Skip to content

Buddhas hånd sitron (Citrus medica)

13 de juli de 2021

I dag skal vi snakke om en type sitrusfrukter som ligner på sitron, men med en ganske merkelig og nysgjerrig form. Det handler om Sitron Buddha hånd. Det vanlige navnet skyldes at det ser ut som en dinglende hånd. Det er også kjent med andre navn som Cidro og Cidra. Det vitenskapelige navnet er Sitrus medica. Det er mange mennesker som ikke vet det, og de som ikke vet ikke hvordan de skal spise dem eller hva de kommer fra.

I denne artikkelen vil vi avsløre alt relatert til denne nysgjerrige frukten. Vil du oppdage det og bli kjent med det i dybden? Du må bare fortsette å lese 🙂

Opprinnelsen til Buddha hånd sitron

Ulike typer sitroner

Denne karakteristiske frukten kommer fra asiatiske land. I eldgamle tider ble det brukt som et symbol på rikdom, lykke og lang levetid. I tillegg brukte de mest troende det som ofre til sine guder på alter. For å gjøre dette plasserte de den åpen i midten slik at aromaen steg opp til himmelen.

Det har medisinske egenskaper som tidligere hjalp til med å behandle fordøyelsesproblemer, og det fungerte som et tonic. Etter hvert som medisinen har avansert har den friske og behagelige lukten av denne sitrusfrukter blitt hovedattraksjonen. I dag brukes den til produksjon av parfymer og kosmetikk.

Sitron til kjøkkenet

Medisinske egenskaper til Citrus medica

De store aromatiske egenskapene har gjort Buddhas hånd til et stort potensielt mat for haute cuisine. Massen er noe grov og med lite juice. Det er til og med for surt. Imidlertid blir en av de mest smakfulle nektarene hentet fra barken. Spesialiteten til denne frukten er å tilberede den karamellisert for å få mest mulig ut av den.

Det er ganske nyttig frukt i forskjellige områder, siden den kan brukes som et naturlig middel mot visse plager og til matlaging. I tillegg brukes den som luftfrisker til hjemmet og skapene.

Hvordan spiser du det? Næringsverdi

Hvordan spise sitron

Den vanligste måten å spise Buddha-sitron på kutter den i noen skiver og bruker den som pålegg for produksjon av sauser, salatdressinger og desserter. Skallet brukes også til å smake på noen likører.

Selv om det ikke har mange næringsstoffer, har sitron store mengder vitamin C, kalsium og fiber. Takket være egenskapene er den fri for fett, sukker, karbohydrater og proteiner. Det er perfekt for å fylle på vitaminer uten å legge til ekstra kalorier i kostholdet ditt. Den inneholder også flyktige oljer og andre aromatiske organiske forbindelser som limonin og diosmin. Denne sammensetningen gjør den veldig nyttig innen naturmedisin, som vi vil se nedenfor.

Helsefordeler

Plager og sykdommer

Buddhas håndsitron har en rekke helsemessige fordeler og hjelper til med å bekjempe mange sykdommer. Begynner med smertelindring, denne frukten er virkelig effektiv. Dens aromatiske organiske forbindelser er midler som virker betennelsesdempende. De hjelper til med å redusere hevelse og smerte. I hundrevis av år har det vært kjent som frukten som tar bort smerte. Det brukes til å lindre det når du har betennelse fra kutt, sår, forstuinger eller til og med operasjoner.

Det er veldig bra for behandling av luftveissykdommer takket være milde alkoholforbindelser. Det fungerer som et slimløsende middel og hjelper til med å hoste og utvise klar slim fra svelget. Når slimet er utvist, letter det puste og bidrar til utvinning. Det brukes også i dette området til å behandle astmaproblemer til en viss grad. Hvis du har spesifikke luftveisproblemer, anbefales det å suge frukten i en bolle med vann med litt sukker for maksimal lindring.

På den annen side fungerer det som en stor forsterkning av immunforsvaret takket være den kjemiske sammensetningen. Det forhindrer de hyppigste infeksjonene ved å forbedre kroppens immunitet og bekjempe forkjølelse og influensa. C-vitaminet som det har, er det som kjemper infeksjoner og beskytter kroppen mot mikrobielt angrep.

Den antiinflammatoriske egenskapen som er sett ovenfor, hjelper til med å redusere betennelse som oppstår i magesekken og tarmen. Når du ikke spiser ordentlig eller inntar søtsaker, kan det føre til diaré. Med Buddha hånd sitron kan du lindre dem, i tillegg til å behandle forstoppelse og opprettholde god fordøyelse.

Nødvendig stell og dyrking

Citron Care

Hvis vi ønsker å dyrke Citron i hagen vår, må vi ta noen ting i betraktning. Det første er plasseringen. Dette treet må være ute i full sol for å vokse godt. Det kan være i halvskygge en stund, men ofte trenger den direkte sol.

For å så den, må vi ta hensyn til jordens eller substratets kvalitet og sammensetning. Den må ha god drenering og være rik på organisk materiale. Det kan ikke være i dårligere jord siden de ikke vil kunne innlemme næringsstoffer godt. På grunn av størrelsen kan den oppbevares i en gryte med et universelt voksende medium blandet med 30% perlit.

Når det gjelder vanning, er det nødvendig med en ganske rik ild om sommeren. Mellom tre og fire ganger i uken og om vinteren bare en gang. Du må alltid unngå vannlogging når du vanner den ellers kan det råtne.

Dette treet trenger en gjødsel tidlig på våren til sensommeren og tidlig på høsten. Organisk gjødsel som gjødsel, eggeskall og banan eller guano skal påføres. Hvis vi har det i en gryte, er det bedre å bruke flytende gjødsel for å distribuere næringsstoffene bedre.

Den tåler mild og sporadisk frost opp til -2 grader. Det er imidlertid bedre å beskytte den mot kontinuerlig vinterfrost. Plantetiden er om våren. Hvis vi planter den i en gryte, vil den trenge en endring hvert annet år for å tilpasse seg bedre.

Plager og sykdommer

Skadedyr og sykdommer i Buddha hånd sitron

Dette sitrontreet kan også lide av skadedyr og sykdommer, akkurat som det vanlige sitrontreet. Gode ​​miljøforhold må opprettholdes slik at frukten har høy kvalitet og kan brukes på kjøkkenet.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan glede deg over din Buddha-håndsitron og bruke den til å kombinere favorittrettene dine.