Skip to content

Catechins

2 de juli de 2021

Flere og flere mennesker er klar over fordelene som planter og naturlige midler kan gi oss. Selv om tradisjonell medisin aldri skal erstattes helt, kan vi hjelpe det og oss selv. Te inneholder for eksempel mange gunstige planteforbindelser for kroppen vår. Grønn te skiller seg fremfor alt for sine medisinske effekter takket være katekiner.

Vet du ikke hva katekiner er? Dette er antioksidanter produsert av planter som gir mange fordeler for kroppen vår. Hvis du vil vite mer om disse naturlige forbindelsene, anbefaler jeg at du fortsetter å lese. Vi vil snakke om hva de er, fordelene med grønn te og deres effekt på kreft.

Hva er katekiner?

Grønn te er rik på katekiner

En polyfenolisk antioksidant kommer fra planter, det vil si en type antioksidant hvis understruktur er laget av polyfenoler, kalt catechin. Innenfor grønnsaker vises katekiner som en sekundær metabolitt. Alle de forbindelsene produsert av planter, sopp eller bakterier som er direkte involvert i deres utvikling, reproduksjon eller vekst er de primære metabolittene, mens de sekundære ikke deltar direkte i disse prosessene.

Ordet «katekin» brukes vanligvis til å referere til undergruppen av falvan-3-olene eller flavanolene og til familien av flavonoider, som alle er sekundære metabolitter av planter. Når det gjelder navnet, kommer det fra saften ekstrahert fra Mimosa catechua, som tilhører familien catechu.

Katekinene i grønn te

Det er mange plantekomponenter som ofte brukes i te på grunn av deres mange fordeler og store mengder næringsstoffer. Spesielt har grønn te mange polyfenoler hvis gunstige effekter er forskjellige. Denne typen infusjon har vanligvis 30 vekt% av disse forbindelsene, blant dem er en høy mengde katekin kalt EGCG eller epigallocatechin gallate.

I grønn te er dette en av de viktigste og studerte komponentene for å behandle ulike sykdommer. Av denne grunn anses denne typen infusjon å ha medisinske egenskaper. I tillegg inneholder grønn te små mengder mineraler som er like viktige for helsen. Selv om noen foretrekker å drikke te blandet med melk, er det kanskje ikke så lurt. Det er studier som indikerer at melk kan redusere effekten av antioksidanter som katekiner.

Overskudd

Katekiner hjelper til med å forhindre kreft

Catechins gir en rekke fordeler for kroppen vår og helsen vår. Av denne grunn anbefales det å drikke grønn te regelmessig. Blant de mange fordelene som disse naturlige antioksidantene gir, er reduksjon av dannelsen av frie radikaler i kroppen, og beskytter dermed molekyler og celler. Frie radikaler er involvert i alle typer sykdommer og i alderen. De hjelper også med å bekjempe kreft og redusere betennelse.

Catechins vs. Kreft

Når det er en overdreven og ukontrollert vekst av celler, vises den fryktede sykdommen: kreft. I dag er det en av de viktigste dødsårsakene over hele verden. Etter flere års studier og forskning er det kjent at oksidativ skade hjelper utviklingen av denne sykdommen. Derfor, antioksidanter som katekiner kan ha en beskyttende effekt. En veldig god kilde til å konsumere disse forbindelsene er grønn te.

Det har vært flere observasjonsstudier med mennesker som drakk grønn te og andre som ikke gjorde det. Disse har vist det de som bruker denne infusjonen med en viss regelmessighet, er mindre sannsynlig å utvikle visse typer kreft som kan være veldig alvorlige. Imidlertid er det behov for flere studier og mer forskning for å fastslå dette nøyaktig. Blant resultatene som er funnet er følgende:

  • Brystkreft: En metaanalyse av observasjonsstudier ble utført som fant at kvinnene som pleide å drikke grønn te reduserte risikoen for å få brystkreft mellom 20% og 30%. Det bør bemerkes at denne typen kreft er den vanligste blant kvinner.
  • Prostata: Hos menn var resultatene enda høyere. En studie fant at de som drakk grønn te regelmessig de var 48% per hundre mindre sannsynlige av å skaffe seg prostatakreft. Akkurat som brystkreft er den vanligste hos kvinner, er dette den vanligste hos menn.
  • Tykktarmskreft: Det er en analyse som dekker totalt 29 studier relatert til grønn te og kolorektal kreft. Dette viser at folk som drakk denne infusjonen reduserte risikoen for kolorektal kreft med 42%.

Selv om fordelene med katekiner er mange, Vi bør ikke slutte å besøke legen og få kontroller med jevne mellomrom. Å ta disse antioksidantene gjennom grønn te, for eksempel, kan hjelpe oss med å forhindre problemer, men de vil ikke kurere oss eller vaksinere oss.