Skip to content

De sjeldneste fruktene i verden

26 de juli de 2021

Er du sulten? Hva med å smake på de sjeldneste fruktene i verden? Planter har utviklet seg til å utvikle frukt med virkelig nysgjerrige former. Det er noen som til og med kan minne oss om dyr, eller noen deler av dem.

Slik er tilfellet med Maclura pomifera, et frukttre hjemmehørende i Nord-Amerika som du kan dyrke i alle slags hager, da det motstår kulde uten problemer. Men det er fortsatt mer …

Salacca zalacca

Salacca zalacca

Hvis du har hatt muligheten til å ta på en slange, sikkert når du plukker frukten av palmetreet Salacca zalacca du husker øyeblikket. Heldigvis vil ikke frukten være farlig for oss, snarere tvert imot 🙂.

Averrhoa carambola

Kanon

Også kjent som «stjernefrukt», tilhører en eviggrønn busk som er hjemmehørende i Sørøst-Asia, hvor den bor i tropiske skoger. Men frukten er så utsøkt at den dyrkes i alle verdensklima-regioner.

Durio zibethinus

Durian

Den stinkeste frukten i verden finnes bare i Sørøst-Asia, spesielt i Indonesia og Malaysia, på et tre som kan være 25 meter høyt, en eviggrønn med en lengde på ca. 15 cm. De durian det avgir en lukt som kan være veldig ubehagelig for deg; innsiden har imidlertid en smak som minner ganske om avokado.

Myrciaria cauliflora

Jabuticaba

Fruktene av det brasilianske treet Myrciaria cauliflora kjent under navnet jaboticaba eller guapurú, de er veldig like i størrelse og farge som plommer, de er veldig nysgjerrige, siden de ser ut til å spire fra samme koffert og grener.

Nephelium lappaceum

Nephelium lappaceum

Fruktene av dette tropiske treet som er hjemmehørende i den malaysiske øygruppen, er kjent under navnet rambutan. De kan måle ca 6 cm i lengde og ca 4 cm i bredde, dekket av myke pigger som gir dem et veldig utseende som kråkeboller.

Har du noen gang sett de sjeldneste fruktene i verden? Kjenner du andre?