Skip to content

Bruk og fordeler med sitronpære

8 de juli de 2021

Sitronpæren er en frukt med varianter som gjør det mulig å spise dem i alle årstider, han er også kjent som «doctor jules guyot» og tilhører slekten Pyrus som består av rundt 30 arter av høyere planter.

Kjennetegn

3 hele pærer ved siden av en pære skåret i to

Selv om det er varianter, dette er preget av sin sterke gule eller solbrune farge i sitt modne stadium, hvis forfriskende effekt gjør det til en av de mest konsumerte fruktene i sommersesongen, i tillegg til å være søt og saftig.

Dens mest fremragende egenskaper i sammendraget er at det er en uregelmessig formet frukt som er kuppel i bunnen og tynnere på toppen. I prinsippet er den grønn i fargen, og når den modnes blir den gul, derav dens likhet med sitron, i tillegg er det en rekke svarte prikker som strekker seg langs huden.

Massen er hvit og den høye vannkonsentrasjonen i den gjør den veldig saftig til det punktet at den smelter lett i munnen, som sammen med sin behagelige sødme gjør sitronpæren attraktiv i årstider med intens varme.

Sitronpæren er innfødt i Italia og stammer fra 1870, treet produserer pærer ganske tidlig men av god størrelse, langstrakt og veldig rik. De blomstrer vanligvis i mai, og fruktene samles i slutten av juni.

Det er bedre å konsumere den moden for å nyte smaken, bare i månedene juli og august er de rikelig tilgjengelig i markedet og er på sitt beste modenhetspunkt for forbruk. Den produseres hovedsakelig i Lleida.

Sitronpæreegenskaper

Denne pærevarianten som er ideell å konsumere om sommeren, har de fleste egenskapene til andre pæretyper, for eksempel når det gjelder helse er det veldig nyttig, siden det er fuktighetsgivende og veldig sunt Å konsumere som aperitiff på solfylte sommerdager, enten du er på tur i fjellet, på stranden osv.

Det er også veldig nyttig som en naturlig medisin mot diaré, det høye fiberinnholdet genererer en metthetseffekt som er nyttig for folk som slanker, for å gå ned i vekt. Fungerer som et veldig effektivt betennelsesdempende middel, bidrar til de kroniske plagene som gir opphav til betennelse i kroppen, og minimerer hevelse og smerte.

applikasjoner

Tilberedt i ovnen, er det veldig gunstig for de som har et følsomt fordøyelsessystem, da det vil bidra til bedre fordøyelse. Sitronpæren er en vanndrivende frukt på grunn av sitt høye vanninnhold, og forbedrer derfor væskeretensjonen i kroppen.

Veldig kraftig å oppløse og eliminere urinsyre, så forbruket er gunstig for mennesker som lider av det eller urinsyregikt. Det er egnet for hypertensive pasienter og diabetespasienterI tillegg samarbeider de løselige fibrene med absorpsjonen av kolesterol og den påfølgende eliminering fra kroppen.

pærer på et trebord

Det er en effektiv energikilde, siden en god del av kaloriene er inneholdt i form av sukker, noe som forhindrer ikke diabetikere i å konsumere det, siden den inneholder levulose, noe som gjør at frukten tolereres godt av de med denne patologien.

Vi har tidligere sagt at sitronpæren må spises godt moden, og det er nettopp det den gjør, at frukten er veldig rask å fordøye. Hvis du foretrekker å konsumere den kokt på grunn av problemer i fordøyelsessystemet, husk at det bare vil bevare karbohydrat- og mineralinnholdet.

Eliminerer eller minimerer flatulens og tarmforråtnelse, takket være den snerpende virkningen. Det er ofte anbefales i rensing av dietter, hvor det fungerer som en nøytralisator av overflødig giftige rester fra dietter rik på animalsk protein.

Bruksområder på kjøkkenet

Sitronpæren er ideell å konsumere i smoothies og juice, de er også et fantastisk kontrastelement i salater av nøtter og salat eller brønnkarse. Stekt med berøring av et krydder som kanel, for å gi smaken mer kraft er de veldig rike, De kan også konsumeres i kompott, kaker eller pannekakeress.