Skip to content

De beste hjemmelagde forankringene

2 de juli de 2021

Hvis du er en av dem som liker å multiplisere plantene dine ved hjelp av stiklinger, har du sikkert mer enn en gang ønsket å vite om det er et hjemmelaget produkt som lar deg få planter mye raskere. Selv om de i barnehagene selger rothormoner, både i pulver og væske, er sannheten at det ikke er nødvendig å kjøpe dem hvis du har det jeg skal fortelle deg neste hjemme.

Jeg er sikker på at du ikke trenger å forlate hjemmet for å lete etter dem, ettersom det er produkter som brukes daglig (eller nesten). Her er listen vår med de beste hjemmelagde rooters for stiklinger.

Market rooting agenter

På markedet er det forskjellige kommersielle produkter av både kjemisk og hormonell opprinnelse. De første som har kjemisk opprinnelse er kjent som fytoregulatorer. De er de som, avhengig av dose, De kan ha forskjellige bruksmåter og kan gi forskjellige effekter på planter. som tilfellet er med ANA (1-nafyleddiksyre). Denne typen fytoregulatorer kan for eksempel brukes til å tynne fruktene av epletreet, samt indusere blomstring i tilfelle ananas.

Den andre gruppen vi har hormonene som hovedsakelig brukes til å forsterke og generere røttene. De oppnår dette takket være at de har aktive materialer som alginsyre, aminosyrer, mannitol, blant andre. Til disse produktene tilsettes både makro- og mikronæringsgjødsel og alltid i veldig stramme doser. Det er vanskelig å velge hvilke som er de beste rooterne på markedet, så det kan også være interessant å lage hjemmelagde rooters. Suksessen til et rotemiddel kommer fra metoden for bruk, dose, øyeblikk når du bruker høy, arter som det påføres osv.

Det mest normale er at formuleringen av rotmidlene på markedet er flytende og De påføres ved å dyppe bunnen av borekaksene eller i pulver. I dette tilfellet påføres det ved å smøre skjæreområdet til skjæringen med denne formelen.

Å lage hjemmelagde rotmidler

Gitt forskjellen fra rotmidlene på markedet, kan vi lage våre helt naturlige hjemmelagde rotere. Vi har flere startkilder. Uansett hvilket aktivt materiale vi starter med, kan det hjemmelagde rotmidlet brukes i den organiske hagen vår. Det er nødvendig å lete etter bestemte kilder som fungerer som en reaksjon for å stimulere utslipp av røtter. Disse materialene er mer aktive og favoriserer veksten av røttene, og øker deres utvikling både i lengde og antall. Av denne grunn kan vi bruke hjemmelagde rotmidler når vi skal plante stiklingene, enten av ved eller urteaktig.

Vi kommer til å se hva som er de forskjellige typene av hjemmereotere som er mest brukt og deres hovedegenskaper:

Kaffe

Kaffe ender med å vekke oss om morgenen, men det kan også hjelpe stiklinger å vokse røtter. Og det er at den har aktive prinsipper som kan stimulere veksten av røttene. For det, du må gjøre følgende:

 1. Først må du koke kaffebønnene (eller malt kaffe). Mer eller mindre må du bruke ca 60 gram kaffe per halv liter vann.
 2. Sil så alt godt for å fjerne restene.
 3. Til slutt sprayes skjæringsbunnen med den resulterende væsken.

Kanel

Kanel er et godt rotmiddel

Hvis vi har kanel hjemme, har vi et rotemiddel som er veldig enkelt og raskt å lage. Kanelekstrakten er en god stimulator for røttene, noe som får dem til å vokse effektivt. Faktisk bare du må følge dette trinn for trinn:

 1. Først tilsettes 3 ss kanel i 1 liter vann.
 2. Etterpå får den hvile over natten.
 3. Endelig er det filtrert og voila!

Bruksmarkedet er det samme som det forrige. Stenglene til borekaksene må være under vann i noen minutter før de plantes. På denne måten oppnår vi at røttene kan vokse i større antall og med større lengde.

Linser

Det er mange frø som under spiring frigjør en stor mengde hormoner. De fleste av disse hormonene er ment å stimulere og potensialet for rotutvikling. Tilfellet med linser er noe spesielt. Det ser ut til å være rikt på disse hormonene som stimulerer rotutviklingen. Linser er belgfrukter som, i tillegg til å brukes til å tilberede deilige retter, er en av de mest kjente hjemmelagde rotingrediensene. For å kunne bruke dem som sådan må vi gjøre følgende:

 1. Først settes de i en kjele med vann i fem timer.
 2. Pisk deretter alt, linsene med vannet.
 3. Deretter blir den silet og den resulterende væsken helles i en sprøyte.
 4. Til slutt sprayes det på bunnen av skjæringen, det er der røttene kommer ut.

Willow

Takket være pilen kan vi tilberede en kraftig oppskrift på å bære hormoner basert på salisylsyre. Willow er et tre som det, i tillegg til å få aspirin, også kan brukes som et rotmiddel. For det, du må følge dette trinn for trinn:

 1. Først kuttes noen grener.
 2. Etterpå vaskes de og legges i en beholder med vann i omtrent en måned.
 3. Etter den tiden fjernes grenene og vannet blir liggende i kjøleskapet. Grenene legges i en kjele med nytt vann og kokes i noen minutter.
 4. Til slutt, vent til den er avkjølt og tilsett vannet som var igjen i kjøleskapet.

Alle disse naturlige hjemmelagde rotmidlene kan brukes til å forbedre rotfasen av borekaksene våre. Utenom det, det kan brukes og fungerer veldig bra hvis vi legger det til vanningsvann på planter som nettopp er plantet.

Linser stimulerer rotvekst

Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om de forskjellige hjemmelagde rotmidler og deres egenskaper.