Skip to content

De vanligste feilene i bonsai-dyrking

27 de juli de 2021

Siden vi jobber fullt ut med vårt eget treprosjekt, skal jeg gi deg noen tips slik at du kan unngå de vanligste feilene i bonsai-dyrking. Disse problemene kan forsinke oss enda mer, siden vi generelt ikke gjør noe vi ikke bør vente til neste sesong for å fortsette å jobbe med det.

Hvis du ikke vil vente så lenge, la oss se hva de vanligste feilene er.

Bonsai samling

Irrigasjon

Vår bonsai som alle andre planter det er veldig følsomt for både overflødig og manglende vanning. Utvilsomt er det hyppigere at vi mister det på grunn av overdreven fuktighet i underlaget, men det kan også ha veldig dårlig tid hvis vi ikke forbereder et tilstrekkelig drypp vanningsanlegg under vårt fravær. På samme måte må vi også bruke en porøst underlag for å forhindre at vannet blir pytt.

plassering

Bonsai er miniatyrtrær, men tross alt. Som sådan, bør plasseres – så lenge værforholdene tillater det – ute slik at de kan kjenne på årstidens forskjellige klimatiske variasjoner. Dens innendørs dyrking anbefales bare hvis vi har en tropisk art og vi bor i et område der vinteren er kald; I dette tilfellet må de beskyttes mot dårlig vær i løpet av de månedene temperaturen er lav (under 10 grader).

Transplantasjoner

Som en generell regel skal transplanteres annet hvert år, slik at rotsystemet kan oppta all plassen og gi treet tid til å vokse så mye som mulig. En transplantasjon for ofte kan svekke den.

Gjødsel

Det er vanlig å gjødsle for mye og tenke at det på denne måten vil vokse raskere, men det er ikke slik. Det som faktisk kan skje er at røttene er veldig svekket og de kan ikke utføre sin funksjon. Det samme skjer når treet er syk, og det er derfor det ikke skal gjødsles. Vi betaler bare de bonsaiene som er helt sunne, og alltid følger produsentens anbefalinger.

Bonsai skog

Å dyrke bonsai er ikke lett, men med tålmodighet og respekt for treets sykluser vil du kunne lage et kunstverk.