Skip to content

Bruk disse 10 plantene til å bygge eventyrhagen din

20 de november de 2022

Da jeg var liten husker jeg tydelig at jeg besøkte besteforeldrenes hus og satt på verandaen deres i skumringen. Alle krøllet sammen ved siden av bestemoren min på verandaen husket, vi rocket i sommerbrisen mens hun fortalte historier om «feer» som besøkte huset hennes. Storøyd og moden for å drømme, gisper jeg da hun pekte ut i hagen sin: «Det er en der! Så du den?» De små lysglimtene (tilfeldigvis ganske sammenlignbare med lynbugs) dukket opp og forsvant flyktig mens fantasien min løp løpsk. Selv om jeg er eldre nå, er fortryllelsen av feer fortsatt nær og kjær til mitt hjerte. Disse plantene er fortryllende og bringer litt magi til enhver hage. Når jeg tenker på feene fra min bestemors hage, lurer jeg på hvor mye de ville elsket en lilla sommerfuglbusk eller det delikate lyet til en søt ert.

Jordbær sundae hortensia

Les: Strawberry Sundae Hortensia

Det er mye å elske med sørens favorittblomst. Og her er enda en grunn: et nytt utvalg kalt «Strawberry Sundae» som setter opp et fargerikt show gjennom sommeren. Du vil tiltrekke deg en familie av feer på kort tid. Forvent at disse buskene begynner å spire midt på sommeren med kremhvite koniske blomster. Senere, når nattetemperaturene begynner å avkjøles, vil fargen begynne å endre seg til rosa. Blomstene vil fortsette å gå over til en dyp jordbærrød om høsten.

Velg kamille for et teppe med blomster

Kamille

Les: Bruk kamille som sommerbunndekke for å teppe plenen din med blomster

Kamille har en spredningsvane og produserer små hvite tusenfrydlignende blomster og aromatiske blader som avgir en eplelignende duft. I sør blomstrer de i juni og juli, selv om blomstringssesongen kan strekke seg inn i høstmånedene. Mens den ofte brukes i potter og border, kan kamille også enkelt tilpasses for bruk som bunndekke. Når den plantes i store mengder, skaper den en duftende plen uten problemer. Ønsker ikke alle av oss – selv feer – et felt med blomster å løpe gjennom?

Double Delight Roses er drømmenes tofargede blomster

Doble Delight Roses

Les: Double Delight Roses er drømmenes tofargede blomster

Disse rosene er det eventyrene er laget av, og vi kan ikke rive øynene vekk fra hvor spesiell hagen føles med disse blomstene inkludert. Denne busken produserer nydelige blomster med kremgule eller hvite senter og kronblader kantet med korall- eller jordbærrødt. Double Delights er langvarige og har en nydelig, sterk duft. De blomstrer fra mai til den første frosten, og under de rette forholdene kan «Double Delight» vokse til å bli 4-5 fot høy og 3-5 fot bred. De er perfekte for hekker, i border, eller som blomstrende midtpunkt i hagen. For å trives trenger de full sol og vanlig vann.

Velg en sommerfuglbusk

Sommerfugl sitter på blomst av sommerfuglbusk

Les: Hvordan vokse og ta vare på en sommerfuglbusk

En sommerfuglbusk, noen ganger kalt sommersyriner, har buede stengler og lange blomsterpanikker. De er tilgjengelige i farger som blekrosa, bringebær, lys lavendel, dyp lilla, magenta, kirsebærrød, himmelblå, iskald hvit og elfenben. Mens sommerfugler besøker dem for å nippe til nektar, er de ikke en matkilde for larver. Finn ut hva slags sommerfugler som finnes i ditt område, dyrk planter som larvene deres vil spise, og de vil sannsynligvis henge rundt mens de går gjennom de forskjellige stadiene i livssyklusene deres.

Plant litt Sweet Pea Magic

Sukkererter

Les: Hvordan plante og ta vare på søte erteblomster

Søte erter (Lathyrus odoratus) er klatrende vinstokker med krøllede ranker og klaser av delikate blomster. Se etter dem i crimson, aprikos, fiolett, rose, hvit, rosa, blå og andre farger. Noen gartnere tror de lukter appelsinblomster, honning og sjasmin. For et vakkert lite tillegg til hageplassen du skjærer ut for feene i livet ditt. Hvilken farge på denne delikate blomsten appellerer mest til deg?

Fastelavnsroser og andre Hellebore-varianter

Les: Hvordan vokse og ta vare på fastelavnsroser og andre Hellebore-varianter

Hellebore, ofte kalt fastelavnsrosen, er definitivt ikke en rose. Men den vakre blomsten er en av våre favoritter, og kan gi en tilfredsstillende fargevariasjon som vil gjøre enhver fe eller et menneske glad for å dvele i hagen. Blomstene til hellebore er vanligvis kopp- eller klokkeformede (de av Helleborus niger er tallerkenformede), noen ganger vendt utover, men nikker oftere forsiktig nedover. De består av en ring av kronbladlignende begerblader som varierer i farge fra hvit og grønn gjennom rosa og rød til dyp lilla (sjelden gul). Blomster av alle hellebores vedvarer utover blomstringsperiodene de ofte er foreskrevet, og blir gradvis grønne.

Gulblomstrende Magnolia

Gul Magnolia

Les: Vi elsker de gule blomstrende magnoliaene for små hager

Mens hvit- og rosablomstrende magnoliaer dekker søren, er det noe fantastisk uventet med gule magnoliablomster, og hvert år ser vi flere av dem plantet i plener og hager. Det beste av alt er at noen av dem vokser kompakt, noe som gjør dem ideelle for små hager og trange steder. Mange forskjellige typer magnolia produserer gule blomster, men to av favorittene våre er «Daphne» og «Golden Gift».

Velg Peonies for Good Fortune

Les: Fakta om blomster, Peony Edition

Vi kunne ikke elske disse nydelige blomstene mer enn vi allerede gjør, og det er derfor vi alltid ser frem til peonsesongen. Å legge til peoner i hagen din sies å bringe lykke til livet ditt. Plant dem og vær tålmodig; du vil bli belønnet med nydelige blomster når de har modnet. Levetiden til peonplanter (de har vært kjent for å trives i et århundre eller mer!) er en grunn til at de brukes til å markere bryllupsdager. Duften er også himmelsk, og vil helt sikkert tiltrekke feer inn i livet ditt.

Golden Spider Lily

Golden Spider Lily

Les: Vi elsker den gylne edderkopplilje

Passende navngitt gylden aka gul edderkopplilje (Lycoris aurea) vokser omtrent som den røde typen. Du planter løkene enten høsten eller våren. Bladløse spyd av gylne blomster med lange, utstående støvbærere som minner om edderkoppbein dukker opp uten forvarsel i september og oktober etter et godt regnskyll. Sommerfugler elsker dem. Etter at blomstene falmer, tørker stilkene opp og lysegrønne, stroppede blader dukker opp. Bladene varer hele vinteren og dør til slutt ned på slutten av våren når løkene går i dvale. Kom høst, voila! Nok et show.

Lupiner er hyttehagens blomster som alltid sjarmerer

Lupiner

Les: Lupiner er hyttehagens blomst som alltid sjarmerer

Lupiner er kjent for sitt særegne utseende. The New Southern Living Garden Book beskriver dem på denne måten: «Blader er delt inn i mange brosjyrer (som fingrene på en hånd), og søte erteformede blomster bæres i tette pigger ved stilkendene.» Bier er tiltrukket av blomstene, men rådyr er ikke kjent for å bla gjennom dem. Noen arter kan bli så høye som fem fot høye, mens andre er mer kompakte og vokser til en til to fot høye. Den perfekte eventyrskogen for hagen din.

Asters gir en spray av farge

Asters

Les: Asters er høstblomsten som vil erstatte din mors vane

Uansett følgeplanter, gir blomstene til asteren et lite fargepopp til et område og gjør hagen din spesiell. Vi ser på disse som erstatninger for mødre, og som den perfekte blomsten for et eventyrmiljø. Det er mange asters å velge mellom på sensommeren og høsten, og de har også et bredt fargespekter. I følge The New Southern Living Garden Book, «Blomstene kommer i hvite eller nyanser av blått, rødt, rosa, lavendel eller lilla, for det meste med gule sentre; de ​​blomstrer på sensommeren til tidlig høst.» Når du planter asters, vil de kreve full sol og vanlig til moderat vann, avhengig av klimaet.