Skip to content

De forskjellige variantene av aprikos

13 de juli de 2021

Det opprinnelige navnet som tidligere hadde blitt gitt til aprikosen var Prunus armeniaca, som romerne hadde introdusert det for Europa forlater Østen for å dra til Armenia.

Dette er en frukt som har sin opprinnelse i tempererte klimasoner, som i Asia, Manchuria eller Nord-Korea, selv om de første indikasjonene på dyrking av denne planten var fra år 3000 f.Kr. i Kina. For tiden produseres den i et stort antall land som Sveits, Tyrkia, Spania, Hellas, USA, Frankrike, New Zealand og Sør-Afrika, Spania er et av de viktigste landene når det gjelder produksjon, så Det er Middelhavsbassenget der dyrkingen begynte.

Ulike varianter av aprikos

Ulike varianter av aprikosBulida

Dette er en av variantene produsert i Spania som den har ganske stor frukt og hvor mye med et spor som har veldig lite dybde.

Huden på denne frukten er gul og kjøttet av den samme det smaker ganske søtt, med mye juice og full av mye lukt. Høstesesongen er de første dagene av juni.

Hund

Det er en variant som produseres i Spania, dette er en frukt med en utseende som er praktisk talt rundt og er overdimensjonert eller i sin for store forskjell, med en hud som kan ha en gul farge, eller den kan også bli oransje. Som i forrige tilfelle er høsttiden i juni måned.

Nancy

Dette er en frukt av ganske stor størrelse, som vanligvis er noe hovent i bunnen, med en form som er ganske lik en kule og med en bulke i den delen av nebbet.

Huden har en gul farge som ligner på gull med røde striper og en hud som har små støt. Kjøttet til denne aprikosen er av en koppete tone, med mye lukt og en ganske fin smak, søt og med et snev av syre.

Samlingen utføres i juni måned og dette er frukt av utmerket kvalitet.

Paviot

Som de forrige, Det er en variant som har muligheten til å ha en stor størrelse og med en vakker oransje farge samt en dyp rød tone. Kjøttet av denne frukten er gult, ganske fint og veldig behagelig.

Samlingen av denne frukten er mellom månedene juni og august, hvor det høstes aprikoser av utmerket kvalitet.

nyt de forskjellige variantene og smakene av aprikosMoniqui

På samme måte er det en rekke aprikoser med stor størrelse. Dette er en frukt som har en oval form og samtidig flat, med en skinn som er hvitaktig og med en masse som er tørr, med mye kjøtt som igjen har en smak som har mye sukker.

Dette er en av variantene som er mest verdsatt i den sentrale delen av Spania og når modenhetsfasen for juni måned eller de første dagene i juli.

Currot

Dette er aprikosvarianten som fremstår med størst forventning i markedene. Dette er en liten frukt, med en hud som har en delikat tone mellom hvitt og rosa, med en masse som er hvitaktig, med veldig lite kjøtt og en syrlig smak.

Rød Galta

Denne har en hud som vekker mye oppmerksomhet, halvparten er rød og den andre halvparten kan være gul eller oransje, med en masse som er oransje i fargen og har en ganske søt smak.

Som du har sett, er det et stort antall forskjellige typer aprikoser, og de har forskjellige smaker. Så ta testen og fortell hvilken variant du likte mest.