Skip to content

The Pine: [Plantering, egenskaper, vanning, pH, beskjæring, problemer]

25 de mai de 2021

Plant en furuEn furu er en type bartre i slekten Pinus, i familien Pinaceae.

Pinus er den eneste slekten i underfamilien Pinoideae. Plantelisten utarbeidet av Royal Kew Botanical Gardens og Missouri Botanical Gardens godtar 126 furuartnavn som nåværende, sammen med 35 uløste arter og mange flere synonymer.

Furu kan også referere til tre avledet fra furutrær; furu er en av de mest brukte tresortene som tre.

Furuegenskaper

Botanisk navn: Pinus pinea.
Vanlig navn: Steinfuru, paraplyfuru, italiensk steinfuru, parasollfuru.
Plant typen : Flerårig plante med nåler.
Voksen størrelse: 3 til 80 m i høyden, og de fleste arter når mellom 15 og 45 m.
Soleksponering: Full sol.
Jordtype: Tørr til middels jord, godt drenert.
Jordens pH : Tåler et bredt spekter, fra sur til lett sur.
Blomstfarge: Den blomstrer ikke.
Blomstringstid: Den blomstrer ikke.
Innfødt område: Middelhavsområdet.
Dyrking av furu

Furu er harpiksholdige eviggrønne trær (eller sjelden busker) som vokser mellom 3 og 80 m i høyden, og de fleste arter når mellom 15 og 45 m.

De minste er den sibiriske dvergfuren og Potosi-furuen, og den høyeste er en 81,79 m høy ponderosa-furu som ligger i Rogue River-Siskiyou National Forest i Sør-Oregon.

Furuer har lang levetid og når vanligvis aldre mellom 100 og 1000 år, noen enda lenger. Den eldste er Aleppo-furuen i Great Basin, Pinus longaeva. Et individ av denne arten, med kallenavnet «Methuselah» , er en av de eldste levende organismer i verden, omtrent 4600 år gammel.

Dette treet finnes i White Mountains i California. Det er et eldre tre, nå felt, som ble datert til 4.900 år. Den ble oppdaget i en lund under Wheeler Peak og er nå kjent som «Prometheus» til ære for den udødelige greske karakteren.

Visste du…?
Spiralveksten av furugrener, nåler og kjeglevekter kan ordnes i Fibonacci-tallforhold.

Nye våren skuddene er noen ganger kalt «lys»; de er dekket av brune eller hvite knoppskalaer og peker oppover først, blir deretter grønne og sprer seg utover. Disse «lysene» gir skogbrukerne et middel til å evaluere jordens fruktbarhet og treets kraft.

Hvordan er furunålene?

 • Frøblader (kimblad) i frøplanter bæres i en 4-24 krans.
 • Juvenile blader, som umiddelbart følger frøplanter og unge planter, er 2 til 6 cm lange, enkle, grønne eller ofte blågrønne, og er spiralformet på skuddet. De forekommer i seks måneder til fem år, sjelden lenger.
 • Skalablader, som skuddvekter, er små, brune og ikke-fotosyntetiske og spiralformede som ungblader.
 • Nålene, de voksne bladene, er grønne (fotosyntetiske) og er gruppert i klynger kalt fascicles. Nåler kan være en til syv per utgave, men vanligvis to til fem. Hver fascicle er produsert av en liten knopp på en dvergskudd i aksilen til et skjellete blad.
 • Disse knoppskalaene forblir ofte på karmen som en basiskede. Nålene vedvarer i 1,5-40 år, avhengig av art. Hvis vekstspissen til et skudd er skadet (for eksempel hvis det spises av et dyr ), vil nålebunter like under skaden generere en stengeproduserende knopp, som kan erstatte den tapte vekstspissen.

Hvordan få furuene våre til å vokse raskere?

Hvordan vanne en furu

Furu kan betraktes som et raskt voksende tre .

Det vil imidlertid ta år å vokse til en betydelig størrelse.

Beskjæring av nye grener eller skudd om våren kan oppmuntre til mer travel vekst i furuen din hvis du vil at den skal se fullere ut. Bruk håndbeskjæringsmaskiner til å trimme lysene omtrent i to for å oppmuntre til ny vekst.

Er det vanskelig å dyrke et furu?

Ikke.

Furu er raskt voksende trær i praktisk talt alle forhold. Faktisk er de mange steder ansett som invasive arter .

Du trenger lite for å få furu til å gripe og vokse sterkt.

Hvor skal man plante en furu?

Forholdsregler før du planter en furu

Hold øye med hvor du planter furuene dine.

Pines kan vokse ekstremt store og røttene deres er veldig kraftige. De vil heve gulvene og kan til og med berøre strukturen til et hus.

Ikke plant disse trærne i nærheten av hjemmet, svømmebassenger eller andre strukturer. Ikke plant dem i nærheten av andre trær hvis du ikke vil at furuen skal sluke dem.

Jordens pH

Forplantning av furu

Sjekk jordens pH-nivå med pH- sonden, og juster jordens pH etter behov.

For en østlig hvit furu, for eksempel, bør det optimale pH-verdien i jorda være litt surt, i området 6,5 til 6,8. Hvis pH-nivået er mye høyere enn 7,0, er jorden for basisk.

Skaff deg en mengde svovel fra hagen og påfør den på jordoverflaten rundt treet. Hvis pH-nivået er langt under det optimale området, er jorden din for sur. En grunne påføring av dolomittkalk vil søte jorden til riktig pH-nivå.

Lys trenger

Furu trenger mye sollys. Prøv å plante den på et sted der den ikke får skygge fra andre trær og / eller bygninger.

Forplantning av furu

Den vanligste reproduksjonsmetoden er fra frø , men disse vil ikke være levedyktige med mindre treet er relativt modent.

Treet må ha flere år med ananasproduksjon før det kan reprodusere frøene. Frøformering er en litt komplisert prosess:

 1. Samle frøene til en tørket ananas og suge dem i vann over natten. Deretter plasserer du frøene i en plastpose fylt med våt sphagnummose og plasserer dem i kjøleskap i 60-90 kalde dager for å utløse spiring.
 2. Fyll små potter med en frøblanding (eller en blanding av sand, torvmose og vermikulitt) og plant frøene en centimeter dyp.
 3. Spray overflaten med vann og legg pottene i et solrikt vindu.
 4. Sjekk daglig og hold jordoverflaten fuktig med sprayen. Når frøene spirer, fjerner du svakere frøplanter.
 5. Dyrk plantene i pottene sine i et helt år til de begynner å danne grener. De vil da være klare til å bli transplantert til et sted i hagen.

Anbefaling: Såing av furu ved kutting

Som vi har sett før, er reproduksjonen av furu ved hjelp av frøet (ananas) komplisert. Så vi anbefaler å gjøre det ved å kutte eller plante.

Fremgangsmåte å følge:

 1. Grav et hull dypt nok til at planten kan passe løst. Men uten å gå dypt.
 2. Vann hullet og deponer litt kompost (for eksempel gjødsel).
 3. Sett inn furuskogen. Dekk til igjen med jord og vann.
 4. Vent noen dager for å se hvordan campus reagerer.
 5. I tilfelle du bor i et veldig kaldt og / eller blåsende område, beskytt furuen med en plast som fungerer som et skjold.

Hva er den beste gjødsel å bruke på furuene våre?

Ifølge University of Minnesota skal furu få en komplett gjødsel med nitrogen , fosfor og kalium . Nitrogeninnholdet bør være litt høyere enn fosfor- og kaliumnivået; generelt anbefales 10-8-6 for furu og busk.

Kan for mye vann drepe furutreet mitt?

Kan for mye vann drepe et furu?

Overvanning av furu kan drepe den like raskt som å gjøre den tørst. For mye av alt er dårlig, selv når det gjelder vanning av trærne dine, så det er viktig å vite om furuen din (Pinus spp.) Er overvannet.

Røttene trenger oksygen for å overleve, men å vanne furuen for mye vil drukne den.

Spesielt er furu en art som har vært preget av å overleve i områder der det er lite nedbør (for eksempel Middelhavet). Så vannet og drukningen av røttene gjør det vondt.

Hvordan gjenopplive et døende furu?

Dødt og døende treverk er en magnet for sykdom og skadedyr, så det må forsvinne.

Beskjær så mye som nødvendig, og trimm sunne grener. Bruk sprit mellom kuttene for å rengjøre verktøyene dine. Forsøk å opprettholde den naturlige formen på treet og unngå å kutte grenene i flukt med stammen, da dette kan skade barken.

Skadedyr og sykdommer som påvirker furu

Nåletre

Furuarter generelt er veldig hardføre . Derfor blir de ansett som invasive.

Pinesykdommer

De har få alvorlige sykdomsproblemer. Furunåler som smelter, en soppsykdom som får nålene til å bli brunrøde og falle av, er mulig.

Dette er vanligvis et symptom på andre problemer, for eksempel barkbagler, så sjekk treet for andre skadedyr og sykdommer.

Furuskadegjørere

Potensielle skadedyr inkluderer barkbiller og vestlige bartre frø bug (Leptoglossus occidentalis).

Vestlige bartreboller skader sjelden treet permanent, selv om de reduserer frøproduksjonen. Barkbiller er et mer alvorlig problem, selv om de ikke er vanlige i steintrær.

Disse skadedyrene kutter tunneler i det indre laget av barken, under den ytre barken . De er vanskelige å behandle med plantevernmidler, så den anbefalte kontrollen er å fjerne og ødelegge de berørte grenene. En stor angrep kan kreve at hele treet fjernes.