

Kvitt deg sopp med eddik

Mugg

Sopp kan påvirke planter alvorlig, siden når vi ser dem, er det vanligvis fordi de allerede har spredt seg mer enn vi hadde ønsket. Men det er en løsning som kan være effektiv: bland tre små ss eplecidereddik i 4 liter vann.

Kontroller sneglene

Snegler er bløtdyr som elsker å spise gress, og til og med kaktus, så det er nødvendig å beskytte planter mot dem, spesielt hvis du bor i et område der det vanligvis regner med jevne mellomrom. For det, spray rundt planter, i en avstand på ca. 30 cm fra stammen eller stammen.

Senk pH i vannet

PH-meter

Ikke alle planter vokser godt i samme jord eller får samme vann. Et eksempel på dette er acidofile planter, for eksempel japanske lønn eller gardeniaer, som bare kan leve i sure jordarter, det vil si de med lav pH (mellom 4 og 6).

Hvis vannet i området ditt har mye kalk, tilsett en kopp eddik i 4 liter vannog vann med blandingen.

Fjern uønskede ville urter

Eddik er et kraftig herbicid. Bruk den til å eliminere urter som er i upassende hjørner. Du må bare kok 2 ts salt og 5 ts eddik i 1 liter vann, og bruk mens den er varm.

Få en høyere spiringprosent

Vaniljesaus av eplefrø

Såing av frø er en veldig interessant opplevelse, men det er enda mer når du spiser mer enn du hadde trodd. Et triks for å øke spirehastigheten er sand dem litt (gi to eller tre passeringer med sandpapir), og senk dem deretter i 500 ml varmt vann som du vil ha fortynnet 125 ml eddik og litt flytende såpe.

Avviser katter og hunder

Disse dyrene lindrer seg vanligvis der de ikke liker. Så hvis du har hunder og / eller katter og du vil beskytte hagen din, spray på vegger, møbler, etc. (aldri på planter) med eddik for å frastøte dem.

Visste du om disse bruken av eddik?