Skip to content

Clementine (Citrus x clementina)

13 de juli de 2021

Clementine er en frukt som kommer fra et tre kjent som clementinero eller sitrus clementina. Dette treet er resultatet av blandingen av deilig sitrus, bedre kjent som mandarin og sitrus sinensis eller appelsintre som det er kjent.

Den første gangen denne frukten ble kjent var i det nittende århundre, av den religiøse Clemente Rodier, oppdaget han at i mandarinavlingene som var inne i Misserghim barnehjem i den algeriske regionen, det ble opprettet en naturlig hybrid mellom et appelsintre og et mandarintre.

Clementine egenskaper

Dens smak er bitter søt og kan lett skrelles

En av de mest bemerkelsesverdige egenskapene til klementiner er at de har ingen frø. De har en veldig fin hud dekket av en oransje farge med en rødlig tone, formen er rund og samtidig noe flat. Dens smak er bitter søt og kan lett skrelles.

Klementiner etterlater seg sin egenart med frøfrie frukter, etter at de biene ender opp med å gjødsle blomstene sine med pollen fra andre sitrusplanter som finnes i omgivelser. Dette er en av de hyppigste diskusjonsårsakene blant noen birøktere som hever biene sine veldig nær markene og bøndene til denne sitrusfrukten.

Forskjeller mellom klementin og mandarin

Det er veldig vanskelig å skille en klementin fra en mandarin siden de to er veldig like, er begge imidlertid en av de mange variantene som finnes av appelsiner.

For å skille dem kan vi ta hensyn til følgende:

  • Clementine er litt mindre enn mandarin.
  • Skallet av mandarin appelsinene er nærmere kjøttet.
  • Klementiner har ikke frø, ettersom de er hybrider.
  • Smaken av klementiner er søtere.
  • Mandarinsesongen er høst, mens klementinsesongen er vinter.
  • Klementin har en høyere mengde vitamin C enn mandarin.

Clementine egenskaper

Clementine egenskaper

Frukten av klementiner er en del av det store mangfoldet som sitrusfamilien har. Ikke bare smaker de også godt har store helsemessige fordeler, for eksempel:

Forbedre immunforsvaret vårt

Når vi refererer til forbedring av immunforsvaret til organismen vår, er eplet den som tar ledelsen, men klementinen har også evnen til praktisk å bidra samme mengde fordeler som eplet.

Dette er alt fordi klementin har høyt vitamininnhold C, som er veldig viktig for å redusere effektene forårsaket av noen sykdommer. Generelt, hver gang vi blir syke, har vitamin C-nivåene en tendens til å synke veldig raskt, og derfor er forbruket av klementin ideelt for å bringe disse nivåene til det normale.

Forbedrer hjernens funksjon

Vitamin C som finnes i klementin, fungerer som en antioksidant ved å forhindre at celler i hjernen blir skadet på noen måte.

På samme måte gir den hjernen vår ytterligere beskyttelse mot sykdommer som: Alzheimers og Parkinsons sykdom, blant andre.

Gir forbedringer i hjertehelsen

Clementine hjelper mye med å forbedre hjertets funksjoner, og dette skyldes antioksidantegenskaper som denne frukten inneholder. Takket være forskjellige utførte tester har det vist seg at det vanlige forbruket av denne sitrusfrukter, senker risikoen for hjertesykdom.

Forbedrer synet bemerkelsesverdig

Det høye innholdet av vitamin C som finnes i klementin er veldig anbefales spesielt for eldre voksneda det kan forhindre utseende av grå stær.

Hjelper med å forhindre utbrudd av kreft

Clementine hjelper til med å forhindre utseende av kreft

På grunn av visse analyser utført av eksperter, reduserer inntak av 205 milligram vitamin C hver dag risikoen for brystkreft hos kvinner. Dette er på grunn av askorbinsyre, som har noen kreftegenskaper.

Forsterker beinsystemet

C-vitamin har mange viktige funksjoner, og blant dem er det befeste vårt bein system. I tillegg til vitamin C er klementin også rik på kalsium, og det er derfor det anbefales å konsumere det hver dag.

Forbedrer fordøyelsessystemet

Denne sitrusfrukter lindrer betennelse i magen i tillegg reduserer sjansen for magekreft. På samme måte eliminerer det forstoppelse takket være det høye fiberinnholdet.

Hjelper med å gå ned i vekt

Hvis vi tilfører denne frukten i vårt daglige kosthold, kan vi forbrenne opptil 30% kroppsfett.

Forbedrer hudens utseende

Vitamin C har mange fordelerI tillegg til de som er nevnt ovenfor, reduserer det også skaden som oppstår i cellene som finnes i huden vår, samtidig som den forhindrer aldring.

På samme måte forhindrer det rynker, kviser og fjerner hudflekker helt.

Clementine varianter

Ulike varianter av klementin

Clemenrubí

Denne klementinen Det er også kjent under navnet Pri-23 og dens opprinnelse kommer fra Valencia, den er datert i 1996.

Dette er en av de første klementinene vi kan finne i sesongen. Størrelsen er litt større enn oronulene. Huden deres har en farge mellom oransje og rødaktig ganske intens, og siden det ikke er veldig festet til kjøttet, gjør det det veldig enkelt av skrelle.

Dens masse er oransje mens utseendet er veldig ømt, med en Deilig smak.

Clemenules eller også Clementina de Nules

Han ble født i Nules-regionen i midten av 1958, fra et naturlig kors av et fint klementintre.

Frukten er ganske stor og har også en litt flat form. Det er lett å skrelle. Huden har en veldig intens oransje farge, mens massen er av utmerket kvalitet. Smaken er normalt søt, men den kan også være litt sur.

Marisol

Det ble oppdaget i 1970 i Castellón de la Plana, og er en naturlig mutasjon av clementina oroval. Frukten har en utmerket størrelse. Når den når en oransje farge, kan massen lett skilles fra. Den har en stor mengde juice, dette er litt surt.

Orogrande

Den ble dyrket i byen Murcia i løpet av 1978, dens mutasjon var en clemenules plante. Den har samme størrelse som de forrige, fargen er også intens oransje og massen har mye juice og er veldig søt.

Oronler

Det er et stort utvalg av klementiner

Det stammer fra året 1970 i regionen Nules Castellón, et produkt av mutasjon av fin klementin. Den er middels stor og fargen er mellom rød og oransje. Huden er veldig myk og kan enkelt skilles fra kjøttet.

Dens juice har en utmerket smak i tillegg til et høyt innhold av naturlig sukker.

Clemenvilla

Noen ganger kalles det også nova. Denne klementinen er et kryss mellom a fin clementino og en Orlando tangelo, som ble oppdaget i Florida midt på året 1942. Denne sorten er ganske tett og kan veie mye mer enn den samme.

Hans hud er imidlertid litt vanskelig å skille massen er veldig øm.