Skip to content

Coprinus comatus

10 de juli de 2021

I dag skal vi snakke om en type spiselig sopp som regnes som en av de enkleste å identifisere. Det handler om Coprinus comatus. Det er en veldig krevende sopp og lett å identifisere på grunn av sin nysgjerrige og langstrakte form. Selv om det er noe av det enkleste å finne, er det også de som spaltes før. Bare noen få timer etter å ha samlet dem, begynner de allerede å spaltes.

I denne artikkelen skal vi vise deg alle dens egenskaper og triks, slik at du kan dra nytte av det og smake på det før de spaltes.

Hovedtrekkene

Coprinus comatus sopp

Det er en sopp som har en sylindrisk og ovoid hatt når den er ung. Når den vokser og utvikler seg, har den sin karakteristiske klokkeform. Den er vanligvis mellom 3 og 8 cm i diameter og 5 til 20 cm lang. Skjellaget er fibrøst og hvitt i fargen. Denne fargen skiller seg lett ut blant planter når det gjelder høsting av den. I tillegg vil du ikke være i tvil om arten du samler siden det ikke er noen annen sopp med en morfologi som denne.

På toppen av hatten har den noen skalaer som ikke er hvite, men med en mer brunaktig farge. Kutikula bryter opp i store skalaer og ser ut som hår spredt over hele overflaten. Margen er ganske jevn. Denne spesielle funksjonen strekker seg gjennom hatten og angrer alt den har når den vokser. Til slutt, når den er mer utviklet, blir den til blekk.

Bladene er mange, ganske brede og hvite i fargen. Når de klekkes, blir de rosa, men når sporene modnes, blir de svarte. Den har også noen ispekte lameller kalt lamélulas.

Når det gjelder foten, den er vanligvis 12-20 cm høy med 1,5 cm i diameter. Det er hul og ganske enkelt. Med et slag kan det brytes. Det har spor av slør som en hvitaktig ring som ender opp med å farges svart med sporene. Kjøttet av Coprinus comatus den er tynn og har en behagelig lukt. Hun er hvit når hun er ung og blir svart når hun vokser opp.

Spiselig sopp

Coprinus comatus

Det er en av de enkleste spiselige soppene å identifisere, men samtidig en av de mest delikate. På bare noen få timer etter høsting begynner de å spaltes. Det er kjent i gastronomi med andre vanlige navn som monter blekksprut, barbuda, sombrerillo, tullete sopp eller stearinlys. Disse navnene brukes til å referere til dette eksemplet i gastronomiske bruksområder.

Det gjenkjennes vanligvis på en enkel måte takket være sin særegne form. Den har høyt vanninnhold, og det gjør at den har en akselerert vekst, men har liten konsistens. Den er i stand til å utvide seg raskt og eksplosivt. Under optimale forhold vokser den gjennom en enkelt dag for å få sin endelige form. Dette er noe som bare denne arten kan ha. Det er også en av grunnene til at det er så kjent. Det er med andre ord bare en dag at den kan vokse og ha sin endelige spiselige form hvis miljøforholdene er optimale.

Problemet oppstår når du samler det. På samme måte som den er i stand til å utvikle seg raskt, finner vi en like rask nedbrytningshastighet. På få timer etter høsting begynner den å spaltes. Hvis vi lar det bryte helt sammen, vi vil ha en svart væske.

Distribusjon og gastronomi

Gastronomi til chipiron de monte

De Coprinus comatus det utvikler seg ofte i områder som er godt gjødslet. Å vokse så fort, du trenger en jord som har en høy konsentrasjon av næringsstoffer. Dette fører til at det vises ofte i åkre, enger og til og med i utkanten av jordbruks- eller storfejordene. I disse tilfellene er disse stedene fylt med næringsstoffer, og soppen utnytter dem til å utvikle seg raskt.

For å samle disse soppene, det tar mye fuktighet. Av denne grunn, se etter steder som har mye fuktighet og er skyggefulle for å øke sannsynligheten for å finne busk blekksprut.

Når det gjelder det gastronomiske feltet, har denne soppen en ganske deilig smak. Vi må være forsiktige når vi samler den fordi vi kan forveksles med en annen sopp av samme slekt kjent som Coprinus atramentarius. Denne soppen har en grå, glatt og ribbet neglebånd, så det skal ikke være noe problem når du høster den. Det er ikke giftig med mindre det konsumeres med alkohol. Vi kan gå på familielunsj og følge disse soppene med en god kald øl. I disse tilfellene er det når vi lager kombinasjonen som vil gjøre den giftig for kroppen.

Bruk av Coprinus comatus

Nedbrytning av chipiron de monte

Noe som vi kan fremheve med blekkspruten er at den har en medisinsk effekt som ingen andre sopper har. For eksempel, noen stoffer som fungerer som antitumormedisiner mot brystkreft kan ekstraheres. Dette hjelper sterkt til å forhindre at kreftceller vokser og nye kolonier av svulster dannes.

Bruken og egenskapene er ganske varierte, slik at denne soppen brukes godt. Selv om det antas at ikke, er føttene til disse prøvene også brukbare i gastronomi. På grunn av hvor raskt den brytes ned, er det ikke en sopp som markedsføres. I så fall ville det sikkert være mye å hente siden det smaker godt.

For å kunne nyte den uten å fornedre den bare noen få timer etter samlingen, må vi konsumere dem når før. Det vil si at vi kan ha en piknik tilberedt med all maten nesten servert. Så snart du samler inn Coprinus comatus, Vi må rengjøre den for å fjerne uegnede stoffer fra gulvet og forberede dem direkte. Du kan lage mange oppskrifter med den. Men hvis vi ønsker å ta den med hjem, selv om vi legger den i kjøleskapet, vil den sannsynligvis ikke vare en dag før den blir til blekk.

Dette er på grunn av det høye vanninnholdet og teksturen er veldig skjør. Hvis du ikke kontinuerlig spiser mat fra bakken, vil du ikke kunne holde ut.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan vite mer om Coprinus comatus og smak den deilige smaken.