Skip to content

Ordtak og planter som blomstrer i juni måned

17 de juni de 2021

Du trenger ikke å gi opp en vakker hage full av liv og farger når denne gangen kommer. Imidlertid, og selv om det er sant at vi på dette tidspunktet lider av etterdønning etter tørke så karakteristisk for denne måneden, betyr ikke dette at du ikke kan fortsette å ha ditt eget private paradis, fullt av vakre blomster.

Hvis du vil vite hva det er blomster som blomstrer i løpet av sommerenDu bør vite at det er et stort utvalg, som er enda større enn hva mange kunne forestille seg. Imidlertid, og nedenfor, vil vi vise deg noen av hovedblomstene som du kan ha i hagen din denne måneden.

Blomster og planter som dukker opp i juni

blomster sett i juni

Agapantoid

Agapantoider dukker opp i juni

De Agapantoid eller Agapanthoideae de er vakre stauder. Generelt kan blomstene være blå eller hvite i henhold til den aktuelle sorten, noen planter som blomstrer ganske raskt, siden det i løpet av denne tiden er når det har et varmere klima. Disse blomstene kommer til å ha en høyde som ikke overstiger 60 cmDe er også perfekte for varme klimaer og uten mye nedbør.

Og det beste av alt er det de ser fantastiske utselv om du planter dem i en gryte.

Dragon munn

dragenes munn dukker opp i juni

De Antirrhinum eller Dragon’s Mouth, De er planter som blomstrer to ganger i året, blomstene deres har en veldig nysgjerrig form og også ganske slående, som vanligvis vekker oppmerksomhet. Disse blomstene blir omtrent 1 meter høye og er ideelle for å plante i de hjørnene av hagen der eksponering for sollys er vanligvis direkte.

Crocosmia

krokosmi vises i juni

Crocosmia handler om en pæreformet plante som har blomster i en vakker rød farge, er det også ideelt å ha dem i hagen din ved siden av de andre planter som vokser i juni. Crocosmia besitter en høyde større enn 120 cmDerfor er det best å plante pæren en gang i bakken når vinteren slutter.

Foxgloves

revehansker dukker opp i juni

De Foxgloves eller Digitalis purpureaDe er vakre blomster som er født to ganger i året og kan være omtrent 1 meter høye. Uten tvil er det en av de vakreste blomstene du kan plante i hagen din.

Gazania

Gazere dukker opp i juni

De Gazanias Splendens eller Gazania, er veldig fargerike blomster som for tiden dyrkes i det meste av verden, og dette er ikke bare på grunn av lite vedlikehold, men de er mye ønsket på grunn av sine vakre blomster, som åpner ved soloppgang og lukkes om natten. Det er mulig å finne et stort utvalg av farger på disse blomstene, blant hvilke de viktigste er gule, hvite og tofarget.

Lobelia

lobelia dukker opp i juni

Lobelia eller Lobelia erinus er en flerårig som har en kort levetid, er blomster som er mindre enn 20 cm høye. Blomstene finnes rundt hele planten, noe som gir følelsen av å være på et vakkert teppe av en lilla-blåaktig tone.

Phlox eller Phlox får panikk

floksen vises i juni

Denne blomst i en veldig livlig farge, som elsker fuktighet like mye som solen, og det er derfor den blomstrer perfekt når høsten har kommet. Også disse blomstene de har en viss likhet med de kjente hortensiaene.

Hvilke planter og blomster kan du plante i juni?

denne typen grønnsaker er typiske i juni

Når det gjelder varme klimaer på den sørlige halvdelen av halvøyagartnere burde allerede ha plantet og transplantert flere av avlingene sine.

I de kaldeste områdene, Det er nå aktiviteten faktisk begynner. Når frosten er over, kan du begynne å så i bakken med en gang, eller i det minste trenger du ikke hele tiden å holde øye med plantene.

For resten, i løpet av juni måned, må du begynne å tenke på å så noen produkter som gjør det gjennom sommeren og da høst dem i løpet av høstmånedene.

I løpet av juni måned kan du plante i hagen din alt som kan ha en god utvikling og god innhøsting I det meste eller hele året er noen eksempler på hva du kan dyrke gulrøtter, reddiker, selleri, salat og chard.

Både gulrøtter og reddiker kan sås direkte i bakken uten problemer.

På samme måte kan du så courgette, som er en av de viktigste cucurbits som du kan nyte, og når det gjelder salat, selleri og chard, det mest praktiske er å så dem i frøbed og plassere dem ute uten frykt for dårlig vær, siden muligens deres siste plassering er i en avlingene du allerede har aktiv på den tiden.

I løpet av juni måned kan du også så spirer, brokkoli og rosenkål. Og når denne måneden kommer, burde du allerede ha sådd meloner, tomater, courgette, vannmeloner og auberginer.

Hvis du befinner deg i et varmt område i Middelhavsområdet, er det ganske mulig at når du ankommer denne måneden vil du finne deg selv å høste tomatene eller courgetten du plantet tidligere, og i de litt kjøligere eller tempererte områdene, når juni måned kommer, er det veldig sannsynlig at du begynner å høste den rare jordbærenImidlertid vil det sikkert ikke være mye igjen å høste når den fantastiske vårsesongen tar slutt.

De hageavlinger som gulrøtter, kålrot, reddiker, salat, rødbeter eller løk vil være andre produkter du kan nyte i løpet av denne måneden.

Stell av planter og blomster i juni måned

jordbær denne typen grønnsaker er typiske i juni

Med juni det varmeste været kommer definitivt, så plantene pleier å være farget i en tone som ligner på halmen, dette skyldes de høye temperaturene. Men for at du skal ta vare på plantene dine i løpet av denne varme måneden, gir vi deg noen tips:

Du burde vanne plantene daglig, for at hagen din skal bevare den grønne fargen som folk pleier å like så godt.

Det er anbefalt vanne plantene om morgenen eller sent på kveldenPå denne måten kan du unngå forstørrelseseffekten som har evnen til å brenne planter. Det samme gjelder de plantene som er inne i hjemmet ditt.

Det er nødvendig at du kan hekker, busker og aromatiske planter som du har i hagen din, og du bør alltid være veldig se opp for mulige skadedyr og sykdommer som kan se ut til å holde dem under kontroll.

Likeledes alle disse hagemøbler som du har, kan også lide under konsekvensene av det varme været denne måneden. Derfor anbefaler vi å plassere dem på et sted der de kan være i skyggen i løpet av de varmeste timene på dagen.

Ordtak fra juni måned

forskjellige ordtak i mai måned

 1. I juni skremmer det veldig varme været aldri bonden.
 2. Juni er klar og kul, for alt er velsignet.
 3. Lyse juni, rikelig år. (De mener at det ideelle klimaet for landsbygda er juni, siden det er ganske tørt og veldig solrikt.)
 4. Regn i juni, ulykke. (Det betyr at denne månedens regn ikke er ideell for hverken åker eller avlinger.)
 5. Tordenvær i juni, kunngjør mange frukter.
 6. Får vann i juni, verken gress eller frukt i juli.
 7. I juni skremmer det veldig varme været aldri bonden.
 8. Juni ren himmel, store formuer frokostblandinger.
 9. Når juni kommer, sigd i knyttneve.
 10. Når juni kommer, skal du forberede sigden og rense tiden.
 11. Felter sent i mars, de er fulle i juni.
 12. Juni lyse rikelig år.
 13. I juni skremmer ikke varmen den gode bonden.
 14. Vann til San Juan (24. juni) tar bort vin og gir ikke brød.
 15. Du vil så når du kan, men for San Juan vil du høste.
 16. For San Pedro (29. juni), ta ut hvitløken og plant purren.