Skip to content

Coccinella septempunctata

5 de juli de 2021

Du har sikkert møtt syvpunktsmedisin. Det er en art som tilhører familien coccinellidae og er innfødt i Europa, Asia og Nord-Afrika. Dens vitenskapelige navn er Coccinella septempunctata og det har stort potensial i bruken av bekjempelse av andre skadedyr som kan angripe avlinger og planter i hager. Det har blitt ganske kjent over hele verden, ikke bare fordi det er allment anerkjent som en vanlig art, men på grunn av dets effektivitet i å kontrollere syre. Aphis gossypii.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg alle egenskapene, den biologiske syklusen og bruken av Coccinella septempunctata.

Hovedtrekkene

Coccinella septempunctata egenskaper

Siden denne arten ble etablert i Nord-Amerika, har eksemplarer blitt funnet hundretusener av kilometer fra den opprinnelige etableringen. I mange land konkurrerer denne arten med andre og er i stand til å fortrenge innfødte arter og andre medlemmer av coccinellidae-familien. Dette betyr at noen insektpopulasjoner synker populasjonen.

Syvpunkts marihøne har blitt brukt til å kontrollere bladlus i drivhus og ser ut til å være en naturlig fiende av lungene. Takk til dens effektivitet i skadedyrbekjempelse kan forhindre tilstedeværelse av bladlus i sitrusavlinger, bønner, poteter, søt mais, solsikke, alfalfa, hvete, sorghum og nøtter. En annen funksjon som dette insektet kan ha i det naturlige økosystemet er som en bestøver av endemiske planter. I dette tilfellet legger vi vekt på at Coccinella septempunctata Det har tjent som en bestøver for en truet endemisk plante kjent som Disanthus cercidifolius.

Husk at suksessen med utvikling og distribusjon av dette marihøna er fordi den er svært konkurransedyktig. Dette gjør være i stand til å fungere som rovdyr og fortrenge andre innfødte coccinellider fra økosystemet. Det er også rapportert om mange tilfeller av bitt under marihøneinvasioner i Storbritannia. Noen tilfeller har også blitt rapportert der det har vært skader i avlingene og men i behandlingen av druer på grunn av Coccinella septempunctata.

En annen grunn til at det er veldig vellykket med å spre og øke befolkningen er at når det når voksen alder, har det veldig få naturlige fiender. Og det er at den har et bestemt forsvarssystem som består av en ekssudering av giftige forbindelser fra kjertelen mellom lårbenet og tibia. Disse giftige forbindelsene er veldig skadelige for alle vanlige rovdyr som fugler og noen små pattedyr. Svakheten ved disse insektene er at de er veldig utsatt for infeksjoner forårsaket av entomatogene sopp, angrep fra veps og protozoanorganismer.

Beskrivelse av Coccinella septempunctata

7 poeng marihøne

Når individer når voksenstadiet, er de relativt store. De har en blek flekk på begge sider av scutellum og to karakteristiske bleke flekker langs den fremre siden av pronotum. Kroppen til den sugende grisen er oval i form, og over tid utvikler den seg og får en rød pigmentering som blir dypere når den eldes. Selv om det er kjent som et syvpunkts marihøne, kan det variere mellom null og ni poeng. De svarte og røde pigmentene veksler. Hvis de har en gjennomsnittstemperatur på 25 °, har de vanligvis en forventet levetid på omtrent 94 dager.

Disse insektene er i eggtilstand festet vertikalt på bladene og stilkene til planter. Når hunnen legger eggene, tar de omtrent 4 dager å ruge. Hvis temperaturene er høyere, kan denne inkubasjonstiden forkortes. Bare larvene som er klekket en gang, tar eggene en dag å spise skjellene, nabolarvene og infertile eggene. Det er her de endrer størrelse og de kan vokse i en periode på 10-30 dager til en størrelse på 4-7 mm.

Fargene på disse insektene kan variere i henhold til omgivelsestemperaturen. Når temperaturen er veldig høy, viser druen en mer oransje farge, og ved lave temperaturer varierer fargen fra mørkbrun til svart.

Habitat og distribusjonsområde for Coccinella septempunctata

Syvpunkts marihøne finnes i de fleste habitater der bladlus er tilstede. Vi har allerede nevnt at de er insekter som bytter på bladlus, og takket være dette er de i stand til å spre seg i distribusjonsområdet. Økosystemene der Coccinella septempunctata de har vanligvis urteaktige planter, busker og trær der bladlus kan leve. De er vanligvis i åpne felt, gressletter, jordbruksmarker, sump, forstadshager og noen parker. Derfor er det et av de mest kjente insektene.

For å tiltrekke seg individer og parre, implementerer de kjemiske signaler ikke bare for påstanden om individer, men for å garantere at gruppen kommer ut av vinteren med muligheten til å garantere reproduksjon.

Reproduksjon

reproduksjon av marihøne

Som vi har nevnt tidligere, slipper syvpunkts marihøna lett å spre seg gjennom økosystemer siden den har en god reproduksjon. Hver marihøne har evnen til å legge mer enn tusen egg i løpet av levetiden. Egglegging er konsentrert om våren og forsommeren der hunner er i stand til å legge opptil 23 egg om dagen.

Disse insektene når seksuell modenhet rundt elleve dager hos kvinner og ni dager hos menn. Egg blir gjerne lagt i små grupper så lenge de er i områder beskyttet mot direkte sollys. Eggene legges på bladene og stilkene nær bladlusene. De Coccinella septempunctata den er i stand til å redusere evnen til å legge egg hvis den oppdager at den har mangel på byttedyr. Den gjenopptar den vanlige rytmen med å legge egg når maten stiger igjen.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om egenskapene, livssyklusen og habitatet til Coccinella septempunctata.