Skip to content

Bruk av eggeskall i hagearbeid

22 de juli de 2021

Sikkert når du bruker egg på kjøkkenet, kaster du skjellene i søpla og tenker at de er avfall uten bruk. Men hvis du har en hage, kan du ikke forestille deg bruken og fasilitetene som disse eggeskallene kan gi deg.

Foruten bare hagen, Eggeskall har mange andre bruksområder i hjemmet og for helse enn du kan forestille deg. I dag skal vi fokusere på bruken av eggeskall som vi kan bruke til hagen vår. Vil du kjenne dem?

Reduser skadedyr i hagen din

Du trodde sikkert ikke at noen få enkle eggeskall kunne hjelpe avskrekke noen skadedyr i hagen din. Spesielt bløtdyr, som snegler eller snegler, forhindrer dem i å komme inn i plantene dine. Disse dyrene vil «snuble over» de skarpe bitene av eggeskall.

Hvis vi plasserer eggeskallbitene rundt plantene og blomstene i hagen din, kan de være trygge for disse skvisete rovdyrene.

De hjelper til med plantene

Hvis du planter noen blomster i en gryte eller hage, kan du bruke eggeskallene for å hjelpe plantene til å vokse.

Kalsiumforsyning for planter

eggeskall i kompost

Hvis du tenker på å lage en kompost av god kvalitet for å gjødsle plantene dine uten behov for kjemisk gjødsel, legg til eggeskall i kompostbunken. Selv om eggeskall tar lenger tid å nedbrytes enn annet organisk materiale, vil det tilsette en stor mengde kalsium i komposten din som planter trenger for å absorbere dem og få god næring.

Eggeskall inneholder 93% kalsiumkarbonat og 1% nitrogen, sammen med andre næringsstoffer som er nødvendige for jorden. Paprika og tomater er to planter som er veldig sårbare for mangel på kalsium. For å lindre dette problemet kan vi tilveiebringe den nødvendige mengden kalsium på to måter: enten ved å legge eggeskallene til komposten vår og helle dem direkte i jorden der planten dyrkes. For å fremme opptaket av kalsium er det bedre å knuse skallene for å gjøre dem lettere.

Som du kan se, er eggeskall ikke ubrukelig i det hele tatt, men tvert imot, de utfører viktige funksjoner i hagen vår, og det viktigste av alt er at det er naturlig.