Skip to content

Colchicum Autumnale

7 de juli de 2021

En av plantene hvis blomster er kjent over hele verden er Colchicum Autumnale. Det er kjent under de vanlige navnene colquico, snackplukker, villsafran og bastardsafran, hundemorder og høstpåskelilje. Den brukes som dekorasjonsplante, siden takket være dimensjonene til denne planten er det ideelt å ha dem i potter både på terrasser, på balkonger og i selve hagen.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg om egenskapene, stell og vedlikehold av Colchicum Autumnale.

Hovedtrekkene

Denne planten tilhører slekten av planter som alltid har flerårig blomstring og er tidløse planter. Det er hjemmehørende i områdene i Vest- og Sentral-Asia, Europa, Nord-Afrika og Middelhavet. I området der de utvikler seg naturlig, er det vanligvis høy høyde. Det er her folk bruker mat som krydder gitt sitt store distribusjonsområde. Den dyrkes vanligvis hovedsakelig i områder med temperert klima når den blomstrer når høsten slutter. Det gjør det rundt slutten av september og begynnelsen av oktober.

Vi finner det ganske enkelt å ha mange korte stilker og store blader. Bladene er avlange lansettformede og begynner å spire i sommersesongen med økende temperaturer. Selv om blomstring normalt forekommer i høstsesongen, er det noen varianter som når våren i blomst. Når blomstringen foregår, spirer blomstene individuelt og får en traktform. De når en lengde på ca. ca 20 cm når de beveger seg vekk fra bakken.

De har en pære med skalaer i den underjordiske delen av planten som slimete blomster spirer fra. De purpurfarge kalyxene blomstrer også. En av de viktigste egenskapene til bladene er at de har fin tekstur, lange utseende og lansettform. De har en tendens til å klumpe seg sammen i dusker og ha en frukt som spirer i midten av hvert sett med blader. Den kan nå 25 centimeter i høyden og er generelt pæreformet.

Bladene som vokser etter blomstringssesongen har en grønn farge. Når den varmere perioden slutter, dukker det opp en pære som en skyte spirer fra, noe som gir vekst til flere blomster. Disse blomstene har en farge mellom lilla og rosa, og på toppen har den form av en bjelle. Denne knoppen er preget av å ha blomster, men ingen blader.

Omsorg for Colchicum Autumnale

For å ta godt vare på denne planten, må vi ta hensyn til noen viktige aspekter. Først av alt er soleksponering. De Colchicum Autumnale trenger en god kontinuerlig soleksponering. Det kan leve godt i halvskygge, selv om det ikke er ideelt. Den kan overleve i disse områdene da den blir en perfekt plante for både milde og tempererte klimaer. I områder med høyere luftfuktighet og lavere temperatur vil det være nødvendig å plassere dem i direkte sollys. På den annen side, hvis solstrålingen som påvirker hagen vår er for høy og temperaturene også, kan det være praktisk å flytte dem til et område med halvskygge for å beskytte bladene og blomstene.

Den trenger en løs og lett jord som kan forsyne den med en god tilførsel av næringsstoffer. Den kan ikke tilpasse seg dårlig jord, så han trengte en abonnent. Vi vil se dette senere i vedlikeholdsseksjonen. Plantingen som høstblomst må utføres om sommeren. Hvis vi vil at det skal være en vårblomst, må vi plante den i løpet av høsten.

Det må tas i betraktning at uansett hvor den plantes, må den alltid opprettholde en viss grad av fuktighet. Når det spirer på bladene, må vannet reduseres til det er helt eliminert. Hvis bladene blir gule, må disse døde bladene beskjæres. Pæren må alltid holdes tørr.

Tips for din pleie

Et tips som er gitt på en generell måte for å forberede jorden før planting er følgende. Du trenger et porøst underlag som kan holde fuktighet bare lenge, men uten å lagre regnvann. Dette underlaget kan bestå av 70% svart torv, 20% perlit og 10% vulkansk leire. Når vi har det ideelle underlaget, skal vi gi noen små triks for vanning.

Hvis du har planten i en gryte, kan vi ta den for å berøre underlaget og se om det er nødvendig å vanne igjen. For å kunne kontrollere fuktigheten i underlaget, må vi introdusere en liten pinne eller finger, og hvis den har kommet ut ren, er det nødvendig å vanne. Hvis det kommer ut med klebende jord, er det best å basere det om noen dager til vi vanner igjen. I disse tilfellene er det bedre å komme til kort vanningen at planten lider av et overskudd av fuktighet som får den til å bli angrepet av sopp.

Vedlikehold av Colchicum Autumnale

Colchicum Autumnale

Vi skal gi noen tips for vedlikehold av dette anlegget. Vi kan ikke glemme at hvis vi har dårlig jord eller ikke er rik på næringsstoffer, vil det trenge gjødsel. Selv om vi bruker et nytt substrat, hvis det blir befruktet fra tid til annen, vil det få bedre vekst. En av de beste gjødselene som vanligvis anbefales for disse plantene er en kjemisk og organisk gjødsel som kalles guano.

Selv om planten bare nytes i løpet av noen få måneder av året, kan den på dette tidspunktet bli påvirket av skadedyr og sykdommer. De viktigste skadedyrene vanligvis være fra snegler og midd som kommer av overflødig fuktighet. For å unngå disse planene må vi hele tiden kontrollere vanning og fuktighet. På den annen side kan den også angripes av mus og føflekker. For disse er det bedre å bruke en slags avstøtende middel som selges i barnehager.

Endelig kan et miljø som er for fuktig, favorisere tilstedeværelsen av sopp fra Fusarium-gruppen.

Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om Colchicum Autumnale.