Skip to content

De beste plantene for kokedamas

28 de juli de 2021

Du har alt materialet lagt på bordet for å lage din kokedama, men det viktigste må fortsatt være kjent. Hvilke er de beste planter for kokedamas? Det vil si at du kan velge hvilken som helst art som er til din smak, selv om det er noen som er mer passende for denne typen «potter» på grunn av formen på røttene eller måten de utvikler seg på, hvis de vokser opp eller sidelengs. hvis stilkene er stive eller hengende.

Hvis du føler deg litt desorientert, her vil jeg fortelle deg noen av de mest brukte artene for Kokedamas.

På jakt etter den perfekte planten

Blant de mest valgte plantene for kokedamas er følgende arter:

Spatifilum: Den tilhører Aracecae-familien og er innfødt i de tropiske områdene i Amerika. Dens vekst er moderat, og det er en innendørs plante som når en høyde på mellom 30 og 60 cm. Bladene er lansete og mørkegrønne, har lange bladblader og hvite blomster som blomstrer om våren og noen ganger på sensommeren.

Kokedama

Bambus: det er en mye brukt art for kokedamas på grunn av sine oppreiste stengler. Denne planten tilhører Ruscaceae-familien og er innfødt i Kamerun og de tropiske områdene i Vest-Afrika. Det trenger moderat lys for å vokse, så du bør ikke plassere kokedama i direkte sollys. Det er et godt valg siden det er en raskt voksende og vertikal busk, men husk at den kan nå opptil 1,5 m i høyden, med blader 15-25 cm lange og 1,5-4 cm brede ved foten. Du må med andre ord ha litt plass hjemme.

Peperomia: innfødt i tropene i Amerika, tilhører denne planten piperaceae-familien og har moderat vekst. Det trenger naturlig lys, men ikke tykt og rett og kjøttfulle blader. Det er en vakker prydplante da blomstene vokser i pigger og har en attraktiv gul farge.

Misjonær: Den er innfødt i Brasil, Paraguay og Argentina, og den er en raskt voksende flerårig plante som tilhører familien Araceae. Den har store bladblader og lange røtter. Unngå å plassere kokedama i direkte sollys.

Mørk bambus: en ideell plante for kokedamas da den vokser raskt, men når en gjennomsnittlig høyde på 30 cm. Det trenger moderat lys og er hjemmehørende i de tropiske områdene i Vest-Afrika. Den tilhører Ruscáceae-familien og er kjent som Lucky Bamboo. I likhet med tradisjonell bambus har bladene en karakteristisk mørk farge.

Chamadorea: Opprinnelig fra Mellom-Amerika, er det en raskt voksende plante og en høyde som kan nå 1,20 meter. Den tilhører familien Arecaceae og har pinnate blader og blomster i blomsterstand, de mannlige blomstene er skilt fra de kvinnelige.

Kokedama

Palmetto: det er en av de typiske plantene for Kokedamas, som godt kan være i hvilken som helst Zen-hage. Denne planten, innfødt i Europa, tilhører Araceae-familien og vokser raskt (den når omtrent 90 cm i høyden). Den er formet som et lite palmetre med en tynn og høy stamme som preges av sine mange, fleksible og hengende blader. Også fordi de små belgene som dukker opp fra basen til fødselen av bladene.

Kokedama

Problemer å vurdere

Før du velger planten, må du huske å vurdere problemer som forekomsten av lys og plassen du har, siden kokedamas også er dekorative gjenstander, det vil si at de vil være inne i hjemmet ditt. Samtidig trenger de spesifikke forhold slik at plantene kan utvikle seg etter behov. Det nytter ikke å velge en vakker plante hvis du ikke har plass til å vokse i harmoni.

Hemmeligheten bak suksess er å finne balansen mellom personlig smak og virkeligheten på stedet du bor på. Først da kan du ha vakre og sunne kokedamas slik at du også kan nyte naturen innendørs.

Kokedama