Skip to content

De eksotiske caudiciformplanter

27 de juli de 2021

De caudiciform planter De er fantastiske. Alle har en utrolig dekorativ verdi, siden de har den egenskapen at de gir det eksotiske preget som er så ettertraktet i hager. Det er mange forskjellige arter, hver mer interessant. Noen kan vi begynne å se i botaniske hager, mens andre kan vi bare finne i private samlinger.

Jeg skal fortelle deg hvilke som er lettest å få, og også en liste med tips slik at du kan nyte dem. Du vil se hvordan det ikke er komplisert.

Ørkenrose

Adenium obesum

Det er sikkert det mest populære av alle, og blomstene er veldig vakre, ikke sant? De Ørkenrose, hvis vitenskapelige navn er Adenium obesum, bor i Sør-Afrika. Stammen kan tykne opp til en meter i diameter, med en høyde på ikke mer enn tre meter.

Den har en ganske langsom vekst, men hvis den blir befruktet i vekstperioden, det vil si fra vår til tidlig høst, vil den vokse noe raskere. Og med mer energi.

Pachypodium

Pachypodium lamerei

De Pachypodium De er caudiciformplanter som får mer og mer fremtredende plass i hager og samlinger, spesielt Pachypodium lamerei, som er en av de mest motstandsdyktige mot kulde. Innfødt til det afrikanske kontinentet vokser de som trær eller busker med stilker med eller uten torner. Blomstene er hvite, duftende og vises om sommeren.

Dens vekstrate er relativt rask.

Elefantfot

Dioscorea esculenta

Kjønnet til Elefantfot Det er veldig bredt, så mye at vi kan finne dem i alle tropiske og tempererte klimaer rundt om i verden. De oppfører seg som klatrere som når en høyde på ti meter.

De vokser veldig bra i potter.

Omsorg

Bowiea voluptibilis

Omsorgen de trenger er som hovedregel:

  • Varmt klima, uten frost, eller hvis ikke, et drivhus
  • Underlag som letter drenering
  • Vanningene er fordelt, slik at jorden tørker helt før den vannes igjen
  • Gjødsle fra vår til høst med en universell eller organisk gjødsel
  • De kan fås både i potten og i hagen
  • Sprøyt dem av og til med Neem-olje for å forhindre melkebug skadedyr

Caudiciformplanter er veldig pene, synes du ikke? Har du noen?