Skip to content

De beste tregitterene

4 de juli de 2021

Gitter av tre er de som har unike egenskaper, spesielt i utseendet det gir hagen din. Du kan finne mange modeller på markedet, for eksempel naturlige eller tonede. De fleste av dem kan gi et veldig estetisk utseende til et hjem eller fasade siden du også kan legge til farger som kombineres med blomstene i hagen.

Så hvis du trenger en, men ikke er sikker på hvilken du skal velge, Nedenfor vil vi tilby deg mange tips for å gjøre det mye enklere for deg å finne den mest passende modellen for deg.

Topp 1 – Det beste trelisten

Fordeler

 • Treet er behandlet for utvendig bruk, og motstår også fuktighet.
 • Den er laget av naturlig tre, furu.
 • Den måler 228 x 46 x 2,2 cm, slik at du kan sette flere planter eller potter.
 • Det er enkelt å installere.

Ulemper

 • Maling anbefales ikke da det er lakkert.
 • Inkluderer ikke installasjonssett.

Beste trelister

Vi skal se hvilke som er de beste tregitterene på markedet, og hvilke som passer best for deg og dine behov.

Faura 60 X 180 cm – Utvidbart treverk

Dette er et enkelt og lett å installere tregitter som du kan skille forskjellige deler av hagen din eller det indre av huset ditt med. Den måler 60 x 180 centimeter, så det er ideelt å sette for eksempel små klatreplanter.

Hage202 1m Høyde x 2m Bredde. Utvidbart kurvgitter

Hvis du leter etter et gitter av naturlig tre, anbefaler vi dette flettet. Den måler 1 x 2 meter, og du kan ha den både horisontalt og vertikalt. Fortsett og la klatrerosene dine vokse i den, du vil helt sikkert oppnå en fantastisk effekt!

intermas 170221 Tregitter, Brun, 25x2x100 cm

Et fint tregitter, som inkluderer installasjonssettet, slik at du ikke trenger å bekymre deg for noe. Den er utvidbar opptil 2 meter, og er perfekt for å skille områder eller sette planter.

Outsunny Solid Wood Trellis Planter

2 x 1: en planter med et gitter under for å utnytte plassen bedre. Det har aldri vært så lett å ha klatreplanter, siden det knapt tar plass. Dimensjonene er 85 cm høye x 68 cm brede. Vil du ha den? Ikke nøl med å kjøpe den.

Suinga TAKPANEL rett 90 × 180 CM

Når du leter etter privatliv på terrassen eller terrassen, eller til og med inne i huset, er det veldig interessant å sette et gitterpanel. Med denne modellen kan du velge å sette klatreplanter eller hengende potter. Ettersom den måler 90 cm x 180 cm, har du god plass til å plassere hva du vil.

Kjøpsguide for et tregitter

Tregitteret er ideelt for å sette planter

Hvis du ikke er sikker på hvilket som er det beste tregitteret for deg, vil vi nedenfor gi deg mange tips for å gjøre det mye enklere for deg å velge:

Tregitter for innvendig eller utvendig?

I dag er det mulig å finne gitter som kan være både innendørs og utendørs, men vi kommer til å se forskjellene deres i detalj:

Tregitter for interiør

De er perfekte å bruke som romdeler og har dermed et hjørne av huset mer isolert for å kunne se på TV, invitere noen eller jobbe med større konsentrasjon. Du kan velge den modellen som passer best til hjemmets harmoni eller din personlige smak. Fordelen med disse modellene er at de kan males for å dekorere og tilpasse seg resten av fargeskjemaet til hjemmet eller plantene du skal plassere i det.

På den annen side, hvis du skal bruke den slik at den tjener til å optisk øke plassen, er de beste å plassere et gitter malt i en mørk farge på veggen som du vil gjøre dypere. Husk at du bør ikke bruke elementer med lyse farger hvis målet ditt er å utdype rommet. Normalt er de innvendige mer bearbeidet for sin dekorative funksjon, men de trenger ikke så mye pleie for å holde treet i god stand. Du bør bare ikke plassere dem i et fuktig område som på badet eller kjøkkenet.

Gitter av tre til utsiden

De er hyppigere i hager og anlagte balkonger. De tjener til å dekke lyset til planter som trenger mindre sol eller for å veilede klatreplanter. Det er gitter med kunstige vertikale hager som kan brukes til dekorasjon.

Det er selvfølgelig viktig at de blir behandlet slik at de tåler værforholdene (regn, sol, frost osv.). Hvis de ikke var det, ville ingenting skje fordi du kunne behandle dem selv med treolje minst en gang i året.

Bruk av tregitter

Tregitter tjener ikke bare til å dekorere hager, men har også mange bruksområder som følgende:

 • Få privatliv: tregitterene har blitt et perfekt element for å kunne skille flere hager med rekkehus. De tjener også til å skille noen balkonger og andre rom. På mange restauranter eller kafeer bruker de tregitter for å skille og skape en koselig og mer dekorativ atmosfære. De kan også brukes på hjemmevinduer for å oppnå en unik, arabisk effekt med stjernemønster av tregitter.
 • Innredning: Som vi har nevnt før, tjener gitterene til å hjelpe klatreplanter til å kunne ha en guide. Den kan også brukes til å dekorere en ensartet hvit vegg på en mer original måte eller kombinere med blomster. Du kan lage en mer økonomisk dekorasjon ved å male tregitterene med økologisk maling. Hvis du er flink til å dekorere, vil hagen din misunne alle naboene.
 • Romutskiller: bortsett fra å få privatliv, tjener det også til å skille mellomrom i samme hus. For eksempel, hvis du har et stort loft-rom, kan du generere flere mellomrom, for eksempel en del til spisestuen og en annen der sofaen og TV-en er plassert. Den kan også brukes til å oppnå mer gjennomsiktighet enn en skjerm eller lignende. Tregitteret hjelper deg med å fortsette å utnytte sollyset og gir et unikt dekorativt preg.
 • Klatreplanter Guide: gitter er nødvendig for at klatreplanter skal vokse ordentlig. Det er noen planter som vokser ukontrollert, og du må være oppmerksom på å endre sted, binde stilkene og gjøre beskjæring for å forme planten.
 • Sikkerhet på terrasser og loft: det er bedre å sette et gitter enn en balkong av metall- eller glassrekkverk. Den plasseres vanligvis på toppen av en del av betongveggen for å gi sikrere resultater for hus der det er barn. Det gir også større privatliv hvis balkongen var ved siden av andre naboer. Du kan dra nytte av gitteret for å plassere et klatreanlegg, og du vil forsterke personaliseringseffekten av balkongen og sikkerhetselementet mye mer.
 • Oppnå dybde i rommet: Den brukes til å dekorere innendørs og gi dybde ved å dekke til noen møbler. Den kan ha mørke farger og hjelper til med å forstørre rommet optisk.
 • Sikt sollys: Takket være strukturen kan den brukes til å myke opp og dempe forekomsten av sollys. Det kan tjene mer effektivt enn et gardin, avhengig av hvor du plasserer det.

Størrelse?

Dette Det vil avhenge mye av hvor du vil legge det, og bruken du skal gi det. Hvis du for eksempel vil ha den i en hage og sette klatreplanter, trenger du en som er minst 1,5 meter lang for at den skal vokse.

Tvert imot, hvis du bare vil at det skal skille mellomrom, med et mindre eller med et gitterpanel, vil du helt sikkert oppnå den effekten du ønsker.

Pris?

Prisen på tregitter det vil variere avhengig av dimensjonene på det samme og materialet. Jo større den er, jo dyrere blir den. I tillegg er det viktig at du sammenligner flere modeller, med forskjellige priser, siden du på denne måten kan finne den som virkelig passer det du trenger.

Hovedegenskaper ved tregitter

Vi kan finne mange typer trelister som går fra naturlig til farget, er de som er i et bredt spekter av farger som det er blått eller rødt som er et spesielt preg av dekorasjon i hagen din. Når du kjøper tregitter, kommer de med en behandling mot sopp og insekter som er spesialisert for skadedyr og sykdommer på disse stedene. Avhengig av hvor du bor, trenger du kanskje en viktig behandling for å kunne forlenge levetiden, siden tre er et levende materiale og kan påvirkes over tid av fuktighet og sol.

Husk at gitter av tre vanligvis er billigere enn kurv, metall eller PVC. I tillegg er den rustikke og originale appellen mer kreativ enn de andre modellene. Det er tregitter som har en ramme og andre som ikke har det. De som ikke har det, er mer vant til å støtte mot veggen og tjene som støtte for klatreplanter. Sikkert har du noen gang besøkt en hage som har denne typen gitter der klatreplanter har en slags guide der de kan forberede seg. De tjener også til støtte på andre overflater som et gjerde eller et rekkverk.

Innrammede lameller er bra for gjerder og vinduer, da de er de sterkeste.

Hvor får man kjøpt?

Tregitter er ideelt for hager

Du kan få tregitteret ditt på disse stedene:

Amazon

I Amazon finner du et bredt utvalg av trelister til forskjellige priser og størrelser. Du kan få den du trenger veldig enkelt siden ettersom kjøpere har muligheten til å legge igjen rangeringer, ved å lese dem vil du vite om den du liker er veldig interessant eller om det er bedre å finne en annen.

Bricomart

Hos Bricomart selger de trelister til konkurransedyktige priser. Du kan filtrere etter merke eller pris og se de valgte. Å ha et godt gitter fra denne handelen vil ikke koste deg mye. Hva mer, i tvilstilfelle har du muligheten til å kontakte dem.

Bricodepot

I Bricodepot du kan finne flere modeller av trelister: utvidbart, harpeformet, rett osv. Hvis du vil ha en, er det bare å legge den i kurven og velge om du vil at den skal sendes hjem til deg, eller om du henter den i butikken.

Ikea

På Ikea selger de tregitter til både interiør og eksteriør. Prisene varierer avhengig av produktets dimensjoner, men generelt er de veldig interessante. Hvis du vil ha en, har du muligheten til å kjøpe den online eller besøke en av dens fysiske butikker.

Leroy merlin

I Leroy Merlin finner du forskjellige gitter av tre, i svært varierte farger, former og priser. Modellene den tilbyr er utvilsomt interessante å ha på en terrasse. På samme måte kan du bestemme om du kjøper det fra nettstedet eller i butikken.

Jeg håper du har klart å finne det trelisten som passer best for dine behov.