Skip to content

Bruk av pH-målere

4 de juli de 2021

Når det gjelder å dyrke marihuana, er det som ofte tenkes på pH, både vannet og jorden, de trenger. Dette er en veldig hyppig feil, for hvis det for eksempel blir vannet med alkalisk vann, vil bladene ha jernklorose eller mangel på jern; det vil si at de vil gulne til det punktet at bare nervene vil forbli grønne.

Hvordan unngå dette? Vel, det er bare en måte, og det er å vite på forhånd pH-verdien i vannet som vi vil bruke til å vanne, og jordens. Selv om du kanskje tror at det er komplisert, i dag er bruk av pH-målere veldig, veldig enkelt, og faktisk tar det bare mellom noen få sekunder og et minutt, avhengig av modell.

Hva er pH?

PH-skalaen er delt inn i sur og alkalisk

Du kan ikke bruke en måler uten å først vite hva pH er. Dette er en meter som indikerer konsentrasjonen i en hydrogenionløsning, som kan være -1 til 15. Jo lavere pH-skalaen er, vil den være representert med en mørkere rød farge; og jo høyere det er, vil det være representert av en blålig tone uten å nå syrin.

For eksempel har melk en pH på 6,5, så fargen er grønn; sitronsaft derimot er 2,5 (omtrent), så fargen er rød. Hvis vi går til den andre enden av skalaen, til de blåaktige tonene, er sjøvann veldig alkalisk, da det har en pH på 8, selv om det er overgått av blant annet blekemiddel (11,5) og kalk (12,5).

Hvordan brukes pH-målere?

Det finnes forskjellige typer pH-målere, som alle kan kjøpes på Eurogrow til meget attraktive priser. Avhengig av modell varierer det selvfølgelig:

Digital pH-måler

En digital pH-måler er praktisk, siden du vil kunne vite pH på kort tid

Med denne typen målere er det like enkelt å vite pH Fjern beskyttelsesdekselet og sett dem i vannet eller bakken (avhengig av om det er for væsker eller spesifikt å analysere forskjellige typer land) du vil analysere, og vent i fem sekunder. Måleområdet er 0 til 14, hvor 0 er ekstremt surt, og 14 er veldig, veldig alkalisk. For å dyrke marihuana er det for eksempel viktig at det er 6,0 til 6,2; på denne måten vil deres røtter kunne ha fosfor og kalium i konsentrasjonen de trenger for å vokse og spesielt blomstre.

Mange modeller er også Total Dissolved Solids, eller TDS, meter. Denne verdien kan være veldig nyttig når du dyrker delikate planter. Hvis dette er lik eller under 200 mg / l, er det ideelt for dem.

«Manuell» pH-meter

Dette er den klassiske måleren. De er teststrimler som blir en eller annen farge avhengig av pH i vannet. De selges ledsaget av pH-skalaen, slik at det er mye lettere for deg å vite potensialet til hydrogen uten å måtte lete etter det noe sted.

Å vite resultatet tar litt mer tid enn med digitale målere, men heller ikke mye lenger: kanskje 20 sekunder eller maksimalt 30. Men ja: det er den billigste typen meter på markedet. For å bruke den må du sette inn en stripe i en beholder med væsken du vil analysere, vente noen sekunder og deretter fjerne den.. Nå, identifiser fargen som har tatt på skalaen, så du vil vite nivået av surhet eller alkalinitet, og det er det.

PH-sett med dråper

Ph-settet med dråper er enkelt å bruke

Denne måleren ligner den forrige, men i stedet for å være striper, er det et sett som består av en liten plastflaske med væske: GHE-dråper, samt en målesylinder. Dette siste Du må fylle den med litt vann som du bruker til vanning, og tilsett deretter noen dråper.

Etter noen sekunder vil du se at det tar en spesifikk nyanse som du må sammenligne i tabellen, som generelt representerer et pH-måleområde på 4,0 til 11,0.

Kontinuerlig pH-meter

Hvis du til enhver tid trenger å vite pH-verdien til vannet du vil bruke til å vanne marihuana-plantene dine, må du velge disse. Som vanlig de har en sonde som du bare må sette i kontakt med væsken, og det er det. Så enkelt som det. Du vil nesten automatisk se at det indikerer hva pH er.

Noen modeller kan festes til veggen, noe som sparer plass. Og selv om de er dyrere, hvis du lagrer vanningsvann i tanker, vil du være interessert i å vite pH-verdien, slik at plantene dine bare trenger å bekymre deg for å vokse.

Var denne informasjonen nyttig?