Skip to content

Cineraria blomster: Hvordan vokse og ta vare på Cineraria planter

25 de februar de 2021

Cineraria-planten, betegnelsen cineraria betyr «askegrå», så det er ikke overraskende å bli kalt askeplanten. Kanskje det er fordi mange varianter av den blomstrende senecio articulatus-planten (stearinplanten) har grå fargelinjer under det sølvgrå løvet.

Den blomstrende Cineraria-planten har gått gjennom mange endringer i løpet av tiårene. De grå linjene er ikke et karakteristisk “glede” av mange kunder. Hybridisatorer har sakte arbeidet med å fjerne “asken” til planten!

lilla-blå blomster av cineraria-plantenCineraria blomster har vokst seg større og plantebladene mindre. Dette har absolutt gjort kundene fornøyde. I dag er det mulig å kjøpe cineraria med veldig kompakte blomsterklynger.

Bladene er fremdeles der, men de er beskjedne og kompromitterer ikke den generelle skjønnheten og nåde til Cineraria-blomsten.

Husk at Cineraria-planten er en sesongblomst

Før vi ser på plantepleie og dyrking av Cineraria, forstå at det er en sesongmessig plante. I de fleste hjem ble blomstene på planten tvunget til å blomstre ved drivhuset, og når den har «tjent» formålet, kastes den.

Cineraria planter vokser normalt blomster opp til fem meter høye tidlig på våren til sommeren.

Å ta vare på planten fra frø til fullvokst plante er ikke en enkel jobb. Spesielt i stueforhold.

Disse planteartene krever ikke stell eller kutting av stengler. Det anbefales imidlertid å fjerne visne blomster og blader når de dukker opp.

Lilla med hvite senter Cineraria blomsterlyse, fargerike lilla Cineraria-blomster

Nyttige tips om forplantning fra frø

Juni til august – Cineraria senetti frøene er fine og de trenger lys for å spire. Ikke dekk frøene med jord. De skal presses lett ned i jorden.

Jorda skal vannes før såing av frøene. Unngå å vanne jorden etter såing. Den ideelle spiringstemperaturen er rundt 67 ° Fahrenheit. Frø skal begynne å vises om to uker.

Når den første frøplanten begynner å vises, bør temperaturen reduseres til 60 grader Fahrenheit. Husk baby Cineraria planter kan ikke håndtere direkte sollys.

Jordtype og transplantasjon – Cinerarias vokser best i en jordblanding av torv og sand.

September til januar – Når frøplanter har blitt pottet, fortsett å holde dem i et kjølig miljø.

Planten klarer seg best hvis den dyrkes i et drivhus. Plantene liker ikke regn. Jorda skal alltid være fuktig. Fôr med en komplett flytende plantemat en gang i uken.

Temperaturene i denne perioden bør være rundt 48 ° Fahrenheit. Området skal være luftig og uten trekk.

Fra februar til april – Når været er klart, bør planter begynne å spire. Når spiringen begynner, hever du temperaturen til rundt 60 ° Fahrenheit.

Cineraria planter når full blomst på rundt fire uker. Når blomstringen er avsluttet begynner syklusen igjen!

Cineraria kjøpetips og annen viktig informasjon

Når du kjøper Cineraria, se etter blader som er friske og saftige. Hvis planten allerede har noen blomster, er det desto bedre.

Men vær sikker på at knoppene er mange. Disse få punktene er nok til å huske på når du kjøper plantene. De er så enkle å administrere.

Nye valg er kompakte og lavprofil som sikrer at den passer perfekt i nærheten av et godt opplyst vindu. Husk at Cineraria-blomstene blekner i solen!

Blomstringsperiode – Blomstringsperioden er mellom februar og april med tusenvis av fantastiske farger. Når de er i full blomst, antar blomstene form av tusenfryd, i enkel eller dobbel form.

Blomstfarger varierer i alle nyanser av blått, rødt, hvitt, rosa og fiolett.

Konklusjon

De fleste av oss vil velge de fullblomstrede Cineraria-plantene som er tilgjengelige i vårt lokale hagesenter. Imidlertid er hele prosessen med såing, spiring, transplantasjon og blomstring av dem en fantastisk opplevelse.

Det krever tålmodighet og omsorg ved hvert trinn. Siden det er en plante som krever et kjølig miljø, delvis skygge og godt drenert jord, er vekstprosessen best igjen for nordlige voksesteder.