Skip to content

Cineraria maritima

9 de juli de 2021

I dag skal vi snakke om en urteaktig plante som kommer fra Middelhavsområdet. Det handler om Cineraria maritima. Deres vanlige navn er Cineraria gris og de har veldig originale sølvgrå blader, derav navnet. De er ideelle planter for dekorasjon i hager. Derfor skal vi fokusere denne artikkelen på å fortelle deg alt du trenger å vite.

Hvis du vil lære å ta vare på Cineraria maritima, dette er innlegget ditt.

Hovedtrekkene

lilla blomster

Det er en plante som vanligvis lever naturlig i middelhavsområder. Klimaet vårt favoriserer det mye når det gjelder vekst og reproduksjon. Den har bladene i en sølvgrå farge og dannet flikete. De er delt delvis uregelmessig og har smale kanter. Normalt, hvis utviklingen er god, kan den nå noen få tommer i høyden. Den maksimale høyden er nådd i blomstringssesongen. Blomstene er gule i fargen, men ganske små. De vokser sammen på lange stengler som stikker ut fra endene av planten.

Blomstring foregår på sen vår eller midtsommer, avhengig av temperaturen på den tiden og soleksponering. For å se all dens vekst må vi så den direkte i bakken, siden hvis vi sår den i potter, vil den ikke kunne vokse riktig.

Blomstene ligner på tusenfryd og har smale, ovale, lyse gule kronblad. Senteret har en mørkere gul farge.

Bruk av Cineraria maritima

grå cineraria blader

Denne planten er mye brukt til hagearbeid og dekorasjon. Den sølvgrå fargen gjør den til en ganske eksotisk plante, og den kombinerer ganske bra med andre fargerike arter. Vi kan dyrke det både i en hage og i potter for å dekorere uteplasser, balkonger og terrasser. Som vi har nevnt før, det er bedre å så den direkte i bakken hvis vi vil at den skal utvikle seg maksimalt. Å være en ganske motstandsdyktig plante, er den perfekt for å dekorere på fjell og grenser.

Vi kan også kombinere dem med andre planter som har blomster i forskjellige farger, for eksempel liljer eller andre planter, rosa blomster. Det er ganske brukt til dekorasjon av offentlige rom. Takket være motstand mot miljøendringer den tåler en bred temperaturgradient og forskjellige vindforhold. I tillegg har den fordelen av å kunne dyrkes i kystområder, siden den er i stand til å støtte saltvannsjord. Når den har etablert seg i jorden og har begynt å utvikle seg, er den i stand til å tåle lengre perioder med tørke. Dette er en av grunnene til at du kan leve godt i middelhavsklimaet.

Det er en plante som er interessant mer enn for blomstene på grunn av den eksotiske fargen på bladene.

Nødvendig pleie av Cineraria maritima

Blader av Cineraria maritima

Slik at Cineraria maritima kan utvikle seg under gode forhold, må vi garantere forskjellig pleie. Det første du bør vurdere er plasseringen. Vi må plassere planten i et solrikt rom der den kan utvikle blomstene sine ordentlig. Det kan være i stand til å passe ganske bra på en plassering, delvis skygge. Derimot, det beste er at det er i fullt sollys. Når det gjelder jorda, tilpasser de seg også til mer ugunstige forhold som fattig jord. Gå løs med løst underlag når vanningsvannet ikke fylles sammen. Det er bedre at jordstrukturen er noe sand eller med noe grus for å sikre god drenering.

Når vi ser at det er en tørkebestandig plante, kan vi intuitere at det også er en plante som ikke trenger mye vanning. For å sikre god vekst av planten må jorden ha god drenering. Denne dreneringen tjener slik at vanningsvannet ikke fyller seg og kan møte røttene. Når planten har etablert seg i jorden i potten, trenger den ikke mye vanning. Hvis vi dyrker den direkte i hagejorden, vil den fortsatt trenge mindre vann. Hvis vi plasserer den i potter, er det sannsynlig at den trenger hyppigere vanning, spesielt hvis det er unge eksemplarer som nylig er transplantert eller blomstringstiden har kommet vår og sommer og det er høye temperaturer.

De Cineraria maritima som er et varmebestandig anlegg. Ikke bare rømte fra å leve i høye temperaturer, men også tåler kaldere temperaturer. Noe som vi må unngå for enhver pris når vi tar vare på denne planten, har for mye fuktighet under vanning. Hvis jorda blir puddet, er det veldig mulig at røttene råtner. På den annen side er det ikke en plante som vanligvis blir angrepet av skadedyr og sykdommer. Sporadisk en verden kan dukke opp i blomsterstandene, men det er ikke noe som skjer ofte.

Multiplikasjon og vedlikehold

Cineraria maritima grå

De Cineraria maritima Det kan enkelt reproduseres med frø hvis vi sår det om våren. Underlaget der vi må så det, må ha sand og vi må holde det fuktig i begynnelsen. Selv om vi har sagt at den beste plasseringen er i full sol, er det bedre å plassere den i halvskyggede frøplanter når planten bare er plantet. Vi vil samle frøene når vi ser dem hardest, og før vi så dem, Vi vil holde dem på et mørkt sted til de blir plantet.

Det er ikke mye å gjøre for vedlikeholdet. Det anbefales bare at jordens pH er rundt 6. Når det gjelder temperaturer, Ideelt sett bør de ikke falle under 10 grader om natten og om lag 26 grader om dagen. Under disse temperaturene vil veksten reduseres. Tvert imot, hvis temperaturene ofte er over 26 grader, vil veksten akselerere for mye. I begge tilfeller er ikke veksten den mest optimale.

For å vite når vi må transplantere den fra potten til bakken, må vi normalt vente en periode på mellom 10 og 12 uker.

Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om Cineraria maritima.