Skip to content

De 7 beste plantene for å frastøte insekter

28 de juli de 2021

Temperaturen stiger sakte, og hagen er fylt med blomster i forskjellige farger. Men, med godt vær insekter vises, som også vil dra nytte av denne vakre sesongen for å komme tilbake til sine daglige gjøremål. Dette betyr at våre elskede planter må starte kampen for å overleve igjen.

Hvis vi vil hjelpe dem med å gjøre den kampen lettere å vinne, kan vi bruke andre planter slik at de kan bekjempe skadedyr mer effektivt. Vi vil ikke skade miljøet, og også forsvarssystemet til hovedpersonene våre vil bli styrket. Her er syv av de beste plantene for å frastøte insekter.

Basilikum

Basilikum

Basil, hvis vitenskapelige navn er Ocimun basilicum, Det er en liten urteaktig plante som er mye brukt på kjøkkenet. Den har avrundede, noe langstrakte blader, med en lysegrønn farge. Den overstiger ikke 30 cm i høyden, noe som gjør det perfekt å ha i en gryte.

Det er effektivt som et flueavstøtende middel. Plasser flere potter i området der flere av disse insektene går, og du vil se hvor litt etter litt de vil slutte å nærme seg dem.

Kattemynte eller kattemynte

Catnip

Kattemynte frastøter insekter. Ja, ja, det er attraktivt for katter, men det frastøter insekter enda bedre enn mange kommersielle produkter. Dens vitenskapelige navn er Nepeta catariaog vokser til en høyde på 40 cm. Bladene er ca 3 cm lange, med takkede kanter, grønne.

Hvis du har noen blader av denne dyrebare planten med deg, vil ikke insektene nærme deg!

Citronella

Citronella

Citronella, hvis vitenskapelige navn er Cymbopogon citratus, Det er en flerårig urteaktig plante som er mye brukt både til å avgrense gressletter og i bergarter. Den vokser til en høyde på 50 cm, og har lange, veldig tynne mørkegrønne blader. Den har en veldig rask vekst.

Har du hørt om Citronella-armbåndet, som avviser mygg? De lager det med ekstraktet av denne planten. Mygg hater det, så hvis du trenger å bli kvitt disse irriterende insektene, ikke nøl, legg en (eller flere) Citronella i hagen!

Laurel

Laurel

Laurellen, hvis vitenskapelige navn er Laurus nobilis, det er en busk eller et lite tre opp til seks meter høyt. Den har løv hele året, og den blomstrer nå, om våren. Det brukes også i matlaging for å gi aroma og smak til noen oppskrifter.

Insekter liker ikke lukten den gir fra seg, og du kan dra nytte av den for å avvise fluer, kakerlakker, mus, møll og alle slags insekter. Hvis du ikke har laurbærplanter, ikke bekymre deg: med tørre blader får du det samme resultatet.

Lavendel

Lavendel

Lavendel, hvis vitenskapelige navn er Lavandula officinalis, er en flerårig plante med vekst er rask opp til en høyde på 50 cm. Det brukes mye i hager for å avgrense områder, eller for å gi en annen duft.

Vi elsker alle denne vakre planten. De lilla fargede blomstene er veldig vakre. Men insekter liker dem ikke så godt. Ha flere planter i hagen din, så ser du at du ikke får insektproblemer. Eller legg noen tørkede blader i en hermetisk forseglet pose i skapet ditt, og glem møllene.

Balsam

Balsam

Melissa, hvis vitenskapelige navn er Melissa officinalis, er en plante som har blitt brukt i flere århundrer for sine medisinske egenskaper for å bekjempe forkjølelsessår eller fordøyelsesproblemer. Den vokser til en høyde på 40 cm. Den har grønne blader, med takkede kanter og veldig markerte nerver.

Det gir en sitronlukt som mange insekter hater. For å frastøte dem, ha flere planter i hagen eller terrassen, eller gni bladene mot huden for en umiddelbar effekt.

Mynte

Mynte

The Mint, hvis vitenskapelige navn er Mentha piperita, tilhører samme familie som sitronmelisse. Den vokser til en høyde av 30 cm, og er ideell å ha i en gryte, selv om den vokser veldig raskt, er utviklingen lett å kontrollere.

I tillegg til å være veldig dekorativ og ha en veldig behagelig aroma, er det veldig effektivt å avvise maur og mus. Ta flere stilker og legg dem rundt huset ditt, du vil se at ikke et insekt nærmer seg. I tillegg kan du bruke bladene til å søte sommeroppskrifter.

Som du ser er det mange planter som kan brukes til å frastøte insekter, og uten å bruke kjemikalier! Hjemme eller i hagen, naturlige urtemedisiner er veldig praktiske og veldig nyttige for å bekjempe skadedyr.

Alle disse plantene reprodusere enkelt med frø, som du finner i alle barnehager eller spesialiserte senter.