Skip to content

Sesongens grønnsaker

14 de juni de 2021

Naturen har vist seg å være den grunnleggende supplement til menneskelivet og dyr. Uavhengig av fremskrittene mennesker har gjort, er det ingen teknologi som er i stand til å overgå måten naturen klarer å gi de nødvendige komponentene for et fullt og sunt liv.

Og faktisk, mange av fremskrittene eller oppfinnelsene som har klart å markere menneskehetens fremgang, har for det meste brukt ressurser som er oppnådd av selve naturen.

Kjenn brukte grønnsaker

I mellomtiden er naturen også presis, den trenger også visse forhold for å fungere effektivt, og derfor er det nødvendig å koble til den rekkefølgen, på en slik måte at det er mulig skaffe ressursene som naturen gir oss på en mest mulig effektiv måte. Det handler om å vite hvordan man kan koordinere med det, forstå det, respektere det og lære å leve med det.

Kanskje et interessant poeng om denne typen emner kan være det av sesongens grønnsaker.

Og ja, grønnsakene og deres utvikling vil i stor grad avhenge av sesongen vi er i. Med andre ord, disse har en tendens til å modnes i visse årstider, som vi presenterer i denne artikkelen sesongens grønnsaker høydepunkter som vi kan finne.

Det er ikke nytt for noen å vite at frysing gjør det mulig å forlenge levetiden til mange grønnsaker, som tillater å konsumere dem når som helst som brukeren ønsker. Hånd i hånd med dette, hver grønnsak bringer med seg et sett med fordeler, det vil si egenskaper og næringsstoffer som kjennetegner hver av dem, for eksempel grønnsaker som vanligvis modner om sommeren, inneholder vanligvis et høyt innhold av vitamin C .

Fra dette punktet er det også hensyn som må tas i betraktning, som f.eks gjenstand for forberedelse.

Med andre ord, hvis grønnsakene blir fjernet fra plantasjen tidlig, vil vi støte på en slags næringsmangel. I en mer presis forstand kan vi si at modenheten til grønnsakene våre kan påvirke vitamin- og mineralnivå. Tvert imot, inntak av grønnsaker til rett tid vil gi oss fordeler når det gjelder ernæring.

Hva er sesongens grønnsaker?

Vintergrønnsaker:

Før du utsetter noen vintergrønnsaker, er det viktig å huske at grønnsakene og deres bidrag vil avhenge veldig nøyaktig av den måneden de modnes. Så ja vi snakker om marsgrønnsaker, vil vi finne en usikker mengde grønnsaker, og dermed, i samme forstand, i februar kan vi finne grønnsaker med høyt næringsinnhold.

Saken om januar representerer den mest komplette, siden vi finner i denne måneden de mest passende grønnsakene for tilberedning av supper og oppskrifter som hjelper deg med å varme kroppen.

Brokkoli

Brokkoli: Den presenteres som en av de mest komplette på nivået av vitamin C, A og B. De fremhever også næringsstoffer som folsyre, jern og kalium.

beskjære og stilke auberginer

Aubergine: Det er en av de mest ideelle for å forbedre blodsirkulasjonen.

skadedyr og sykdommer i tomat

Tomaten: Det er det kanskje en av de mest kjente og berømte i denne gruppen. Den brukes til et bredt utvalg av retter i dag. Det er en kraftig antioksidant.

Hva er blomkålsomsorg?

Blomkål: Den har et stort utvalg av bidrag til kroppen vår. Dens mineralinnhold er basert på kalsium og kalium.

bladgrønnsak

Spinat: Kjent som en grønn bladgrønnsak. Det er kjent i stor grad takket være det faktum at dette den finnes i et stort antall oppskrifter jorden rundt. På samme måte er de preget av å ha et høyt innhold av mineraler og vitaminer. De skiller seg også ut i kalsium- og magnesiuminnhold.

chard fordeler

Chard: Det er en av de mest komplette når det gjelder vitamin K og vitamin. Det skiller seg også ut for sitt høyt innhold av betakarotener.

Sommergrønnsaker

Dette er kjent for å være sesongen med de høyeste temperaturene i hele året. Er starter 21. juni og avsluttes 20. september. Her presenterer vi noen av de mest fremragende sommergrønnsakene:

agurk er en frukt

Agurk: Det viser seg å være en av de mest forfriskende, en grunn som har gjort denne grønnsaken til et gjenstand for bruksområder som ikke nødvendigvis er gastronomiske. Det er de som bruker den til å hydrere huden. Dermed er den preget av å ha et høyt innhold av mineraler, vitaminer og vann.

Det er en ideell grønnsak for å bekjempe varmen.

Blomkålsykdommer og skadedyr

Kål: Det er en av de mest populære vi kan finne i markedet. Hans kaloriinnholdet er ganske lavt, som det brukes i en rekke dietter. Den brukes til å produsere vitamin A.

purren er full av fordeler og eiendommer

Purre: Det er preget av å ha en høyt nivå av vitamin B9i tillegg til en høy kaliumkilde. Det er en av de mest egnede til å følge med noen måltider.

Vårgrønnsaker

Det er en av de mest etterlengtede stasjonene av mange. Her er farger og behagelige temperaturer vanligvis en av hovedegenskapene, og det er grunnen til at denne stasjonen er en av de mest karismatiske av hele året.

Fremgangsmåte for å dyrke gresskar

Gresskar: Det er en veldig populær grønnsak, selv om denne årsaken kan tilskrives noe mer kulturelt enn tradisjonelt. Men uansett hva det er, er det veldig omfattende når det gjelder dets ernæringsmessige egenskaper. Det skiller seg ut for å ha et høyt innhold av vitamin A, et av de viktigste næringsstoffene for øyet.

grønn courgette

Courgette: Det er en av de mest brukte for vekttap dietter, takket være lavt kalorinivå det har. Den inneholder også mye fiber og vann. Den har også vitamin A, C og B3.

Brokkoli

Brokkoli: Det er en av de mest næringsrike kildene til vitamin C. På samme måte har den også en høyt nivå av betakarotener, som vitamin C er hentet fra. Det er en veldig viktig grønnsak, siden dens ernæringsmessige bidrag er veldig viktig for helsen. Det er også en veldig nyttig antioksidant.

Høstgrønnsaker

De er veldig nyttige grønnsaker, spesielt til kontrollere kroppstemperaturen og ta vare på visse helseplager som vi kan lide til enhver tid.

Blant de mest representative for denne gruppen finner vi følgende:

paprika

Pepper: Det er en annen kilde til vitamin C. Det er faktisk en av de mest grunnleggende årsakene til forbruket. Den har også en stor gruppe vitaminer som tilhører gruppe B2 og brukes også til å forhindre visse sykdommer.

Bleking av selleri

Selleri: Det er en veldig komplett grønnsak og brukes i store deler av verden for å håndtere nyrerelaterte problemer, slik at de kan gro mer på kortere tid. Den inneholder lite kalorier og lar forbrukerne opprettholde en idealvekt.

Blomkålsdyrking

Blomkål: Den er preget av å være en omfattende kilde til kalsium og kalium. Det kan også gi litt vitamin C.

Tistel

Tistel: Det er prekært når det gjelder kaloriene den inneholder. Det har også høye nivåer av vann, jern og kalsium.

Dette er de mest fremragende sesongens grønnsaker vi kan finne i mange markeder rundt om i verden. Selvfølgelig, det er mange flere, hver med sine egenskaper og forskjellige ernæringsmessige bidrag.