Skip to content

Lag en Kokedamas hage

16 de juni de 2021

Å ha et fantastisk dekorert hjem kan virke som en umulig oppgave. Derimot, det er mange alternativer du kan gjøre selv, som du kan oppnå en designstil i.

Et av disse alternativene er Kokedamas. Disse er fantastiske hager som vil gi hjemmet ditt et nytt utseende og du kan definitivt ikke slutte å prøve, så hvis du vil vite hvordan du lager en kokedamas hage Fortsett å lese denne artikkelen og lær hvordan du kan gi ditt hjem et nytt utseende!

Hva er Kokedamas?

Det første du bør vite er noen begreper, siden Kokedamas betyr moseboller på japansk, og de er i utgangspunktet kjent som de fattiges bonsai, siden de vokser veldig sakte.

Kokedamas hager er dekorasjonsteknikker laget med planter, å være veldig enkel å gjøre. Den består bare av å erstatte de tradisjonelle pottene med leirkuler som holder vannet tilbake, men med forskjellen det denne ballen er foret med mose, slik at det ser helt naturlig ut.

Fordeler med Kokedamas

En av fordelene med Kokedamas er at du kan plassere alle typer planter i disse ballene.

Imidlertid synes mange det er en delikat prosess, ettersom plantene er fullt utsatt. Mens det er sant det nivået for eksponering av planten er høyere enn i en gryte, den virkelige forsiktigheten som må tas er når du håndterer plantene, siden ikke alle håndteres på samme måte. Kokedamas også hold plante næringsstoffer konsentrert, så det er lettere for røttene å absorbere dem når de trenger det, og har også fordelen at røttene kan bli mer luftede.

Hva trenger du for å lage dine egne kokedamas?

Dette er materialene du trenger:

  • Mos som absorberer nok vann
  • Bonsai jord
  • Leire (helst akadama)
  • Planter som vokser sakte og har liten utvikling
  • Vann
  • Grønn ledning eller tau

Hvordan lage din egen Kokedamas hage?

Denne prosessen vil virke veldig enkel, men likevel må du være forsiktig med å prøve å gjøre alt til punkt og prikke og når du håndterer plantene, så dette er hva du bør gjøre:

Først du må blande en del av leire med en del av jorden, tilsett vann til du kan danne et jevnt gjørme.

Elt godt og etter at du har oppnådd en jevn blanding, med hendene begynner å danne en ball rundt røttene.

Begynn å pakk bunnen av planten med mosen og for at den skal feste seg til den, må du fikse den med ledning.

hage med Kokedamas

Flink! Du har allerede dannet Kokedama. Nå alene Du må legge til en ledning for å kunne henge Kokedamas over hele huset ditt.

Husk å informere deg godt om i butikkene hvor du kjøper plantene hva du skal ta vare på, som med mosen og fremfor alt håndter planter med forsiktighet, da disse kan bli skadet eller bli slitte

Hvilken pleie trenger din Kokedama?

Denne typen planter de trenger mye lys og krever vanligvis direkte sollys i flere timer om dagen (helst om morgenen), ellers vil de ikke kunne vokse sunt.

Direkte sollys derimot, kan skade planter som foretrekker halvskygge, med unntak av noen få solstråler de første timene om morgenen eller om natten, må du ikke plassere dem mot sør.

Innendørs eller utendørs?

Kokedamas er primært for innendørs bruk, men dette betyr ikke at de ikke kan plasseres utendørs fra sen vår til sen høst. Det eneste, hvis Kokedama holdes utendørs du bør sørge for at kulene ikke utsettes for direkte sollys (eller bare i en veldig kort periode), fordi de tørker mye raskere og mosen mister raskt sin vakre grønne farge og blir til en fryktelig gul farge, siden i tillegg, som vi har sagt før, noen planter kan brenne.