Skip to content

Bruk av melk i planter

26 de juli de 2021

Det er mange myter som omgir planter, blant alt fremhever vi en som sier at du kan bruke melk å vanne dem. Hva er sant i det? Det er sant at de trenger næringsstoffer og mineraler, og at melk er veldig næringsrik, men … i hvilken grad er det bra å vanne med det?

Og forrestenVet du at den kan brukes som lakfarger? Vi skal snakke om dette og mer ved denne anledningen. Ikke gå glipp av det.

Melk til vanning

Calathea zebrina

Det ville ikke være rart å tro at det er en god ide å vanne med det, tross alt, og som vi sa før, det er veldig næringsrikt. Imidlertid er virkeligheten veldig annerledes. Melk er 150% tykkere enn vann, og dette er i seg selv allerede et alvorlig problem, siden jo tykkere væsken vi gir til plantene, jo flere vanskeligheter xylemet ditt vil ha (det vil si vevet som saften transporteres gjennom alle deler av planten) for å distribuere næringsstoffene.

Men i tillegg må man huske på at melk ikke bare består av vann, men også av proteiner, laktose, lipider og karbohydrater. Over tid bryter bakterier ned laktosen, slik at den begynner å lukte dårlig. å råtne. Vann kan også inneholde mikroorganismer, for eksempel bakterier eller sopp, men det vil aldri kaste seg, og derfor vil det aldri kunne tette porene i bladene eller røttene.

Kan den brukes på noen måte for å ta vare på planter?

Philodendron bipinnatifidum

Selv om det ikke anbefales for vanning, kan vi bruke det til å få bladene til å skinne mer. For å gjøre dette trenger vi bare å fukte en klut med helmelk, og rengjør anlegget.

Men jeg skal fortelle deg noe annet: det er også et utmerket forebyggende soppdrepende middel. Du trenger bare å fortynne en del fullmelk i 10 vann. Selvfølgelig er det viktig å respektere denne formelen, siden hvis mer melk ble tilsatt enn det rørte ved, ville middelet være verre enn sykdommen, ettersom andre typer sopp ville vises.

Visste du at melk kunne brukes til å ta vare på planter?