Skip to content

Claudias plommer

10 de juli de 2021

Plommefrukten er virkelig en veldig velsmakende og verdsatt frukt. Treet kommer fra familien Rosaceae hvor mandel og fersken kommer fra. Det er varianter av dette treet som er konsentrert i Kaukasus-området, mens det er en annen variant som forekommer i Kina.

Varianter

oransje plommer kalt claudia

Det er to varianter som er ganske kommersielle, Claudia Reina verde, av europeisk opprinnelse og Reina Claudia de Oullins, også europeisk. Begge har eksepsjonelle egenskaper som gjør dem forskjellige fra andre plommer.

I gastronomi spiller de en viktig rolle siden De brukes til utarbeidelse av utallige retter og søt og sur saus, som fungerer som en side.

Kjennetegn

Fra et historisk synspunkt er det kjent at dette treet og dets frukt ble høyt verdsatt av de gamle egypterne, som De pleide å dyrke den og la fruktene tørke og hold dem som forsyning.

Plommetrær av europeisk opprinnelse er lett tilpasset det kontinentale klimaet. Fruktene spises sesongmessig og varierer i farge. De grønne er de såkalte «claudias» og boligene er kjent under navnet «prunas».

Kultur

Plommer dyrkes av enkeltplommestengler, som transplanteres til andre områder. De tilpasser seg lett til miljøforholdene. De har også det spesielle at når de mottar mange timer kaldt og selvbestøvende, produsere utmerket frukt.

Skadedyr

Vi må ta vare på den såkalte «storhodet orm”, Siden den spiser på skuddene om våren, noe som påvirker treet.

Selv om fugler ikke regnes som skadedyr, men de skader frukten, siden de er dedikert til å hakke den, ødelegge frukten. Fuglenett plasseres ofte som en beskyttelsesmekanisme.

Bruk av Claudias plommer

Fruktene er veldig rike og søte, egentlig behagelig for smak. Når det gjelder kvalitet, vil det variere avhengig av tretype.

Plommer de kan smakes friske eller til og med tilsettes i desserter og konserver, og rik syltetøy er laget av dem. De er vanndrivende, så de hjelper når vi har mageproblemer.

Bladene på dette treet induserer svette, og hjelper også med å unngå diaré. De brukes til å lage poulticesnår de avlaster bitt. Det fungerer også veldig bra med visse hudproblemer.

På øya Hawaii er det vanlig å bruke saften som et mildt avføringsmiddel. I Kina blir bladene og frukten brukt som nyre- og leverfarge. Det antas også å forbedre synet. Tilsvarende hjelper det med å lindre tretthet og svakhet og anbefales når du har leddproblemer.

Det utføres for tiden studier der de vil bestemme evnen til dette treet til å eliminere fregner eller vorter. Av dets medisinske fordeler sies det at Det er et avføringsmiddel par excellence og har vitaminene E, C og A..

tregren full av claudia plommer

Den inneholder pektin og sorbitol, hvis forbindelser stimulerer og fremmer tarmtransitt. Studier utført av Oklahoma State University har vist det forbruk av denne frukten forhindrer osteoporose.

Plommen er rik på vann, fiber og karbohydrater. Derimot, inneholder nesten ikke noe fett eller protein. Det gir kalium og, i mindre grad, kalsiumfosfor, magnesium og jern. Den ernæringsmessige sammensetningen gjør den energisk, forfriskende, lett og oppkvikkende. I tillegg anbefales det i tilfeller av fedme på grunn av det lave kaloriinnholdet.

Saften ekstrahert fra massen renser og toner kroppen, i tillegg til å gi andre fordeler for kroppen vår, for eksempel:

  • Fysisk og mental energi.
  • God tilstand av huden.
  • Antioksidant handling mot frie radikaler.
  • Lindrer væskeretensjon,
  • Det har en vanndrivende effekt, så vel som stimulerer nervesystemet og bekjemper tretthet og er avgiftende.

Som en kuriositet vil vi si at i noen byer feirer de fester til ære for Claudia-plommen, en av de mest kjente er Nalda, en by i Riojan hvor det er tradisjon å holde en fest for å offentliggjøre denne frukten, den ubestridte hovedpersonen til feiringen.