Skip to content

De beste urtene i vårhagen

28 de juli de 2021

Hvis du liker matlaging og ønsker å gi noen hjemmemedisiner til familien din, er det urter de er for deg. Den fantastiske verdenen til disse vanligvis små plantene kan være forvirrende i begynnelsen. Men ikke bekymre deg. I denne artikkelen vil jeg vise deg en serie viktige planter for matlaging.

I tillegg er dyrking og vedlikehold veldig enkel, og motstanden mot skadedyr er veldig høy. Og som om det ikke var nok, vokser de raskt og kan pottes uten problemer. En vegetabilsk luksus innen alles rekkevidde.

Gressløk

Gressløk

Hvis du vil føle deg bemyndiget på kjøkkenet, ikke nøl med, plante gressløk. Det handler om å kunne gå inn i hagen, kjenne den friske luften og kutte opp noen gressløk for å drysse på en potet i ovnen, på en salat eller i en gryte.

Du kan oppmuntre barna og / eller barnebarna til å hjelpe deg med denne oppgaven, samt lære dem hvor praktisk og velsmakende disse plantene kan være.

Persille

Persille

Selv om det er mange sorter, er det bare to typer persille anerkjent: de med flate blader (som vist på bildet ovenfor, de som brukes mer til matlaging) og de med krøllete blader (veldig dekorative og like spiselige). Det forårsaker vanligvis forvirring siden det er en toårig plante, noe som betyr at den har en livssyklus på to år; det vil si at det går 24 måneder fra frøet spirer til planten dør. Det første året produserer det et stort antall blader, og det andre året blomstrer det om våren og dør.

Når du forstår hvordan prosessen fungerer, er det veldig enkelt å dyrke et stort antall persilleplanter om våren og høsten. Det er bare nødvendig å planlegge de årlige plantningene, og husk å høste frøene til plantene fra året før. Oh, og selvfølgelig suge frøene godt i varmt vann i en dag eller to før såing. Du vil få flere frøplanter på denne måten.

Lavendel

Lavendel

De lavendel Det er en vakker prydplante, men den er også veldig nyttig. Den kan brukes til matlaging, dekorasjon og håndverk. Det har også medisinske bruksområder.

Duften av lavendel er lett gjenkjennelig. Vil du ha en avslappende natt? Legg noen lavendelblomsterknopper eller eterisk badolje under puten din; du vil se hvor godt du sover.

aloe vera

aloe vera

Vi har snakket mye i denne bloggen om dette fantastiske Aloe. Den har mange medisinske egenskaper. Den brukes til stikk, forbrenning osv. I markedet er det mange presentasjoner: i sjampo, gel, tannkrem, plante, …

Det er veldig lett å dyrke hvis du legger det på et delvis skyggelagt sted, og beskytter det mot intense frost. I løpet av vintermånedene er det nok å vanne den et par ganger, resten av året må den vannes en gang i uken eller hver femtende dag. Hvis han er på land, vil han vanligvis klare seg selv det andre året.

Mynte

Mynte

De mynte Det er en av de første plantene som vi alle lukter som barn, siden lukten er veldig attraktiv, veldig hyggelig, som julegodis. Den er velsmakende med lam, kan brukes som en forfriskende te og kan være veldig nyttig for mageproblemer.

Det er også et nydelig og unikt tillegg til en fruktsalat. I tillegg kan du lage myntegelé og dermed sikre suksess.

Timian

Timian

De timian Det er en av de lett å vedlikeholde og veldig nyttige urter på kjøkkenet. Det kan gi mer smak til gryteretter, supper og sauser, og det vil også fungere godt i en vin.

Bladene brukes til å pynt dem, eller som en infusjon. Det er varianter som kan plantes i hagen, slik at stedet ser veldig rustikk ut.

Rosmarin

Rosmarin

De Rosmarin det er en veldig enkel plante å dyrke, selv i klima med lett til moderat frost. Og hvis du bor i et mye kaldere område, kan du ha det utendørs om sommeren og skjermet innendørs om vinteren.

Den kan brukes både på grillen og for å forbedre hukommelsen.

Estragon / koriander og dill

Koriander

Disse tre urtene er veldig populære i matlaging, og de har alle smaker som noen elsker og andre hater. De er enkle å dyrke, og er veldig nyttige for å legge til noe spesielt i maten. Dens individuelle smaker trosser beskrivelsen.

Koriander og dill er enårige som pleier å blomstre mot midten av sommeren, mens estragon er en flerårig. Hvis matlaging noen ganger er kjedelig for deg, vil disse urtene være veldig nyttige for å lage morsomme oppskrifter.