Skip to content

Chorizo ​​pepper

3 de juli de 2021

Innenfor pepperfamilien er det et stort antall varianter. En av dem er chorizo ​​pepper. Det er en rekke rød pepper som er hjemmehørende i det amerikanske kontinentet. Med oppdagelsen av den nye verden forsto mange spanjoler og portugiser alle helsemessige fordeler av pepper. Det har ikke bare fordeler for menneskekroppen, men også for landets økonomi. Det er en av matvarene som ofte brukes i all spansk gastronomi, og det er en bestemt region som skiller seg ut for bruk og tilberedning: Baskerland.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg alle egenskaper, dyrking og bruk av chorizo ​​pepper.

Hovedtrekkene

chorizo ​​pepper

Det er en rekke rød pepper innfødt til det amerikanske kontinentet. Det er mange forberedelser som er gjort for import og kommersialisering mellom land for å kunne nå alle vestlige økonomier og gastronomier. For å bli brukt ofte i spansk gastronomi, tar det stor betydning for utarbeidelsen av forskjellige retter. Baskerland er en av regionene der chorizo-pepper har blitt et av de grunnleggende produktene på kjøkkenet.

For å bruke disse paprikaene på kjøkkenet, må du rehydrere dem på forhånd. Denne prosessen er ikke annet enn å suge paprikaene i bløt, slik at de kan få tilbake fuktigheten. Disse paprikaene har en grunnleggende tørking. I denne varianten så bare massen brukesDerfor ekstraheres den kjøttigste delen av pepper og får en slags mørkerød pasta.

Denne mørkerøde delen er stjernedelen av produktet. Og det er at det har blitt en viktig del for utarbeidelsen av noen oppskrifter som Riojan-sparkene, eller i noen baskiske tradisjoner som sukalki, marmitako eller den berømte Bizkaian-sausen. Chorizo ​​pepper har mange bruksområder som ikke bare er avledet for tilberedning av retter, men også brukt til tilberedning og tilberedning av pølser. Som navnet antyder, brukes for eksempel chorizo ​​til å lage chorizo.

Chorizo ​​pepper dyrking og tilberedning

paprika tørker

Vi skal se hva som er de viktigste kravene og aspektene å ta hensyn til for tilberedning av chorizo ​​pepper. Det første av alt er å vite hva som kan plantes i et hvilket som helst felt. Det er en plante som kan dyrkes ganske enkelt. Etterpå er det interessant velg de beste eksemplarene vi har fra høsten, siden ikke alle av dem skal tjene det vi har i tankene. Fra de utvalgte prøvene blir frøene ekstrahert for neste års dyrking. Resten av innhøstingen samles til konsum. På denne måten sørger vi for at vi år etter år kan velge de prøvene som kan gi mer effektive avkom.

Vi vet at evolusjonen av planter klarer å tilpasse seg miljøet og utvikle mer effektive genetiske aspekter. Dette utvalget av de beste prøvene hjelper oss slik at følgende avkom har bedre genetiske egenskaper og hver gang vi har avlinger med høyere kvalitet. I prinsippet samles resten av innhøstingen til forbruk. Her finner vi forskjellige faser av modningsprosessen til chorizo ​​pepper.

Når chorizo-pepper er yngre, kan en grønn farge og en mindre størrelse observeres. Dette kan brukes til forbruk. De kalles Gernika paprika og har en beskyttet opprinnelsesbetegnelse. Den andre delen av prosessen kommer når paprika de får vokse litt mer til de når en middels størrelse. Det er vanligvis gjennomsnittsstørrelsen på en vanlig grønn pepper. Det er da de vanligvis har en karakteristisk smak og er optimale for tilberedning av lapskaus. En av de vanligste lapskausene er marmitako. Hvis vi derimot har passert dette punktet og de ennå ikke er høstet, vil pepper fortsette å modnes og vil begynne å ta på seg nyanser av rødt på grunn av blant annet solfaktoren.

Hvis chorizo-pepper allerede har nådd nyanser av rødt, er det når den når den endelige modningsfasen og blir samlet til konsum som om det var en vanlig rød pepper. Derimot, Du kan også la den tørke i strenger for bedre bevaring. Den kan henges på fasadene på våningshus og hjem i en periode på omtrent en måned. Slik har vi tørket pepper i god stand.

Chorizo ​​pepper egenskaper

bruk av chorizo ​​pepper på kjøkkenet

Chorizo ​​pepper har veldig gode egenskaper for kroppen vår. Og den er veldig rik på fiber og har knapt noe fett. De har mye vann og gir en stor mengde vitaminer og mineraler. Ditt kaloriinntak den er balansert og kan justeres i alle typer sunt kosthold. Dette er noen av grunnene til at denne varianten av pepper ofte er mye brukt i dietter for vanndrivende formål. Det er en rik kilde til mineraler der bidraget av magnesium, kalium, kalsium og fosfor skilte seg ut.

Den inneholder også folsyre, naturlige antioksidanter for kroppen vår, karotener og beta-karotener. Når det gjelder vitaminer, er den rik på vitamin C, til og med overstiger mengdene som finnes i noen sitrusfrukter som appelsin og sitron. En annen gruppe vitaminer som den har er A og E, eller som B1, B2, B3 og B6, avgjørende for at menneskekroppen fungerer.

Noen aspekter

Noen aspekter å ta hensyn til er plantesesongen. De plantes om våren og samlingen deres finner sted i løpet av høstsesongen. Dyrking er på en tradisjonell måte uten noen form for beskyttelse og vil bli samlet inn mens de fremdeles er på farten. Frøene til de beste prøvene er valgt for å brukes i neste års høst.

Tørking av paprika er en av de eldste kjente konserveringsteknikkene. For å gjøre dette, må vi bare koble paprikaene til strengene som er hengt på fasadene, den har alltid vært dekket av regn og røyk fra kjøkkenet. De største og kjøttigste variantene er de som for tiden konsumeres. Husk at du må vaske dem godt og legge dem i vann i noen timer før du lager mat.

Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om chorizo ​​pepper og dens egenskaper.