Skip to content

Når beskjæres plommer

4 de juli de 2021

De beskjæring det har mange fordeler i planter. I naturen er vinden og høsten til andre større planter ansvarlig for å rydde grenene til dem alle. Men i kultivering vokser og vokser grenene, uten at noen kontrollerer dem, noe som kan være skadelig, siden det ikke kommer så mye lys inn i dem, det er mindre fotosyntetisk aktivitet, det vil si mindre vekst. Når det gjelder å dyrke frukttrær, er denne oppgaven enda viktigere, siden den er ment å oppnå frukt av god kvalitet fra sunne planter. Så, la oss få vite det når beskjæres plommene.

I denne artikkelen skal vi lære noen egenskaper og tips for å lære når du skal beskjære plommer.

Når beskjæres plommer

grønn beskjæring

Plommetreet, kjent under det vitenskapelige navnet Prunus domesticaDet er et mellomstort tre som vokser opp til 6-7 meter i høyden og kan dyrkes i tempererte klimaer, på steder der minimumstemperaturen er -7 ° C. Det er et veldig rustikt og tilpasningsdyktig frukttre, som vi kan plante selv i kalksteinsjord. Men for å få deilig frukt, det må beskjæres innimellom.

De mest anbefalte tidene er i vinter, som er kjent som vinterbeskjæring, og om våren-sommeren, kjent som grønn beskjæring. La oss se hvordan de er forskjellige og hva som er ment å oppnås med dem. Det er et viktig spørsmål å tenke på når plommene beskjæres siden perioden varierer avhengig av hvilken type godt voksende tre du har. I dette tilfellet kan vi utføre en beskjæring i den vegetative perioden. Imidlertid er det to forskjellige tider som er best å gjøre denne typen arbeid. La oss se hva disse to epoker er:

 1. Periode mellom bladene faller og begynner å spire. Normalt dekker denne perioden månedene som tilsvarer høst og vinter. I løpet av disse månedene har plommetreet mindre vegetativ aktivitet. Av denne grunn er det kjent som vinterbeskjæring. Denne vegetative aktiviteten tilsvarer mindre sapbevegelse.
 2. I løpet av dette stadiet begynner begynnelsen av spirende til bladene faller. Det er vanligvis i månedene mellom vår og sommer. Det er kjent under navnet grønn beskjæring eller beskjæring i vegetasjon.

Viktigheten og fordelene med beskjæring av plommen

når plommetrær beskjæres og hvordan du gjør det

Hver gang vi kan lage et tre, lager vi en slags retning mot hvordan vi vil at det skal vokse og utvikle seg. Med beskjæringen for å fortelle meg at vi forbedrer helsetilstanden til treet, enten ved å unngå det veksten av suger, grener som krysses Noen som andre som vanligvis ikke gir noen fordeler, får treet luftet og reduserer sjansene for å bli rammet av skadedyr og sykdommer. Dette er fordi det er mye mer behagelig for skadedyr hvis det er beskyttet mellom mange grener. På denne måten, med godt utført beskjæring, kan de ikke leve godt med luftstrømmer som sirkulerer inne i treet.

Det er en av grunnene til at pesten kan bestemme seg for å forlate plommen på grunn av ubehag for utviklingen av arten så vel som for mange sopp. Hvis et område av treet er luftet, akkumulerer det vanligvis ikke fuktighet, det hemmer utvikling og vekst av soppsykdommer. La oss se hva som er de forskjellige fordelene du får av å lære når plommetrær beskjæres:

 • Hjelp til regulere veksten og utviklingen av treet i en etablert plantasjemiljø.
 • Inngangen av plantesanitære produkter er lettere å ha en lavere plantetetthet.
 • Det øker vanligvis fruktens størrelse og kvaliteten. Jo mindre frukt det er på treet, jo flere reserver vil hver akkumulere.
 • Det hjelper til med å kontrollere den endelige høyden på treet og letter samlingen av fruktene.
 • Mer lys kommer inn i treets indre løvverk, så det har en større fotosyntetisk aktivitet.
 • Unngå mulige vanlige vecerier i frukt- og oliventrær. På denne måten reguleres produksjoner.
 • Eliminer berørte eller syke grener, uproduktive avlinger. På denne måten lar det nye skudd vokse med evnen til å utvikle seg godt.

Typer beskjæring av plommen

Vinterbeskjæring

når plommetrærene beskjæres

Som navnet antyder, foregår det i de kalde månedene av året, helst i begynnelsen av sesongen, når bladene begynner å falle. Med henne er det som blir søkt danne trestrukturen, så det blir det viktigste vi vil gjøre. Rådene som vanligvis gis er å gjøre det i løpet av bladene og ikke vente til de fleste av dem allerede er nede.

Den mest anbefalte måten å gjøre det på er gjør et jevnt kutt, i en skjev vinkel og etterlater en stubbe, det vil si noen få centimeter fra basen.

Grønn beskjæring

Med denne beskjæringen er det meningen fjern grener som ikke lenger bærer frukt, de som er svake og de som er vridd. De som vokser for oppreist, må også fjernes, da dette vil tvinge planten til å ta ut sidegrener.

Denne beskjæringen har som mål å fjerne utbrudd fra tidligere år som ikke har noen bruk på treet, og beskjæring av skuddene på mer enn 40 centimeter og en halv centimeter tykk. Det vil si å poppe ut de grenene som vokser for oppreist, for å favorisere utslipp av laterale skudd, nyttige ved høstingstid.

En av de grunnleggende aspektene for å utføre en god beskjæring er å gjenkjenne plommevekstorganene. Noen av disse organene er det vi må lære å beskjære, og andre trenger vi ikke å beskjære. Disse organene er følgende:

 • Dart: De er veldig små og spiky ferier. Det vil føre til blomsterknoppformasjoner, og det er viktig å ikke fjerne dem.
 • Smokker: de må fjernes før de vokser og når store størrelser. De er veldig kraftige skudd og lengde. De vokser på de tykke grenene flyr lave områder av kofferten.
 • Ristet brød: de er korte og tynne skudd som gir frukt av høy kvalitet. De må ikke elimineres.
 • Blandede buketter: de er lange og kraftige skudd. De vil produsere frukt av større kaliber og kvalitet. De trenger ikke å beskjæres.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om når plommer beskjæres.