Skip to content

Demping eller død av frøplanter: hvordan kan jeg forhindre det?

25 de juli de 2021

Såing er en opplevelse som alltid er veldig tilfredsstillende og lærerik. Vi kan lære mye av hele prosessen, fra den første dagen vi tar et frø og legger det i en gryte, siden det vanligvis ikke er noen problemer. Nå, de som er … de kan drepe plantene våre i løpet av få dager.

Kanskje det noen gang har skjedd med deg at du hadde sunne og voksende frøplanter, og at de plutselig har begynt å visne. Du har ikke sett noen tegn til pest, så det var nesten helt sikkert den demping av. Men hva er egentlig dette? Kan det forhindres?

Hva er demping?

Hotbed

Demping-off er et engelsk begrep som refererer til soppvising av frøplanter. Det er også kjent som frøplanterot eller frøplantedråpe. Denne sykdommen er forårsaket av sopp, hovedsakelig av slekten Phytophthora, Rizoctonia og Pythium.

Problemet med disse organismene er at de reproduserer så raskt at de dreper planten i løpet av veldig kort tid. Så dessverre den beste kuren er forebygging, siden det til nå ikke er funnet virkelig effektive soppdrepende midler som kan eliminere dem.

Hvordan forhindre det?

Kobbersulfat

Selv om plantedødeligheten er veldig høy når soppen i virkeligheten har begynt å skade den det er veldig enkelt å forhindre. For å gjøre dette anbefaler jeg at du følger disse tipsene:

  • Bruk når du kan nytt og / eller rent underlag og frøplanter.
  • Behandle frøene med soppdrepende middel (for eksempel kobber eller svovel) før du sår dem, og såbedet en gang i måneden med bredspektret flytende soppdrepende middel.
  • Plass såbedene i full sol, med mindre det er en skyggeart.
  • Unngå overflødig vanning.
  • sette en maksimalt 2 frø i hver alveolus.
  • Hvis det er frøplanter som begynner å avta, ta det av og gjøre en soppbehandling.

På denne måten vil du sikkert kunne dyrke et stort antall frøplanter 🙂.