Skip to content

Hva er forskjellen mellom lime og sitron?

10 de juli de 2021

Både sitron og lime de er en del av den samme sitrusfamilien og de er ganske like, men de er veldig forskjellige fra hverandre. Kalk er kjent under sitt vitenskapelige navn Sitrus aurantifolia mens sitron er kjent som Sitrus sitron.

En av de mest merkbare forskjellene er størrelsen, sitroner er større enn lime, som vanligvis er mindre. Smaken er også veldig forskjellig i begge sitrusfrukter. I sitroner er smaken vanligvis litt sur mens den er i limefrukt, smaken kan være både søt og bitter.

Forskjeller

sur frukt av en grønn farge på en hvit bakgrunn

Sitroner er vanligvis ovale i form og kalk er litt rundere. Likevel, det er noen limer som ser ut som sitron. En av egenskapene som begge fruktene deler, er vitamin C-innholdet, men i tilfeller med sitroner er vitamin C dobbelt så høyt som kalk.

Å vite i detalj hvilke som er forskjeller mellom disse to sitrusfrukter, er det nødvendig å bryte ned hver enkelt individuelt.

Lime eller grønn sitron

Det er innfødt til det asiatiske kontinentet og første gang det ble tatt med til Europa var under korstogene, spesielt på den tiden da importen av arter og produkter fra Nord-Afrika og Midtøsten startet av en gruppe gründere.

Kalk er en liten frukt og juice konsumeres mens frukten forblir grønn. En av de mest slående egenskapene til filen er at når den modnes, endres fargen fra å være grønn til en mer gul tone når den fullfører modningen.

Innvendig kan vi finne mange frø, og mengden juice vil avhenge av kalkarten, selv om den for det meste ikke inneholder mye juice. Smaken er vanligvis sur med en ganske behagelig aroma og det brukes hovedsakelig til produksjon av drinker og cocktailer.

Meste parten av tiden limejuice er ofte for sur, forårsaker at det noen ganger må kuttes ved hjelp av litt sukker.

Sitron

I land som USA er sitronen kjent under navnet Lemon. Opprinnelsesstedet har ikke blitt bestemt nøyaktig, men mange tror at sitron kommer fra Kina og fra Sør-India.

Denne varianten av sitrusfrukter ble importert til Italia for første gang i løpet av det første århundre e.Kr., spesielt da det romerske imperiet regjerte, men den kulinariske bruken av denne frukten var ikke så omfattende.

Sitronen begynte å bli brukt oftere i midten av 1400-tallet og ble introdusert i Amerika takket være Christopher Columbus. Etter det, sitronen ble dyrket i California og Florida, hvor den største plantasjen av denne sitrusfrukten i USA ligger.

Sitrontreet er vanligvis ikke så syrlig som lime, smaken er litt sur, men søtere og aromaen er mer intens. Sitronsyreinnholdet er lavere enn det for kalk Og når det brukes på det kulinariske området, som for eksempel tilberedning av limonader, krever det ikke så stor mengde sukker for å redusere den sterke smaken som for limer.

applikasjoner

Sitroner på toppen av et bord

Begge fruktene brukes spesielt til tilberedning av et stort antall cocktailer og drikke, men også Den brukes i kulinariske felt og som et rengjøringsmiddel for husholdninger.

Kjøkken

Sitronen brukes mye for å plassere den i salater, fisk og forskjellige typer kjøtt, kalk brukes på lignende måte i måltidene. Den samme veien, du kan lage et bredt utvalg av desserter som iskrem, kaker, kaker, kaker, marengs, blant andre.

Cocktailer og drikke

Både sitron og limejuice brukes som base for mange drinker med eller uten alkohol. Jeg vet de kan kombinere begge fruktene for å oppnå en karakteristisk smak.

Andre apper

Sitron brukes mye som et rengjøringsmiddel for hjemmet, spesielt fordi det kutter fett og er perfekt for å eliminere dårlig lukt i hjemmet. Innen medisin, sitron er ideell for fremstilling av medisiner for behandling av sår hals og irritasjoner.