Skip to content

Bruk av nåler

4 de juli de 2021

Det er ikke vanlig å ønske å plante furutrær i hagene på grunn av risikoen for problemer med røttene, men hvis de plasseres i en avstand på ti meter fra rørene, vil vi få noen fordeler fra det som kalles nåler .

Nåle er bladet til disse bartrærene, og hvis du noen gang har passert i nærheten av en, har du kanskje vært i stand til å se bakken dekket av et stort antall furunåler. Hvis dette samles inn, kan brukes på noen få forskjellige måter som vi nå vil forklare deg.

Hvordan bruke nålene?

Nåle er en god kompost

Nålene, eller furunålene, har bruksområder du kanskje ikke visste om. Det blir ofte betraktet som «søppel» fordi furutrær er trær som til tross for å være eviggrønne, har en tendens til å slippe mange blader gjennom året, og dekker bakken med dem, men vi håper de ikke lenger blir sett på som sådan, siden de kan hjelpe til ha planter med bedre helsetilstand.

Dermed er bruken den er gitt:

Senk jordens pH

Furublad har en lav pH, rundt 3,2 og 3,8. Dette betyr at pH-en deres er sur, noe som er veldig interessant siden når de faller, bidra til å redusere jordens pH. Hvis vi dyrker sure planter, som japanske lønn, lyng og til og med frukttrær med en tendens til å ha klorose i leirejord, som sitrus (appelsin, sitron osv.), Vil vi legge til nåler rundt dem eller blande dem med jorden. hjelpe røttene fra disse mer delikate plantene de får næringsstoffene de trenger.

Forbedre jordvannretensjon

Oppbevaring av vann i jorda det dyrkes i er veldig viktig: jorden må være i stand til å holde seg fuktig i rimelig tid slik at røttene kan absorbere den. Når dette ikke skjer, for eksempel i sandjord, går den dyrebare væsken fort tapt. En måte å korrigere det på er å blande det med nåler, eller bruke det som et dynetopp. På denne måten hindrer vi også jorda i å komprimere, noe som vil forhindre at planter utvikler seg normalt.

Sjekk pH-verdien på jorda i hagen din før du bruker nåler, og om du er interessert i å redusere den, siden plantene dine ellers kan ha problemer.

Som kompost

Det er den tradisjonelle bruken. Nåle er rik på essensielle næringsstoffer, så den brukes ofte som kompost til sure planter og / eller til jord som vil senke pH. For det, gamle furunåler brukes, siden de nye ikke bare tar lang tid å spalte (opptil to år), men også er veldig sure, gjør veksten av mikroorganismer som bakterier og / eller sopp langsom, så det tar lengre tid å ha komposten smart.

En måte å få fart på komposteringsprosessen er å makulere furunålene før du legger dem i bunken. Et annet alternativ er rett og slett forlater dem på bakken, i et kontrollert område av hagen eller frukthagen, slik at de spaltes og gjødsles plantene.

Naturlig insektmiddel

Bladlus angriper planter som ikke har blitt behandlet med nåler

Du ville ikke si det, ville du? Men ja, nåler er et godt insektmiddel. Det anbefales spesielt å eliminere bladlus, et av skadedyrene som påvirker mange avlinger mest, men det virker også mot larver og snegler. Forberedelsesmåten er som følger:

 1. Vi vil kutte i veldig små biter mellom 1 og 1,5 kg unge furublad.
 2. Senere vil vi introdusere dem i en bøtte med varmt vann, og vi vil dekke den siden den skal holdes slik i 3-4 dager.
 3. I løpet av den tiden må du røre blandingen innimellom.
 4. På den femte dagen filtrerer og fortynner vi blandingen i rent vann.
 5. Til slutt legger vi til to ss nøytral flytende såpe.

Og klar! Nå må vi bare fylle en sprøyte / forstøver og spraye de berørte plantene med den.

Mot sopp

Som vi har diskutert ovenfor, hemmer nåler veksten av sopp og bakterier. Dette er veldig interessant, fordi vi kan bruke det til vår fordel for å beskytte planter mot disse mikroorganismene.

En infusjon lages med furunåler og vann, i et forhold på omtrent 1: 2 og deretter sprayes planten hver 10. til 14. dag.

Hvilke planter trenger nåler?

Azaleas nåler

Generelt, plantene som nåler er disse:

 • Japanske lønner
 • Azalea og rododendron
 • Lyng
 • Kameliaer
 • Daphne
 • Gardenias
 • Hortensiaer
 • Magnolia trær

Men dette vil avhenge av om de dyrkes i sure jordarter eller underlag, i hvilket tilfelle nåler ikke vil være nødvendige, eller om de tvert imot plantes i land med en nøytral eller alkalisk pH.

I tillegg er det andre planter som også kan ha nytte av det. For eksempel har trær og busker av slekten Citrus en tendens til å ha klorotiske blader (det vil si gulaktige med grønne årer) på leirejord, så de vil gjøre det bra å blande litt komposterte nåler med jorden.

Visste du fordelene med nåler?